Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Nu pratas det

Som svar på frågan:

Nej, vi vet inte hur det blir med Lady Dahmers och Cissi Wallins show. Det har varit flera diskussioner på twitter då de inte varit överens, och numera följer de varandra inte längre där. Men vi vet inte vad som händer med showen som är planerad i höst. Vi ser fram emot ett klargörande.

//Mia

Man föds och man dör

Linn Herbertssons mamma har somnat in.

Vad skriver man? Inget man skriver känns bra. Jag brukar ju undvika att läsa sorgliga bloggar för jag klarar inte av det men jag får samtidigt dåligt samvete över det för det är ju inte jag som är sjuk. Jag borde bara vara tacksam för att det inte är jag eller någon i min närhet. Jag borde kunna klara av att läsa det. Min sambos pappa gick bort i hjärntumör för 9 år sedan så det är väl kanske vetskapen om den förjävliga sorgen, hjälplösheten och ångesten som gör att jag inte vill ta in det igen. Man vill inte vara med om det igen, och igen och påminnas om det vidrigaste i livet.

All styrka till Linn och hennes familj. Kramar!

//Anna-Maria

Bebis igen

Charlotte Perreli har fött sin tredje son idag. Allting gick bra och snabbt. Eventuellt hade inte lustgasen ens hunnit lämna knoppen på Charlotte när hon skrev inlägget, för hon tyckte att barnmorskan var mer värd blommor än hon själv... Ja, det är till att vara ödmjuk och anspråkslös.

Grattis till bebisen!

Gunilla kidnappar Starwomans liv

Jag vet att det är tråkigt att höra på andras drömmar men den här var så sjuk och bloggrelaterad att jag måste dela med mig av den. Jag drömde en mardröm i natt om att Starwoman hade blivit kidnappad av Hollywoodfru-Gunilla. Gunilla var avundsjuk på Starwoman till den milda grad att hon ville leva hennes liv. Inget konstigt att tänka att man vill vara någon annan, men det stannar ju vid tankar hos någon med alla hästar hemma, men Gunilla gjorde slag i saken och gömde undan Starwoman i ett hus på landet och tog över hennes blogg. Jag upptäckte det när jag var inne på Starwomans blogg och hon inte såg ut som hon brukar. Jag grubblade länge och till slut kom jag på att det var Gunilla Persson! (Ingen annan hade märkt det, trots att det var sjukt uppenbart, och jag kände mig som värsta detektiven.) Gunilla bloggade som Starwoman men helt utan självinsikt och la upp bilder på sig själv i Starwomans kök, med Starwomans barn osv. Riktigt läskigt. Jag och Mia, var inte bara Bloggkommentatorer, utan också privatdetektiver och i sann Kittyanda och åkte vi efter Gunilla för att befria Starwoman. Vi lyckades och fick medalj av kungen. Typ.

Jag brukar inte drömma om bloggare men det här kan ju bli en riktig storsäljare. ;)

Har ni drömt något roligt om bloggare någon gång?

//Anna-Maria

Systerskap

Alltså Fanny är så bra så att jag inte finner ord så härmed sprider jag hennes ord.

Update: Jag lägger till ett inlägg i samma anda som Fannys av Brunheten som jag också gillar. Men jag tänker att män också är förlorare i förtrycket. Det låter lite på Brunheten som hon är arg på männen, kanske bara min tolkning, men de är också produkter av patriarkatet vilket ger dem vissa fördelar som en kan vara avundsjuk på och tycka är orättvist men samtidigt så tycker jag synd om männen som inte har valt sitt kön.

//Anna-Maria

Snart är det ju dags!

Är så fascinerad av hur intresserad jag är av andras bröllop, med tanke på hur ointresserad jag var av ett eget. Jag älskar andra människors förberedelser inför ett stort och påkostat bröllop, där varje ingrediens till bröllopstårtan är viktig och där skorna som ändå inte syns färgas för att passa exakt med klänningens tyg. Jag tycker också om att besöka dessa tillställningar. Lipar eventuellt lite av rörelse.

Blondinbella är precis en sån som gör den där dagen extra viktig. Därför hade jag önskat att jag hade fått grotta ner mig ännu mer i hennes bröllopsförberedelser. Nu blev allt lite hastigt i och med (den också efterlängtade och gärna nergrottade) graviditeten och jag blir plötsligt helt paff när jag inser att det bara är några få veckor kvar till att hon skrider till altaret.

//Mia

Foki i bilkrock

Foki var med om en bilkrock igår. Fy vad läskigt. Det är en av mina stora mardrömmar att krocka i hög fart. Det gick som tur var bra för Foki och hennes kille.

Det enda jag, tack och lov, har varit med om är att jag har kört in i min egen bil när jag skulle parkera. Jag kom hem från Ullared och var jättetrött och när jag skulle svänga in på parkeringen så missbedömde jag avståndet och repade upp hela bakdörren på min bil med kofångaren på våran andra bil. Min sambo var så där imponerad. Jag tyckte att det var ganska bra gjort ändå. Inga krångel med vems fel det var i alla fall. ;)

//Anna-Maria

Hur vi jobbar

Läser under förra inlägget att ni är flera som vill att vi ska bredda vårt bloggläsande. Att vi bör skriva om fler, även mindre bloggar.

Ja, det hade varit kanon om vi lyckades täcka allt som händer i bloggvärlden. Visserligen tycker jag att vi faktiskt har en bra bredd, och det stämmer definitivt inte att vi bara skriver om 10-12 storbloggar. Men visst skulle vi kunna skriva om fler. Det är ju skitkul att hitta en ny favoritblogg.

Men jag kan försöka förklara lite hur vi jobbar.

  • Vi vill helst ha någorlunda koll på de bloggar vi skriver om. Det kan bli helt fel att bara gå in och diskutera ett enskilt inlägg om man inte har någon som helst förförståelse för bloggaren i fråga. Och det tar förstås jättemycket tid att följa en blogg ordentligt. Det funkar inte att läsa över hundra bloggar ordentligt varje dag.
  • Sedan är det känsligt för oss som relativt kända och stora att klampa in och kommentera andra som är mindre. För att vi ska kunna skriva negativt eller kritiskt om någon så är det nästan ett krav att den personen har en större och mer maktfull blogg än vad vi har. Annars är det inte riktigt schysst, och inte heller nödvändigt. Vår avsikt har delvis varit att ifrågasätta den som har makt. Inte att hacka på enskilda människors åsikter eller livsval.
  • Vi hade jättegärna gett er en massa härliga tips på briljanta bloggar som förtjänar läsare och uppmärksamhet. Vi försöker också att göra det så ofta vi kan. Men återigen, det tar mycket tid att sätta sig in i alla bloggar tillräckligt för att kunna avgöra om den är bra nog att tipsa om. Vem som helst kan liksom hitta en blogg. Bara att gå in på Bloggportalen och klicka. Det behöver ni inte våra tips om. Svårigheten är ju att hitta en bra blogg. Och det tar lika mycket tid för oss att göra det som det tar för er.
  • En del av er tycker att vi skriver för mycket om Engla, Kenza och Blondinbella. Frågan är vilka ni tycker att vi bör skriva mer om? Carola och Fotballfrue nämndes. Vi har skrivit om dem ibland, men inte särskilt mycket. Har ni några fler önskemål eller tips på bloggar vi bör följa?

//Mia

Bloggar som dör

Amanda och Hannah slutar att blogga. Det var ganska väntat för de har inte producerat så mycket den senaste tiden i bloggväg och känts trötta. Det blir väl förmodligen så när man har både pod och webbtv-program. Det finns inte ämnen så det räcker till och inte tid heller och vill man inte blogga om sitt privatliv så finns det inte mycket att blogga om. Det är tråkigt när bloggare överger bloggen som medium men det sker ganska naturligt. De som är bra på att blogga bloggar på och de som inte är det slutar för att de är bra på något annat och vill lägga tid och energi på det istället. En enkel ekvation.

Jag har funderat på bloggens vara och icke vara en del eftersom vi är Bloggkommentatorer och det kommer att bli så i framtiden, har redan blivit, att jag och Mia kommer att kommentera fler sociala medier och händelser i stort. Podcasts, Instagram, Twitter osv. Vi kan inte enbart begränsa oss till bloggar för då finns det ingenting att kommentera till slut. Den här sommaren har verkligen varit död bloggmässigt precis som övriga världen. Alex Schulman har skrivit en text om den här händelselösa sommaren och det stämmer väldigt bra. Det enda som har hänt är att Lars Ohly visade snorren på Instagram. Typ. Juholt skrev då att han hade tänkt att grilla korv men ändrade sig till kyckling istället. Ja ni hör.

//Anna-Maria

När man tjatar hål i huvudet på sig själv

Kissie skriver om att föräldrar måste ta hand om sina barn bättre på semestern. Hon menar specifikt de barnen som skvätter ner henne vid poolen. Jag tycker att det var ganska roligt att pappan sa till ungen att skätta ner Kissie en gång till. :D Det låter på Kissie att hon också tyckte det. Jag hade inte gjort så som pappan utan skämts och skällt på ungarna. Men samtidigt så är ju lite så med barn att man inte kan hindra dem från poolbad medan Kissie faktiskt kan sola lite längre bort för att slippa skvätt. Jag tror faktiskt att de flesta föräldrar försöker att hålla ordning på barnen men det är lättare sagt än gjort.

Jag tjatar på mina barn hela tiden och det resulterar i att jag själv får hål i huvudet medan barnen bara skakar av sig det som två gäss. Gör inte så, gör inte si och tillslut lyssnar de inte. Jag har blivit min mamma. Jag och min bror skrattade bara åt henne när hon blev arg men när pappa kom och gapade så visste man att det var allvar. Så jävla sorgligt att historien upprepar sig. Men det är kul att prata om det med mamma idag så jag antar att jag och mina barn kommer att ha roligt åt det när de blir vuxna.

Hur tycker ni att man skall göra med barnen? Man kan ju inte hindra dem från att bada i poolen på semestern men samtidigt kan de ju inte terrorisera de andra gästerna. Svår balansgång.

//Anna-Maria