Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Gravid Kissie!

Grattis Kissie! Underbart att höra att du är så lycklig! Och VI är lika lyckliga!

Tänk vad fantastiskt det hade varit för oss som bloggkommentatorer om det verkligen var sant! Tänk om Blondinbella och Kissie hade fött samma vecka. Ah... Det är för mycket. Jag hade varit överlycklig på riktigt.

Nya bloggare

Här kommer tre tips på nya bloggare.

Carin Da Silva som är ny bloggare på MAMA som skall få sitt första barn nu i sommar. Spännande! Carin verkar ju vara en genuint trevlig och snäll människa. Så där så man får komplex på ett bra sätt.

Ja!! Ninni Schulman börjar blogga ordentligt igen. På Amelia. Älskar henne. Här har ni hennes blogg.

Sen har vi damen med det coolaste efternamnet Silversaga. Bloggar på Damernas värld. Fina bilder, inredning och mode från förra sekelskiftet.

Gissa vem

Stor igenkänning på det här inlägget. Eller, nej, det är det verkligen inte. Jag hade helt ärligt inte gissat att den sista bilden var Stinalee, trots att jag sett cirka tvåtusen bilder på henne genom åren. Men jag älskar den där bilden. Eftersom man ALDRIG ser egopics på oberedda bloggare så tror man ju att man är den enda som är helt oigenkännlig när man inte har fått ansiktsdragen på plats. Det är fan tusen gånger värre än att inte ha sminkat sig eller fixat håret innan en fotografering.

Kissie gillar hen

Kissie skriver vad hon tycker om det här med det extra omklädningsrummet här. Hon kallar det för hen-debatten.

I framtiden så tror jag att vi kommer att se Kissie som en förebild på ett sätt. Inte för alla bråk, barnmatsbantning och operationer utan för att hon gick sin egen väg trots att hon hade halva Sveriges befolkning mot sig. Det är starkt och jag beundrar det. Hon har inte gjort sina operationer för att passa in i en mall eller i ett ideal. Hon har gjort det för att sticka ut och det är modigt på ett sätt. Sen säger jag inte att alla skall göra som Kissie men hon är ju ett levande bevis på att alla måste få göra som de själva vill. Alla angrepp mot Kissie har ju varit fiktiva piskrapp för att få henne tillbaka in i mallen igen. Hon har stått emot det, trots att hon har varit och är den mest näthatade personen, och det måste man ge henne cred för ändå.

Nytt podcastavsnitt!

Nu ligger vårt tredje podcastavsnitt uppe på ITunes och har ni inte ITunes så kan ni lyssna här. Det heter "stockkonservativ frihetskämpe" och syftar på Blondinbella. Det här avsnittet har vi tagit till oss er konstruktiva kritik och pratat mer om vad som händer i bloggvärlden. Vi spelade in det igår morse så det kommer inte handla något om Blondinbellas graviditet. Men det kommer i nästa avsnitt.

Hoppas att ni gillar det!

Kom gärna med kritik och reflektioner på avsnittet för det är då vi kan bli bättre.

Poängen

Varje inlägg jag skriver eller gör finns det en tanke bakom. Jag försöker vara mig själv, att få fram det i ord är inte alltid det lättaste. Att visa mina känslor som jag faktiskt känner utan att låta (ursäkta ordvalet) som en jävla gay är inte så lätt.

Hugo Rosas

Ett simpelt bevis på att även män har att vinna på ett mer jämställt samhälle.

När bebisen visade sig

Jag älskar att höra plushistorier. Nästan lika mycket som förlossningshistorier, men tyvärr får man sällan ta del av dem. Folk berättar oftast inte för omgivningen förrän efter några månader och då är liksom själva plussandet ganska avlägset.

Men här är alltså Bellas. Jag gick tillbaka i arkivet för att undersöka hur hon betedde sig den där dagen då hon fick beskedet. Det visades sig vara den dagen då hon skrev ett inlägg som sedan blev en debattartikel där hon försvarade kaféägares rätt att förbjuda barn på fik... Hehe.

Jag blir alltid så förbryllad över folk som glömt av testet och sedan hittar ett plus på stickan. Jag satt och stirrade i rutan så ögonen blödde. Kvar på toastolen, typ. Men Bella är inte den första som lagt i från sig det och gjort något annat. Kanske är det vanligt om man är van vid negativa test? Om man till exempel som Bella skriver, har oregelbunden mens och då och då tar ett försäkerhetsskull-test.

Hur var det för er? Tell me, så går jag och poppar popcorn så länge. ;)

Blondinbella är gravid

Bondinbella är gravid. Grattis!

Det var tur att hon inte steriliserade sig för ett par år sedan för då hade inte det här efterlängtade barnet blivit till. Det var alltså en graviditet som gjorde att bröllopet blir uppskjutet.

Det skall bli mycket spännande att följa hennes resa.

Vad säger ni om detta?

(Det skall tilläggas att jag och Mia inte har hunnit kommentera detta förrän nu på grund av just barn för er som undrar varför det har dröjt en halvtimme från avslöjandet.)

Hur skall Hannah ha det?

Hannah Widell blir upprörd över bantningsannonser. Visst jag gillar inte heller de där annonserna, men jag vet inte om Hannah skall säga något för hon bantar ju just nu själv inför sitt bröllop. Vi vet alla att en annons ofta går obemärkt förbi, speciellt en sådan som ser oseriös ut, men det vi läser i en blogg stannar kvar. Det är så annonsföretagen tänker i alla fall. Det som någon skriver om personligen är det som vi läsare anser vara trovärdigt och vill ha eller ta efter. Hannah skriver i sin blogg om sin viktnedgång och sin bantning med Dukanmetoden. Det kallas "Komma i form 2013" men med viktnedgång som mål.

Hannah skriver också att hon är rädd för att unga tjejer ser de där annonserna som absolut inte behöver banta. Men varför tycker hon att hon som 30-någonting behöver det då? Skulle vi gilla våra celluliter 2013 (senaste podden)? Eller skall vi banta bort dem med Dukandieten?

Väldigt förvirrande.

Hugo och Paula

Hugo och Paula har ju fått barn precis och samtidigt klättrat väldigt på bloggtopplistorna. Att få barn är verkligen bra för en blogg.

Något jag har tänkt på är vilken skillnad  det är på Hugo nu och när han var ihop med Paow. Man kan inte tro att det är samma kille. Han är väldigt stöttande och deltagande verkar det som och ett tydligt tecken på det är att han inte har stylat håret sedan Molly kom ut. ;) Härligt!