Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Malins hemlighet

Ja, Malin Wollins historia kom alltså idag hem i tidningen idag och jag ska inte förneka att jag kastade mig över den.

Nej, jag tänker inte fotografera texten från Mama. Det bär mig emot. Det är svårt nog för tidningarna i dagens läge. Dubbelmoral kanske, eftersom jag nu ändå berättar "hemligheten", men sån är jag.

I korta drag så mådde såklart Malin inte särskilt bra under graviditeten, med tanke på att hon förlorat ett barn i nittonde veckan något år tidigare. Sedan så gick slutskedet av förlossningen så snabbt att hon inte hann upp ur badkaret innan krystvärkarna började och när hon reste sig halvt upp så flög bebisen ut på golvet. Det blev ett trauma för Malin, trots att allt visade sig ha gått bra. Stress, kaos och blod överallt och därefter livmoderinfektion och gnagande oro att bebisen fått hjärnskador gjorde spädbarnstiden till en mardröm.

Artikeln är bra, och man får djupare förståelse om man läser den, såklart. Och sedan kan man ju tänka att sådär hade inte jag reagerat. Men man vet ingenting om att vara nyförlöst om man aldrig har varit det. Och man vet ingenting om att misstänka att ens bebis är sjukt eller skadat när man är nyförlöst, om man inte har varit med om det.

//Mia

Malin avslöjar vad som hände

Malin Wollin berättar i senaste MAMA om vad som hände när hon födde sin son. Så som vi har undrat! Nu är det så att jag sitter här och inte vet. Mia tog precis in tidningen från sin postlåda. Jag sitter nu och väntar spänt på en rapport. Ni kanske redan har läst nya MAMA och hinner före Mia. KAN INGEN BERÄTTA FÖR MIG! Jag slår vad om att det är jättesorgligt och fint och ledsamt men att det ändå slutar bra eftersom Malin berättar.

//Anna-Maria (nyfiken i en strut)

En förutseende festprisse

Egoina gjorde något smart igår innan hon gick ut och festade. Hon gjorde i ordning en matlåda till sig själv så att hon skulle slippa stå och laga med bakfull. Det var sjukt mycket vuxenpoäng på den måste jag säga. Hon som skrev om i sin senaste krönika i VeckoRevyn om att hon väntar på att bli just vuxen. Egoina, jag tror att du just gick i mål. ;)

//Anna-Maria

Söndag

Jag blir glad av Amirs dyrkande av Britney Spears. Kärleken känns äkta i och med att den håller år efter år, trots att ingen annan längre bryr sig om Britney.

Jag brukar nog själv se mig som en sån som inte överger mina idoler, men ärligt talat, hur ofta lyssnar jag på Hanson nuförtiden? Däremot följer jag Taylor på Instagram och han håller än.

//Mia

Litet hjärta

Hjärtat nästan stannade, och så fick jag hjärtsnörp och höll på att börja lipa när jag läste Katta Kvacks inlägg om sitt lilla hjärtas hjärta. Men det verkar inte vara så illa ändå. Åh! Lilla bebisen.

//Mia

Miljöhotet

Den här synen kanske inte är så vanlig om 100år. Med tanke på klimathotet menar jag som är aktuellt just nu efter FN:s rapport som kom i veckan. Jag blir illa berörd av det där och känner ett stort, stort ansvar. Jag och min sambo har pratat om det hela dagen och bestämt oss för att skärpa oss rejält. Vi är ganska duktiga redan, men vi kan bli bättre. Växthuseffekten är inget att leka med och vi har haft det så bra här i väst att vi har blivit fartblinda. Hur har konsumtionen kunnat bli vår tids religion? Det känns så fattigt på något sätt.

Vad är en fullproppad garderob värd när vi står där och inte kan andas för att växthusgaserna långsamt kväver oss? Inte ett jävla skit.

Jag tycker att vi skall utmana varandra. Jag gör följande för miljön, vad gör ni?

-Köper (nästan) bara ekologisk och närproducerad mat.

-Köper bara ekologiska tvättmedel, diskmedel, schampo, duschkräm, tvål, tandkräm osv.

-Sopsorterar.

-Låter barnen ärva kläder och ger bort till andra familjer om det passar där.

-Handlar möbler och inredning på second hand.

-Köper saker som jag vet är av bra kvalité om jag köper nytt så att det håller längre och köper det som jag vet inte är tillverkad där arbetarna svälter.

-Vi lagar vår bil och köper inte någon ny förrän den är slut. (Nästa skall vara en hybrid eller elbil.)

-Vi bor i ett hus som har en miljövänlig uppvärmning.

-Ska prenumerera på iPad-GP istället för pappers-GP.

Har ni fler tips? Jag tar gärna emot dem.

Tema: Bli ditt bästa jag

Där fick Karin med alla tips tror jag. En riktig ögonöppnare.

//Anna-Maria

Vickan börjar blogga

Inte kronprinsessan då, utan Victoria Silvstedt. Hon säger att hon kommer att blogga på svengelska. Precis som Maria Montazami. Skall bli intressant att se vad Victoria kommer att blogga om för hennes liv vet man ingenting om. Är hon ihop med den där korta mannen som hon setts ihop med? Jobbar hon som modell? Är hon bara ute och festar? De och andra frågor av tyngd kommer vi att få svar på nästa vecka när hon börjar blogga så håll ut. ;)

//Anna-Maria

Englas svar

Engla har haft frågestund. Hon fick en fråga (som inte känns helt vänligt ställd): Någon undrar om Engla inte känner sig överklädd i sina outfits när hon går runt i en liten stad en vanlig måndag.

Det där är ju något som ofta diskuteras. Både hos Engla och hos oss. Jag tror till och med vi någon gång för länge sedan har skrivit om det där med att Engla är så tjusig, där hon bor i en liten ort på landet och hämtar sina barn på förskolan.

Men hennes svar är ju vettigare än våra funderingar: Nej jag klär mig i det jag gillar och det spelar för mig ingen roll hur stor befolkning det är i det samhället/staden man bor i. Det är ju för mig jag klär mig. Och är sällan särskilt uppklädd.

Ja! Vilken roll i helvetet spelar det hur många människor som bor i orten man vistas i, när man väljer sina kläder? Va? Det är ju helt irrelevant i sammanhanget!

Däremot kan man ju fråga sig hur många perfekta cocktail-klänningar en människa som aldrig går på cocktailpartyn behöver. Men mycket av tipsen och kläderna som visas upp i en modeblogg är till för inspiration och för reklampengar, inte alltid för bloggarens egen skull.

//Mia

Plötsligt händer det!

Hugo har vunnit pengar på en trisslott. Min första tanke var: Så man kan vinna mer än 60:- på dem. Min andra var: Hugo är sponsrad av Triss.

Man kan inte lita på bloggare. ;) Men grattis om det är sant.

//Anna-Maria