Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Sommartider

Bästa föräldrabetraktelsen! Så otroligt hög igenkänningsfaktor. "Klockrent" inlägg, kan man ju lite fyndigt kalla det.

Mer reproducerande av kön

Nu har Blondinbella trasslat till det när det gäller genusdebatten. Det är inte bara män som Sten Sture som inte har koll. ;)

Lady Dahmer skriver väldigt bra om det här.

Det dök upp en kommentar i min debatt med LCHF-magasinet som jag tyckte var bra, kommer tyvärr inte ihåg var jag läste den, hojta till om ni känner igen er så att jag kan ge er credd, men den beskrev att vi lever i ett patriarkalt samhälle och att män som är i maktposition inte kan se det som vi, alltså kvinnor,  som är i underläge kan se och uppleva men att kvinnor även kan vara indoktrinerade att vi inte kan se ojämlikheten. Kanske är Blondinbella en av dem för hon är ju en smart kvinna precis som LD skriver.

Men samtidigt så litar man ju inte riktigt på Blondinbella, för hon ändrar sig hela tiden och spelar en roll i bloggen som är överdriven. Nu verkar det som hon försöker vara väldigt konservativ. Kallar sig för att hon är för klassisk för att ha tatueringar och nu att hon vill att tjejer skall klä sig som tjejer och killar som killar och ratar hen.

Glad påsk

Idag är det inte lätt att kommentera. Alla blogginlägg handlar om påsken eller Lets Dance. Så vi kör ett Glad påsk-inlägg vi också. Här kommer det.

Inlägg borttaget

Kostrådgivarna.se har tagit bort mitt inlägg, med mitt medgivande, för att de inte tycker att det passade där och för att de inte vill ha några nättroll där inne eftersom det blev ett himla liv. Jag kan förstå dem men samtidigt känns det lite tråkigt. Tråkigt på så sätt att jag själv måste ta striden, vilket jag i och för sig gjorde ändå. Inlägget finns på min Ultimatblogg nu.

Kostdoktorn har skrivit om mitt inlägg och han kritiserar mig en del. Det känns också hårt. Inte personligen men för att det känns som att patriarkatet segrade återigen. Det är med sorg jag kommer att se tillbaka på den här långfredagen. Men jag känner ändå att min låga har tänts igen. Det var länge sedan jag kände att jag brann så för feminismen. Jag bryr mig inte heller om min karriär som kostrådgivare skulle drabbas negativt av det här för det viktigaste i mitt liv har alltid varit att stå upp för de sakerna som jag tror på och det är inte i första hand på att tjäna pengar och göra karriär. Jag skulle aldrig mjäka med för att komma upp mig om det går emot det jag tror på för jag skulle aldrig kunna leva med den livslögnen.

Så om ni vill och orkar får ni gärna gå in hos Kostdoktorn och hjälpa mig lite. Det hade gjort mig väldigt glad. Jag är väldigt tacksam över alla positiva kommentarer jag har fått och det är de som gör att jag inte bryter ihop efter den här dusten. Tack!

Kramar!

Glad färg

Isabel Adrian är omtänksam nog att tipsa om gula kläder i påsk. Det är inget konstigt med det, och gult ÄR faktiskt inte fult. Men det ser ju så lustigt ut när vuxna människor klär sig i helgult bara för att det är påsk.

Höll på att skratta ihjäl mig igår när Jenny Östergren, Steffo Törnquist och Bengt Frithiofsson ståtade i kycklingfärgat från topp till tå på Nyhetsmorgon igår.

När man måste säga ifrån

När jag upplever att något är orättvist och jag blir provocerad av det så måste jag ta upp det och skriva om det. Jag har förmånen att ha den här bloggen med mycket läsare så att man kan nå ut med sina åsikter och få igång en diskussion.

Jag kritiserar Sten Sture Skaldeman och Bo Zackrissons kvinnosyn i LCHF-magasinet i det här inlägget som jag upplever vara väldigt förlegad. Vi får väl se vad det blir för respons på detta. När jag känner mig lite rädd så läser jag det här inlägget av Fanny, Arsinoe, och finner styrka.

Glad Påsk på er! <3

Bästa mammabloggen

För ett halvår sedan ungefär, fick jag frågan om jag hade några bra bloggtips för en nybliven mamma. Skriven av en (gärna känd) nybliven mamma som varken förskönade eller skojade bort svårigheterna med moderskapet. Jag kom med noll tips som svar på frågan, men det var ju innan Kitty Jutbring blev mamma. Hon är precis den jag hade föreslagit. Hon skriver bra, intressant, (lagom) roligt, ärligt, om det fina och det fula med att bli mamma.

Hoppas att hon aldrig slutar.

Underbart omslag

Den här boken måste jag ha när den kommer ut. Vilket omslag gillar ni bäst. Jag gillar den första. Det var klockrent. Perfekt men med ironi. Grymt! Hur många av oss känner inte press att vara som Bree i DHW? Inte ens Bree klarade av det utan att skåpsupa.

Mammor får också jobba

Jag blir förbryllad av det här inlägget hos Blondinbella. Hon är upprörd över att man inte kan starta bolag som mammaledig. Än mer förbryllad blir jag av reaktionerna hos läsarna: att man ändå inte har tid att starta bolag när man är hemma med barn.

Alltså: att säga att man inte hinner starta företag när man är hemma med barn är lika felaktigt som att säga att alla hinner starta vilket företag som helst, när de är hemma med barn. Att starta ett café är garanterat svårare än att starta en annonsfinanserad blogg. Att jobba med en kolikbebis är svårare än att jobba med en tröttis. Kort sagt: att starta en blogg och jobba med under föräldraledigheten, som jag och A-M har gjort i flera år går utmärkt. Man behöver inte vara så inskränkt.

Man får starta bolag när man är föräldraledig, så länge man inte tar ut hundraprocentig föräldrapenning. Det säger ju sig själv. Har man ersättning för 100% av tiden så har man ingen tid att jobba. Tar man ut 50% kan man arbeta halvtid. Så Blondinbella förenklar så mycket så att det blir fel när hon skriver sådär kritiskt om reglerna.

Vuxenridning och separationsångest

Pernilla Wahlgren har ridit för första gången i sitt liv. Kul att hon känner en sådan glädje inför det. Att börja i en vuxenridskola är något jag har tänkt på länge men inte fått tummen ur att göra. När jag läser om Pernilla så blir jag ännu mera sugen.

Någon som vet något ställe man kan rida på här på västkusten?

Just det. Apropå hästar. Tyra måste sälja sin älskade Dario. Hon hinner inte med honom och han kräver mer stimulans än vad Tyra kan ge honom tävlingsmässigt. Det där måste vara sjukt jobbigt när man håller på med en sport som kräver att man har en relation till sitt redskap. En motocrossåkare för att ta ett exempel blir ju bara glad när hen skall köpa en nyare cross och sälja den gamla. Men att byta häst betyder ju att man måste skiljas från någon som man tycker mycket om och skapa en relation till en ny häst. Jobbigt på många plan. Hoppas att Dario finner ett nytt fint hem.