Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Förebildsdebatt

Elin Jacobssons inlägg om att älska sin kropp har väckt stor uppmärksamhet. Hon har fått mängder med kommentarer på inlägget. De flesta är positiva.

Lady Dahmer jublar inte. Hon ser det som ännu ett hån mot överviktiga, eftersom Elin är smal.

Jag är personligen väldigt trött på den där typen av manifestationer. Vi har sett dem överallt tusen gånger och de tar inte bort fokus på utseende, snarare tvärtom. Men Lady Dahmers rubrik provocerar mig: "Att en smal snygg kvinna älskar sin kropp är inte revolutionerande eller modigt". Jag hade inte någon i min närhet som älskade sin kropp som tonåring, trots att samtliga var smala och snygga. Alla jag vet bantade och hade komplex. Det i sig kanske provocerar överviktiga. Det kanske är svårt att föreställa sig som tjock, att man kan förakta sin kropp om man är smal och dessutom ung.

Elin skriver förresten en mening som jag störde mig på under gymnasietiden: "Man får se ut hur fan man vill". Jag tänkte alltid: "Ok. Jag vet precis hur jag vill se ut. Inte såhär. Hur löser vi det?"

//Mia

Nominera till veckorevyn blog awards

Nu kan man nominera bloggar till VeckoReyn Blog Awards. Det är en del nya kategorier i år som Årets Instagrammare, poddare, opinionsbildare, livsstilsbloggare och You Tube-raket. Kul med lite nytt! Känns faktiskt som ett uppsving.

Ni får gärna nominera oss om ni vill för det var länge sedan det var 2008 när vi kammade hem Guldpennan.

Trevlig Valborg!

//Anna-Maria

Förbryllad

Vart tog den andre (eller den förste?) gaybloggen vägen? Den här Per-Robin. Har han bara försvunnit? Ur bloggvärlden, hoppas jag i så fall bara. När folk bara slutar blogga sådär, i tysthet, då visar det sig att man ofta inte ens märker det. Lite sorgligt och skrämmande för oss som bloggar...

//Mia

Blondinbella tar större plats

Något som också tenderar att bli längre när det gäller graviditeter är fötterna, efteråt. Alla kanske inte får längre fötter men väldigt många får det precis som jag och Blondinbella. Förr hade jag 37,5 men nu har jag 38. Väldigt bra för 37, 5 var en asjobbig storlek att ha eftersom jag inte riktigt kunde ha 37 för då var skorna lite för små och inte heller riktigt ha 38 för då var skorna lite för stora. Det var typ gympaskor och Converse som hade 37,5 i storlek som satt perfekt.

Det här var ett roligt ämne tycker jag. Det är inte bara fötter som förändras efter en graviditet och vi behöver inte gå in på det men varför får man längre fötter när man är gravid? Är det för att kroppens tyngd plattar ut fötterna eller är det hormonellt? Öron och näsor växer ju tydligen hela livet eller är det en myt? Jag vet inte? Många frågor, lite svar. I´m sorry. ;)

//Anna-Maria

Tiden står still och saker bara händer

Såg Carolina Gynning med festklänning på Instagram igår och tänkte att den kvinnan måste ha varit gravid i flera år i sträck. Syftar inte på magen nu, den var stor som en gravidmage på sluttampen, inget märkvärdigt med det. Men när outade hon sin graviditet egentligen? Någon gång i somras? Kräftskivor, höststormar, twitterbråk, filmpremiärer, glöggkalas, melodifestivaler, bokreor, liveframträdanden och klädmärkeslanseringar har passerat, och Gynning har fortfarande en bebis i magen.

Hon har lustigt nog själv reflekterat över saken, upptäckte jag precis nu.

//Mia

En till Tvodd

Yes! Michelle och Sandra skall också göra en Tvodd på Svtflow. Apropå Mias inlägg om Ebbas och Kittys Tvodd. Jag har lyssnat lite på Sandras och Michelles pod och den är bra. Ska bli kul att se hur den filmas.

Tror ni att detta kan bli stort?

//Anna-Maria

Friare

Blondinbella berättar om omprioriteringarna hon har gjort sedan hon blev förälder. Nu har hon blivit en "sån" som hon inte trodde att hon skulle bli. Hon skippar numera de regelbundna ansiktsbehandlingarna, portömningarna, helvaxningarna, massagerna, nagelbyggena, frisörbesöken och fransförlängningarna som hon tidigare gick på minst en gång var sjätte vecka.

Hon känner sig ok med det, och är nöjd med vad hon ser i spegeln.

FY FAN, vad härligt, säger jag. Jag är själv verkligen inte alltid nöjd med vad jag ser i spegeln, tyvärr. Men jag är nöjd med friheten det innebär att inte ha allt det där inbokat som måsten i kalendern. (Och jag tror för övrigt inte att något av det hade gjort mig nämnvärt mer nöjd med min spegelbild).

Jag tänker på hur jobbigt det skulle vara att hela tiden ha nya tider att passa, där massa pengar fladdrar iväg, inte för att direkt något, utan för upprätthålla något. Något som ändå är flyktigt nog att tappa effekten inom sex veckor.

Blondinbella drivs ju av frihet. Hon vill bestämma själv, över tider, sitt liv, sina tankar. Skönt för henne att släppa på kraven att följa ett schema över olika typer av behandlingar, år ut och år in.

//Mia

Tvodd

Jag älskar kombinationen Ebba von Sydow och Kitty Jutbring. De är omaka på ytan, men har en del gemensamma beröringspunkter. De är roliga och proffsiga. Dessutom behövs göteborgska röster, med tanke på att såna som jag som hör den dialekten dagligen runt omkring mig, reagerar och tycker det låter exotiskt när jag hör det på tv.

Fattar dock inte riktigt vad det är för skillnad på tvodd och webb-tv? Jag tänker att podcasts skiljer sig från radio i och med att det inte sänds via radio. Det här sänds ju via SVT:s hemsida och ser ut som en talkshow. Nu har jag bara sett ett halvt avsnitt på grund av tidsbrist, och den allra första kvarten är kanske inte representativt för hela serien, men det jag hittills har sett hade lika gärna kunnat funka som podd. Poddar är ju bra eftersom man kan lyssna när man inte kan titta. Det här är en annan grej. Hoppas att det funkar. Annars kan de ju börja podda ihop!

//Mia

Barnkalas

Hannah Graaf har haft barnkalas för Liv. Ett drömkalas ser det ut som. Liv har haft sitt livs kalas. ;) Det är väldigt skönt när man kan ha barnkalas ute. I februari i år hade vi 17 st 3-5åringar här inne och det var tjo och tjim om man säger så. Den där clownen som Hannah hade på kalaset var ju grym. Hon kommer att vara fullbokad nu framöver kan jag tänka mig efter Hannahs inlägg.

//Anna-Maria

Aftonbladet gör om

Aftonbladet gör en ny web-satsning med bloggare som Sofi Fahrman, Anine Bing och Pernille som heter theyouway.com.

Vad tycker ni?

//Anna-Maria