Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Tårar

Jag klarar inte av att lyssna på dagens Sommar i P1. Det är Kristian Gidlund idag och jag bär på så mycket ångest själv just nu att jag inte orkar ta in mer. Jag orkar inte läsa eller skriva om hans blogg heller trots att jag skulle vilja. Men så gick jag in på Linn Herbertssons blogg eftersom jag har följt henne länge och läste om hennes bror och då brast det fullständigt för mig. Bilderna. Fy fan vad fint och så sorgligt. Livet är så orättvist och så sårbart och så mycket här och nu. Men vad gör vi. Vi flyr hela tiden.

Jag skulle vilja ha mer av  här och nu varje dag. Jag skulle vilja vakna varje morgon och känna känslan av att precis vara friskförklarad från cancer. Men det är precis det jag är, och du med som inte är sjuk, för jag är inte sjuk (vad jag vet) men ändå kan jag inte känna så. Jag skulle vilja ge mig själv en örfil för att rycka upp mig. Skärp dig för fan och se allt du har! Om det ändå vore så lätt att se livet från den ljusa sidan när det finns så jävla mycket elände. Ibland önskar jag att jag var helt empatistörd så jag slapp ta in all skit runtomkring mig som skär i mig som en kniv i ett redan öppet sår.

Ta hand om er!

//Anna-Maria

Hemma

Har haft semester! Jag orkade verkligen inte packa upp datorn på hotellet för det var full rulle hela tiden. Dessutom funkade inte min telefon på nästan hela helgen. Det gick inte att surfa med Telia 3G. Kanske var problem i Malmö? Hoppas det, så att det inte är min telefon som krånglar. Måste bara säga att jag fullkomligt avskyr att vara utan uppkoppling. Det är inte det minsta härligt och avkopplande, bara stressande. Antagligen är jag för beroende, men skit i det.

Läser i alla fall i kapp nu, och ser att det inte har hänt så mycket ändå. Amanda Schulman inredningstipsar om stegar, och det är ju jättefint, men jag fattar inte hur hon får det att funka med två småbarn hemma. Mina hade vält alltihop direkt. Hon ser visserligen ut att ha skruvat fast dem i överkant, men då kan ju barnen lyfta dem undertill så allting ramlar. Och så kan de ju klättra upp på stegen!

//Mia

Fler än en blogg

Stina Lee har en ny blogg vid sidan av sin vanliga Stina Lee-blogg som heter Din nya stil. Där lägger hon upp outfits och även hennes sambo Bobby syns på bild där. Snart har alla bloggare fler än en blogg där specifika intressen utkristalliseras. Spännande utveckling.

//Anna-Maria

Snygga muskler!

Anna eller Apan satt i granen har så många järn i elden att jag storknar. Fast jag blir samtidigt sjukt imponerad av hennes driv och kreativitet. Nu har hon startat en träningsblogg som hon kallar för Snygga muskler och som på någon vecka har mynnat ut i en tränings- och hälsoportal. Den har verkligen potential och för de som gillar träning så är det suveränt att få allt samlat på ett ställe.

//Anna-Maria

Inbrott

Hugo har haft inbrott på sitt kontor. Sjukt irriterande och ingen bra start på semestern. :(

Har ni varit utsatta för inbrott? Berätta gärna. Förstår att det måste vara fruktansvärt att vara med om.

Jag är inte speciellt rädd eller orolig för att det skall hända. Kanske för att jag inte har råkat ut för det någon gång och för att jag tänker att det inte finns något av värde att ta hemma hos mig. Det blir ett straff nog för tjuven att välja mitt hus. De kan få med sig ett par barnskor, lite kattavmaskningsmedel och en platt-tv från 2003 som är värd 100:-. ;) Det jobbiga hade varit att bli av med datorn, men den har jag ofta med mig om jag åker bort, där bilder på barnen i datorn och jobbrelaterade saker som man har kämpat med länge finns plus att jag hade känt mig besudlad och rädd för all framtid efter en sådan sak. Fast nu har ju tjuvarna börjat gå in när man är hemma har jag läst. Får börja sova med datorn i sängen kanske?

Hugo skall nog vara glad att de där vinerna försvann förresten så att han slapp få dubbel huvudvärk. ;)

//Anna-Maria

Ärendet avslutat

Blondinbella har verkligen drivit vidare den där grejen med de inställda föreläsningarna. Jag trodde bara det var tomma hot när hon sa att hon skulle stämma företaget som sålde biljetter, men de möttes i tingsrätten igår. Det blev förlikning och hon skriver att båda parterna är nöjda, men vill inte säga mer om vad förlikningen innebar.

//Mia

När man blir överraskad

Jag tog mig tid tidigare idag och kollade på Hannah och Amandas webtvshow. Det ångrar jag.

Att jag inte har gjort tidigare! Det var väldigt flamsigt och inte speciellt uppstyrt men jag skrattade högt flera gånger. Det var så där bekymmerslöst och Hannah och Amanda verkade vara lite salongsberusade. Förmodligen inte av vin utan av livet eftersom de var lika flamsiga vid frukosten som vid middagen. Så som man var när man gick i skolan och fick fnissattacker. Att de intervjuade "Arga snickaren" gjorde inte saken sämre. Han är het. (Mia skrattar ihjäl sig åt min outgrundliga smak).

Anledningen till att jag blev så chockad över att jag gillade deras show är att jag verkligen inte klarar av deras podcast som de annars får så mycket beröm för. Jag fattar verkligen inte grejen med deras pod. De är så mycket bättre i tv när man ser deras kroppsspråk och när de är i ett socialt sammanhang. Man blir glad av deras fniss och ocoolhet när det kommer till kändisar och jag kommer definitivt att kolla på alla avsnitt nu.

Vad tycker ni?

//Anna-Maria

Fröken Präktig

Måste bara först och främst nämna att jag också ska till Köpenhamn i helgen. Först till Malmö, och sedan till Köpenhamn. Men jag har inte bestämt träff med Knivlisa.

Själv är jag också lite dumsnål ibland, det har jag helt och hållet fått hemifrån, som Knivlisa tydligen också fått. Min pappa skulle aldrig åka taxi, om det så gällde livet. Då hade han förstås valt ambulans. Och jag tänker heller aldrig på att taxi är ett alternativ. Men det är det förresten knappt på landet. Finns bara färdtjänst. Och man måste boka några veckor i förväg.

En annan grej är att jag tycker det är olustigt att prata i telefon när jag är utomlands, eftersom jag tror att det kostar 35 kronor i minuten, precis som sexlinjerna kostade på 90-talet. Och om jag har fått tag på Wifi utomlands så sitter jag och stirrar på den där fjädern mer än jag kollar på skärmen, för om fjädern försvinner så surfar jag på telefonräkningen och då får jag sälja huset när jag kommer hem. Men det kanske är bra, för jag hörde att Amanda Schulman hade en telefonräkning på över tiotusen när hon hade varit i Dubai i fyra dagar och det hade grämt mig resten av livet.

En sak som inte heller är dumsnålt, utan endast smartsnålt är att aldrig ta något i minibaren på hotellet. Det är också itutat från barndomen. Skulle aldrig ta så mycket som en minipåse Gott & Blandat ens om jag blev inlåst på hotellrummet av huliganer i tre veckor. Så de kan inte räkna med att blåsa mig med överpriser på hotellet i helgen.

Någon annan som är dumsnål, eller rent av smartsnål som jag?

//Mia

När man inte orkar

Åh vad fint skrivet. Precis så tänker jag att jag skall göra när jag får barnbarn.

Fast alla kanske inte vill ha hjälp. Mitt problem med att ta emot hjälp tror jag ligger mycket i att jag inte tycker att jag är värd det och känner att jag är till besvär när jag ber om eller tar emot hjälp. Jag känner också att jag måste ge tillbaka lika mycket som jag har fått för annars känner jag mig dum och jag kanske inte alltid orkar ge tillbaka.

Men det är klart. Hade man haft någon som verkligen insisterade att få hjälpa en så hade man tagit emot hjälpen till slut. Deppigt.

Är ni bra på att ta emot hjälp eller fråga om hjälp?

Inte svära på ITunes

Nu är nya podcastavsnittet uppe på ITunes också. Ville bara säga det.

Man får tydligen inte svära på ITunes. Ordet jävla ser ut så här j**la.

Jävla snarstucket. ;)

//Anna-Maria