Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Ger plats åt andra

Ni har väl inte missat att Lady Dahmer regelbundet ger plats åt andra feminister under rubriken "feminismens röster"? Där får människor som inte har samma plattform som Lady Dahmer chans att säga sitt. Idag är det t ex en svart kvinna som berättar om sitt feministiska uppvaknande. Kategorin är ett tips till vita medelklasskvinnor som vill vidga sina vyer.

//Mia

Tecknade bloggare

Tyra har bytt headerbild och den är precis som Egoinas nya tecknad. Jag gillar det. Hade verkligen velat ha en tecknad jag också. Det är pest och pina att ta kort till bloggen och tecknade bilder är så mycket finare och ser mysigare ut. Kanske något för nästa bildbyte när det är dags för oss?

Nästa steg blir tecknade serier med bloggare och LEGO-byggsatser med bloggare. De olika LEGO-lådorna kan heta: Kissie i Turkiet, Prinsessan på BB, Ebba von Sydow i tv-studion, Paow hos plastkirurgen, Blondinbella på SPA, Tyra i stallet, Engla på powerwalk, Natacha Peyre och fullmånen osv. Så kan alla träffas i Bloggstaden och mingla. Kommer ni på fler LEGO-lådor med bloggare?

//Anna-Maria

Allvarligt

Läste bland kommentarerna här under tidigare inlägg om att man kan installera reklamblockerare som rensar bort alla annonser på nätet. Skitsmart, tyckte några eftersom det är så "störigt" att se reklam.

Jag blir lite matt.

Nästan allt på Internet är gratis. Ingen vill betala för nättjänster. Tidningar läggs ner över hela världen, eftersom det är snudd på omöjligt att få folk att betala för information och underhållning.

Att reklamfinansiera sajterna tycks hittills vara alternativet. Men då är det irriterande att se reklamen. Annonser vid sidan av artiklar och blogginlägg är störiga.  Det är alltså inte ens tal om reklam som avbryter upplevelsen, som vid tv-reklam. Det är reklam som ligger vid sidan om texten.

Alternativet, om vi vill kunna fortsätta läsa det vi läser avgiftsfritt på nätet är smygreklam. De köpta och oärliga inläggen som vi ofta redan nu möter i bloggar kommer bli det enda sättet för bloggare att kunna fortsätta lägga ner tid och engagemang i sitt jobb. I förlängningen blir det väl ett alternativ även för tidningarna, vad vet jag? Är det så vi vill ha det?

Eller ska varenda bloggare bli tvungen att börja sälja vin och parfym med sitt eget namn på för att få in stålar?

//Mia

Apropå förra inlägget

Även Kissie har råkat ut för bildstöld. En tandläkare använder bilder på Kissies smile och låtsas att hon fixat tänderna hos dem. Så sjukt illa.

Jag tycker verkligen att det bör anmälas. Vad är det för pajastandläkare som snor bilder från olika bloggar?

//Mia

Att bli använd i en annons

Petra Tungården har sett sig själv i en annons för Mötesplatsen. Är det för att hon någon gång i tiden har registrerat sig hos Mötesplatsen? Annars så tänker jag att det inte kan vara lagligt. Jag vet att Kenza såg sig själv i någon annons på FB för bantningsmedel och hur det gick med det vet jag inte.

Vad säger ni? Någon som vet? Intressant hur som helst.

//Anna-Maria

Grattis till bebislyckan

Det ska bli tillökning hos Prinsessans dagbok. Bebis nummer tre är på gång. Ett litet sladdbarn, vilket jag tycker ska bli väldigt roligt att läsa om. Det är lite extra spännande när det är såhär oväntat som det är i Josefines fall. Eller, jag vet ju inte om det var oväntat för henne, men för oss läsare är det allt lite otippat.

//Mia

Baby- och barnmässan

I morgon skall jag och Mia till Baby- och barnmässan i Göteborg. Vi har fått fribiljetter dit och när man skulle hämta ut dem på nätet så råkade jag betala för två stycken utöver fribiljetterna. Det låter konstigt men när jag i veckan beställde en matkasse som jag fått i en goodiebag så skulle man registrera sitt bankkort fastän det inte drogs några pengar och därför trodde jag att det var samma här. Men det var det inte. Så nu sitter jag här med fyra biljetter varav två för mycket. Om någon av er vill ha de här biljetterna så kan ni få dem. Maila oss på: annamia@bloggkommentatorerna.se så får vi fixa mötesplats och tid utanför mässan i morgon.

Detta är alltså inget samarbete eller så utan bara jag som har klantat till mig. Men det kan ju bli er lycka. :D

Underbart väder förresten. Nu har jag planterat mina blommor som jag har tjatat om också.

//Anna-Maria

Uppdatering: Biljetterna har nu fått nya ägare.

Mot Finland

Kissie och Amir ska åka på finska Blog Awards i april. De är specialinbjudna. Kissie skriver att hon ska representera svenska bloggeliten.

Kul. Vi träffade för några år sedan finska bloggkommentatorerna. De vad finlandsvenska och skrev alltså på svenska, om svenskspråkiga bloggar i Finland. Jag hittar inte dem längre när jag googlar, så det kanske har lagt ner. Bloggande är i alla fall relativt stort i Finland, fick vi veta, och många läser även svenska bloggar, så Kissie kanske kommer behandlas som en drottning. Undrar om hon hyr en Hummer-limousin till galan?

//Mia

Spännande tv-underhållning för vissa

Mamma berättade precis att hon klappar händerna så mycket på fredagarna att hennes silverringar blivit helt böjda haha.

Kenza

Haha, vad gulligt.

Det måste vara en helt sjuk känsla att se sitt eget barn på tv. Att ens barn blir en offentlig person. Jag tycker det är fascinerande bara att se mina barn bli bekräftade av typ grannen, när de hämtar posten åt honom. Varje gång mina barn samspelar socialt så är det spännande. Att de skulle utföra någonting inför publik känns nästan jobbigt. En tv-publik ännu mer kittlande.

//Mia

Körkort

Michaela Forni har tagit körkort idag. Grattis! Det är så stort att ta körkort. För mig var det så i alla fall. Jag minns det som igår fast det var 1998 och 16 år(!) sedan. Lättnaden var enorm och det första jag tänkte var: -Fan, vad skönt, nu slipper jag hålla på och köra bil hela tiden. :D

Ha en härlig fredag!

//Anna-Maria