Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Skam den som ger sig

Många av er tycker att Mogi inte förtjänar någon uppmärksamhet och undrar hur hon gör för att leva upp till den livsstil som hon förmedlar på bloggen. Jag tycker att Mogi berikar bloggvärlden och hon är en färgprick som sticker ut. Det jag inte gillar är konsumtionshetsen men att köpa kvalité eller göra reklam för dyr lyx som Mogi gör känns faktiskt bättre än den konsumtionshets där det köps skit på skit på skit bara för att det skall konsumeras.

Mogis ihärdiga kamp i bloggvärlden har gett resultat. Hon skall skriva för magasinet Marie Claire och hade det inte varit för hennes idoga arbete med bloggen så hade det aldrig blivit så. Det skall hon verkligen ha cred för.

Grattis Mogi!

//Anna-Maria

Kissie tappar

Tänkte på det där som Blondinbella skrev om Kissie. Hur stor Kissie var för några år sedan, men att hon nu har tappat. Ja, ni kan se här. Innan var hon alltså större än Bella. Bella har nog extremt höga siffror nu när hon närmar sig förlossning, men Kissie var också uppe på siffror över en miljon läsare i veckan.

Varför har hon tappat? Har det snälla året äntligen kommit, fem år efter det förutspåddes? Ja, kanske. Provokationsbloggarna är inte lika elaka längre.

Men i Kissies fall så tippar jag på att det handlar om att hon står still. Vi vet att bröllop, bebisar, karriär, kriser, bråk lockar läsare. Kissie saknar det där. Hon är fortfarande proffsig, och uppdaterar ofta, kryddar med bilder, varierar sina inlägg, provocerar lite, blottar en del svagheter, tipsar om prylar... Men vad händer i Kissies liv? Där tror jag svagheten ligger. Om man nu kan kalla det en svaghet att ha 700000 läsare i veckan...

//Mia

Minibråk

Vilket liv det blev om att Blondinbella la upp det gamla Bella & Tyra-avsnittet med Kissie som intervjuobjekt! Läsarna tycker det är dålig stil av Bella, och Kissie menar att Bella är tragisk som fiskar läsare på det sättet.

Jag tolkar det som en liten diss till Kissie, från Bella, men tycker det är ganska harmlöst. Egentligen var det inte den proffsigaste intervjun av Bella eller Tyra heller, så underhållningsvärdet sker på samtligas bekostnad. Att Kissie och Bella småbråkar med varandra är inget att hetsa upp sig över. Det sker på en mildare nivå nu än förr, och gynnar antagligen båda, om man räknar klick.

Vad tycker ni?

//Mia

Regler i bloggen

Jag blir lite lätt förfärad när jag ser kommentarerna under mitt förra inlägg om Anine Bing. Det är dags att vi pratar om vad som skall vara okej här på bloggen och inte. Hot och förtal är självklart absolut förbjudet. Men sen har vi det här med att kommentera andras utseenden. Det tycker jag att vi skall hålla oss ifrån. Jag och Mia har pratat om att vi skall göra regler för vad vi accepterar här på bloggen och vi vill gärna att ni hjälper till med det.

Så hur skall vi ha det? Vad är okej och vad är inte.

//Anna-Maria

Anines world

En till bloggare som lämnar MAMA för egen portal är Anine Bing. Hon har lyckats grymt bra med sin kläddesign har jag förstått så det är inte så konstigt att hon börjar att blogga på engelska istället. Dessutom bor hon ju i USA. Anine är från Danmark men jag har inte förstått om hon pratar danska eller svenska? Hon skriver bra på svenska så jag tänker mig att hon pratar svenska men det kanske hon inte gör? Troligast är ju om hon pratar svenska med dansk brytning.

Någon som vet?

//Anna-Maria, som återigen grubblar på livets svåra gåtor ;)

Nostalgi

Ni som läst vår blogg sedan start kanske minns Hertiginnan af Uppsala. Kanske inte? Jag snubblade i alla fall över hennes nuvarande blogg. Hon skriver fortfarande mest om hur mäktig och inflytelserik hon är. Hon har väldigt många läsare enligt Bloggportalen, men här hemma i Åsa på västkusten hör man väldigt sällan talas om henne. Kul att få en uppdatering om hur hertiginnan har det.

//Mia

Kunglig glans piggar upp

Jag vet att ni uppskattar att vi bloggar om andra bloggare för att det är en service till er och ett forum där ni kan diskutera det ni läser om i bloggvärlden. Det kan jag förstå och relatera till själv, för jag uppskattar väldigt mycket att andra bloggare bloggar om saker som jag tycker är intressanta.

Vi kan ta Ebba von Sydow som exempel. Hon bloggar om kungligheterna och det tycker jag är väldigt intressant och jag hade inte fått för mig att söka upp den informationen annars. Jag klipper mig för sällan och när jag är hemma hos mamma som prenumererar på damtidningar så har jag inte tid att bläddra i dem för det är annat som skall avhandlas. Så tack Ebba för att du ger mig lite kunglig glas emellanåt. Det behövs lite flärd i mitt liv för det närmaste jag kommer sidenklänningar är mina barns Barbiekläder. ;)

//Anna-Maria, som just nu skulle behöva lite mer fest, glamour och flärd i sitt liv.

Tack för givande diskussioner

Intressant att läsa era tolkningar av mina inlägg om sparande till barnen. Intressant inte minst för att jag påminns om hur lätt det är att bli missförstådd, även om man skriver tydligt, och ännu lättare om man inte skriver tydligt, vilket jag nog tyvärr inte gjorde.

Jag dömer ingen som tolkade "fel". (Förutom Blondinbella lite kanske, som kallade mig idiot och att jag resonerade vidrigt, för det var lite vääääl hårda ord även om hon tyckte att jag resonerade galet).

Någon formulerade angående min spaning kring ett fenomen: Att vara self-made anses bra/fint. Men oundvikligen, om man lyckas med att skaffa sig en stabil ekonomisk grund, kommer ju ens barn inte behöva göra det på samma sätt.

Just så! Det blir liksom intressant att följa strömningarna, för man undrar ju vad som kommer anses fint om 20 år. Är det fortfarande storartat att ha startat från noll (vilket det borde vara!) så har ju barnen till de som lyckats spara anledning att dölja det, eller förringa betydelsen av ett startkapital. För jag misstänker att det är betydligt vanligare att folk i allmänhet sparar till sina barn nu än vad det var för typ 40 år sedan.

Sen har flera av er skitintressanta åsikter om vad Bella menar med att alla kan spara något. I det kommer faktiskt ett skuldbeläggande av föräldrar som kostar på sig (eller sina barn!) någonting som inte anses direkt nödvändigt, om de inte samtidigt sparar en summa. Ja, jag kan förstå att "hellre något än inget", men hur mycket ska man försaka under barnens uppväxt? Är det onödigt att köpa glass en fin dag på stranden, när barnet hade kunnat ha hundra spänn extra på kontot när hen blir stor? Vad är den hundralappen värd i det barnets liv om 15 år? Hur bedömer man vad som är värt att unna sig, och vad som ska sparas? Och vem bestämmer hur stor summan barnet ska få ska vara? Finns det någon gräns för vad en nybliven vuxen behöver? Hur motiverar Bella och Odd sina spavistelser och lyxiga viner, när de hade kunnat spara ÄNNU mer än barnbidraget om de bara skippade guldkanten på tillvaron?

Kort sagt. Jag tycker att föräldrar ska få avgöra det där själv. En del tror faktiskt inte på att ge pengar åt sina barn. Jag hör gärna dem argumentera, innan jag kallar dem idioter.

//Mia

Hanapees nya jobb

Hanapee har fått jobb på SVT. Hon ska vara redaktör på ett ungdomsprogram, och vara med och bestämma innehållet.

Jag vet egentligen inte hur Hanapee jobbar, och hur kreativ hon är. Så himla mycket insikt har jag inte i hennes jobb. Däremot får jag en bra känsla när jag tänker henne i kombination med ungdomar. Känns som att hon har sån nära relation till tonårs-Hanna, på något sätt. Det kommer nog passa utmärkt. Jag kommer kolla på programmet. Älskar fortfarande att älta i min ungdom och läser en hel del romaner som riktar sig till unga. Gör ni också det? Alltså, ni som är någorlunda vuxna?

//Mia

Stöd av läsarna

Det är fantastiskt att ha en blogg när man får usla besked som Egoina har fått angående cellprovet. Vilket stöd hon har fått! Hoppas att allt löser sig. Vi håller tummarna och påminner ALLA om att gå på sina kontroller. Det är verkligen livsviktigt.

Kram till dig Egoina!

//Anna-Maria