Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Kenza hos Malou

Såg ni Kenza hos Efter 10 hos Malou i morse? Hon var väl där eftersom hon är aktuell i Let's dance och Malou är ju helt besatt av det där programmet efter att hon själv var med för några år sedan. Men de pratade om massa annat också. Tyvärr hade jag folk (kids) runt mig, så jag hörde inte allt, men jag uppfattade att de pratade om bloggen, hennes andra uppdrag, familjen och alla problem som varit, vänner och en del annat. Som alltid när jag hör Kenza prata så blev jag lite trollbunden. Hon har så härlig framtoning. Lugn och trygg, behaglig röst, vacker, vettig och humoristisk.

Nu vet jag att det kommer komma mothugg, för det gör det alltid när vi skriver något positivt om någon! Men det gör inget, vi tycker om er ändå.

//Mia

Att ta hand om sig själv

Jag tror inte att Maggans mamma menade något illa. Hon ville inte att hennes dotter skulle fara illa och sedan kom det ut på ett dumt sätt. Självklart skall tjejer och kvinnor få ha sex på samma villkor som killar och män, så jag håller med Fotbollsfrun. Men det är också viktigt att vi lär unga människor att de tar hand om sig själva och passar sig för människor som enbart vill utnyttja dem så att de inte skadar sig själva.

//Anna-Maria

Anitha flyttar

Anitha Schulman flyttade bloggen från MAMA (rätta mig om jag har fel) till en egen sida för inte alls länge sedan. Men nu skall hon flytta till Loppi istället. Här hittar ni henne nu.

//Anna-Maria

Hur vanliga är ni och hur mycket skäms ni över det?

Ann Söderlund frågar sig vad det är för fel på klyschor. Hon tycks definiera dem som Svensson-liv. Detta ämne engagerar mig, för jag är så kluven till såna klyschor. Jag älskar ju det mesta av det Ann radar upp. Jag menar, det finns en anledning till att man matchar vitt vin och räkor.

Men. Det finns också en anledning till att man vill distansera sig från skiten. Jag måste berätta att jag inte gillar Mello till exempel, för jag vill ju inte vara som alla andra. Och till slut är det så många som säger tvärtom att det blir en klyscha istället. Klart man hatar Melodifestivalen liksom, det gör ju alla. Magnus Betnér twittrade häromåret om att han skulle se på en Beck-film, men att ingen annan antagligen skulle se den för han är tydligen den enda som gillar Beck och tacos. Och sådär skulle jag också kunna skriva, (utan att göra anspråk på att vara standup-komiker) för jag har grava problem med att skriva att jag ska göra något klyschigt utan att poängtera att jag vet att jag är förutsägbar. Måste alltid förekomma de som skakar åt huvudet åt min svennighet.

Även det är ju töntigt, så jag övar mig på Instagram. Där postar jag bilder på blommor, solnedgångar och fredagsmys, nästan helt okommenterat. Försöker att inte distansera mig från det där fina som jag egentligen älskar.

Hur hanterar ni Svensson-livet?

//Mia

Egoina opererar sig

Egoina har varit och tagit bort cellförändringar. Bra att hon berättar om det och uppmanar alla kvinnor att gå och göra cellprovstester när man blir kallad. Hennes operation gick bra och hon berättar om den här.

//Anna-Maria

Stackars alla mammor

Väl rutet, Dessie! Hade jag varit hon hade jag varit ännu argare än vad hon är under det inlägget. För vad hon än har gjort sedan hon födde sitt barn, så har hon fått pekpinnar.

Det råder en fruktansvärt hets mot mammor. Det är inget nytt, det har vi sett hos många bloggare, men mot unga mammor är folk ännu värre. Fler anser sig väl ha pondus nog att sätta sig på någon som inte bara är morsa, utan ung också.

Dessie avråds av läsarna från att gå ut bland folk med sin bebis eftersom han kan bli sjuk. Så när hon lämnar barnet hemma hos dess far för att själv gå ut en och en halv timme för att fixa ögonfransarna så är väl allt väl? Nej, då är det galet att vara ifrån barnet!

Moralen är att en mamma och en bebis ska hålla sig hemma. "Ja, för det bästa för baaaaarnet är det viiiiiiktigaste. Kan man inte tänka sig att uppooooooffra sig lite så kanske man inte är moooooogen för att haaaaa baaaaarn!"

Min känsla är att jag vill stötta Dessie. Med min uppbyggda självsäkerhet som tvåbarnsmor vill jag skaffa en tredje unge och en blogg och där provocera med att göra allt möjligt som de där moralistiska läsarna retar sig på. Om det då blir liv över att jag går till frisören själv, låter pappan göra ett enda jävla handtag, dricker vin, (inte bara smuttar på ett glas, utan häver i mig två glas, kanske tre) och ger ersättning utan att ha gett amningen en "ärlig" chans på minst två månader (som verkar vara tillräckligt för att få slippa enligt mammamaffian), klagar över sömnbrist och börjar banta, så ska jag bara skriva "ja, men anmäl mig då! Ring polisen och soc och gapa om att jag inte följer era motstridiga lekmannaråd och hör vad de har att säga!" Det är inte olagligt att låta pappan ta ansvar. Det är inte ens olagligt att sluta amma utan att ge det en ärlig chans.

En del försvarar dock Dessie, lite halvhjärtat och samtidigt skuldbeläggande: "Klart att bebisen har det bra hos sin pappa. Jaaaaaag hade aldrig kunnat lämna mitt barn för att fixa ögonfransarna när han bara var tio dagar, men det är för att jag skulle sakna honom så fruktansvärt otroligt mycket och mitt mammahjärta hade gråtit. Men alla är olika, gör som du vill Dessie om det känns bra för dig!"

Fint. Men var är alla föräldrar som säger den där meningen till alla farsor som går till jobbet och är borta 8-10 timmar varje dag, från att den underbara lilla bebisen är tio dagar?

En del människor inbillar sig att det numera råder jämlikhet mellan män och kvinnor. De kan inte vara särskilt insatta i hur pappor och mammor behandlas.

//Mia

Hjälp!

Nej nu får ni hjälpa mig. Jag är trött, har jobbat sent och har suttit och letat efter något vettigt att skriva om i en timme utan att komma på något. Hjärnan är tom. Så ni får gärna hjälpa mig och komma på något som ni vill att vi skall skriva om.

En sak kan jag säga dock och det är att jag älskar podden "En varg söker sin pod". Lyssna på den för det är två smarta människor som driver den. Det går inte att störa sig på dem. Då är det bra.

//Anna-Maria

Något nytt

Tyra ska tillsammans med en annan tjej starta ett företag. Det avslöjas längst ner här (efter hon bland annat avslöjat att hon hatar all inredning som har med Carpe diem att göra, haha!). Tyra och den här tjejen ska släppa sex uppfinningar som ännu inte finns. What?!? Se mig framför er när jag ser ut som Joakim von Anka när han sätter i halsen av chock.

Hur kan man ha sex uppfinningar i skallen? Om jag så hade grubblat enbart på icke existerande prylar i hela mitt liv så hade jag antagligen inte kommit på mer än max en, om jag hade extrem tur.

Tyra misstänker att detta kommer vara hennes mest lönsamma projekt någonsin, och jag har ingen aning, men det låter i alla fall som det mest intressanta.

Kändisbartender

Paow avslöjar att lönen för att vara med i Paradise Hotel var 10000 (plus 30000 i vinst). Det framgår inte om alla fick betalt för att vara med (utöver eventuell vinst) utan det kanske bara är Paow eftersom hon handplockades på grund av någon sorts kändisskap. Det är ingen stor summa för att vara borta från jobb och liv i över en månad, men mat och hotell ingår ju...

Hon är i alla fall skitnöjd med sitt liv just nu. Älskar sina tatueringar och skiter i de som gastar om att hon aldrig kommer få något "riktigt" jobb när hon ser ut sådär. Hon menar i alla fall att hennes jobb är fett. Hellre åka runt och servera sprit till folk och skriva om det i bloggen än att "slita arslet av sig" för 10-16000 kronor i månaden på ett "riktigt" jobb.

Men. Här kommer den lilla haken. Paow är så stressad att hon börjar få ont i hjärtat. Antingen för att hon sliter arslet av sig, eller också för att hennes yrke resulterar i konstant fylla, vad vet jag. Men jag är glad över att hon är nöjd nu, för för typ två år sedan så hade jag inte blivit förvånad om hon en dag började blogga från psyket. Hon verkade må så extremt dåligt ett tag. Fast så undrar jag ändå om man kan må bra i sviterna efter Paradise Hotel, i en situation då man gästbartendrar på Harrys i olika små städer och folk som älskar och hatar en kommer bara orka göra det i någon månad till, högst.

Så konstigt det måste kännas att plötsligt bli berömd. Jag var på Gekås i Ullared förra veckan och mötte Morgan och Ola-Conny,  nere vid fönsterputsen och toaborstarna. De hade en flock människor efter sig och behövde inte utföra några sysslor alls, för folk ville ta kort på dem så fort de stannade upp. Undrar hur man blir av en sån situation? Det känns lite som drömmen, ärligt talat. Men man kanske blir knäpp? Särskilt när det tar slut.

//Mia

Runda rummet

Petra Tungården har köpt en ny lägenhet. Shit vad cool! Men svårmöblerad. Jag hade älskat en sådan lägenhet när jag var singel. Eller jag hade önskat mig vilken lägenhet som helst för att vara ärlig. Men om jag hade fått drömma. Min första lägenhet lipade jag mig till och med stor hjälp av en kompis. Nu kör min dotter med samma trick. Liptricket. Det verkar gå i arv. ;)

//Anna-Maria