Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Skit fint

OBS! Rubriken är ej en särskrivning.

Anitha Schulman har designat en toastol. Jag tycker att den är fin. I rätt badrum så.

Gott Nytt år på er!

//Anna-Maria

Grubbel inför nyår

Här skriver Kissie om resan till Miami. Hon äter nyttigt, men joggar inte, bla bla bla… Hon festar för mycket också, men hon skriver att hon passar på eftersom hon inte blir bakfull i Miami. Hemma i Sverige blir hon bakis på två glas vin.

Det där har man ju hört tusen gånger! Om hur stor skillnad det är på bakfylla i Sverige jämfört med "utomlands" (oklart vad jag menar nu kanske, men typ "varma länder"). Jag har också bidragit med denna sanning, eftersom jag aldrig någonsin varit bakfull på en solsemester. Blir i och för sig sällan bakfull alls, men ändå. Vad har ni för erfarenhet där? Har ni också upplevt en skillnad?

Förr fanns det en skröna om att Systembolaget blandar in kräkmedel i spriten för att svenskar inte ska supa så mycket, och att man därför slipper den typen av symptom om man dricker andra länders alkohol. Hm. Ja. Vi stryker den konspirationsteorin. Sedan finns det en annan gissning, som handlar om att man svettas ut skiten när man solar. Ja? Kanske? Fast tanken på att ligga och svettas i solsken när man är bakis känns inte alls lockande… Sedan så funderar jag på om folk kanske ofta inte hinner bli bakfulla innan de ger sig på första återställaren. Om man är ute och dansar och dricker till fem på morgonen så har man inte nyktrat till före lunch och snart är det dags igen.

//Mia

En lista

Emanuel Karlsten listar årets blogghändelser. Bra lista!

Lite existentiell ångest så här i juletid

Jag lyssnade på Alex och Sigges senaste pod i förrgår och då slog det mig hur jävla kort livet är. Igen. Det händer väldigt ofta. För en kvart sedan var jag tonåring och ville att livet skulle gå snabbare och nu är jag 33år och vill stanna tiden och frysa livet, precis som Alex och Sigge pratade om.

Är det någon posttraumatisk stress man hamnar i när man har fått barn och barnskaffandet är över och ungdomen inte kommer tillbaka? För man är ju inte gammal. Det låter ju ganska sjukt att säga att man är slut som människa vid 33års ålder. Man kanske inte har levt halva ens liv ännu? Det vet man i och för sig inte så därav en del av paniken.

En barndomskompis sa till mig för ett tag sedan: -Jaha, det var det här det blev. -Vadå? sa jag. -Livet vi väntade på när vi var små, svarade hon. Då svalde jag hårt för visst var det så. Det vi alltid undrade hur det skulle bli är här. Det var detta det blev. När hon och jag lekte när vi var små, gick i skolan och allt annat vi gjorde tillsammans så var det detta som blev resultatet. Jag läste till lärare och hon till designer och nu jobbar vi med respektive yrken och har familjer båda två och livet tuggar på. Nu är vi där våra föräldrar var när jag och hon blev kompisar. Jag hade drömmar om en massa saker och vissa har jag överträffat medan andra har krossats fullständigt eftersom det är för sent. Ångesten i det att det inte går att göra allt man vill i ett litet ynka liv är inte nådig.

Den här existentiella ångesten jag hamnar i ibland är olidlig. Å ena sidan är livet begripligt men å andra sidan är det helt obegriplig. Det begripliga är när allt bara flyter på och man gör saker för att alla andra gör det och för att det är så det är att leva. Man går till jobbet, handlar mat, shoppar och har rutiner men mitt i detta finns något som gör att allt detta känns som det mest meningslösa och konstiga någonsin. Vad är det vi håller på med vi människor? Det är i stunder som de här som jag skrattar ihjäl mig åt folk som försöker leva så perfekta liv som möjligt eftersom det är så sjukt jävla menlöst eftersom vi alla blir gamla och dör och vi kanske inte ens blir gamla utan dör i morgon. Men sen tänker jag att det är just detta som gör att vi håller på med menlös konsumtion, utseendehets och så vidare för vi har ingen annanstans att kanalisera vår dödsångest. Det är det allt handlar om. Hur vi skall klara av att leva med oss själva och hantera livet om vi inte lägger vikt på materiella ting. Det vi inte förstår måste vi på något sätt hantera och då gör vi det med hjälp av saker, träning, karriär, utseende osv. Det finns inget som är rätt i livet, bara mindre ansträngande, och har man tur så är man en människa som inte behöver göra så mycket för att livet skall kännas tillfredsställande. ;)

Jag njuter lite av de här tankarna för de får mig att känna att jag lever samtidigt som det är sjukt plågsamt på ett hanterbart sätt. Det är utvecklande, kanske jag skall tillägga.

//Anna-Maria (som funderar på att träna lite för att hantera livet)

Stackars Dessie

Dessie har varit inne på förlossningen, och hon hoppas bli igångsatt i förväg eftersom hon mår dåligt. Hon skriver inte riktigt här om vad det är som felar, men jag vet att hon har haft väldigt ont i huvudet under i stort sett hela graviditeten. Jag lider med henne, för det är vidrigt att vara gravid när man bara vill att det skulle ta slut igår. Men det känns som att det är väldigt svårt att få en igångsättning innan utsatt datum om man inte har väldigt starka skäl. Eller?

//Mia

Saker som jag finner underhållande idag...

Mia var här och fikade och barnen lekte som tokar. Vi hann prata ikapp om bloggar och poddar och det är alltid skönt att få sina tankar bekräftade av någon som tänker på samma sätt.

Transfrans har kommit på hur man äter ostbågar på ett sätt som gör att han slipper kladdet. Tandpetare har jag sett en del använda men aldrig gaffel.

Att Matplatsen skriver att hon har ätit koksglass när hon menar kokosglass. Det blev en extra livad DH-kväll. ;)

Fridens liljor!

//Anna-Maria

Andra bullar, som man säger

Såna som sällan gnällt över sin lilla bebis i bloggen... Såna som målat allt i rosa... Eller såna som fortsatt vara skitsnygga även som nyblivna mammor... Och såna som alltid beskrivit bebisbubblan på ett humoristiskt och charmtokigt sätt... Dom. Dom förändras alltid liiite när andra barnet kommer. De fortsätter i samma stil. Men man ser små små fläckar på bebisbubblan. Fläckar som är uppskattade av andra flerbarnsföräldrar.

Jag längtar till Gillis får ett syskon.

//Mia

Lite hästsnack

Eftersom jag har börjat rida i höst så läser jag hästbloggar. Tack för era tips! Jag suger åt mig allt och det är väldigt kul att ha en ny värld att upptäcka. Men som alltid i sociala medier så är det hårda ord i djurbloggar och häromdagen fick Tyra skit för ett träns som hon hade på en av sina hästar och vad jag har förstått så är det väldigt mycket åsikter om hur man skall göra med hästarna. En blogg om hästar och djur är nog den värsta bloggen man kan ha för folk har så mycket olika åsikter om hur djuren skall skötas. Jag vet bara vad ett träns är än så länge och har ingen som helst koll på olika träns och så vidare.

Jag utnyttjar bloggen en stund. ;) En fråga jag har, eftersom inte har köpt ridstövlar ännu, är vad jag skall ha för stövlar? Jag har sett att vissa bara rider i Jodhpurs(?) och ridbyxor och ridstrumpor men jag tycker att det mer ser ut som stallkläder och att när man skall rida så tar man på sig ridstövlarna. Hur är det egentligen? Kan man rida i Jodhpurs eller måste man ha ridstövlar? (Eller det är klart man kan för just nu rider jag i mina gamla boots.)

//Anna-Maria

Det snackas...

När det inte händer så mycket på sociala medier så kan man i alla fall lita på att det snackas i vårt kommentarsfält.

Några spekulerar i vad som hänt mellan systrarna Graaf. Vårt enkla svar är att vi inte har en aning. De vill uppenbarligen inte prata om sin relation och därför har vi vare sig information eller lust att lägga oss i.

En roligare grej som dryftas är Annika Marklunds graviditet. Jag såg det på Instagram på julafton och blev rent ut sagt skitglad över den nyheten. Helt fantastiskt. Tyvärr bloggar inte Annika längre, men hon berättade om det lite här hos oss. Och då började jag förstås lipa. Man blir kanske lite extra lättrörd på jul.

//Mia

Gott och Blandat

Det är många bloggar som har tagit bloggsemester nu över jul och det händer inte så mycket nytt.

En del sjukdomar har det varit, men också födelsedagar. Fotballfruen har varit jättesjuk och legat på sjukhus med vad jag har översatt till svenska som njurbäckeninflammation(?). Men hon kom hem till julafton som väl var och har nog piggnat till rejält eftersom hon har lyckats ta den här bilden med sin familj.

Tyra har fyllt år och Pernilla Wahlgren också. Grattis i efterskott.

Knivlisa har bestämt namn på sitt andra barn och det blev Harry. Väldigt fint tycker jag!

//Anna-Maria