Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Ricky var Foki

Jag älskar när saker kommer upp till ytan som man inte förstått har pågått. Ricky, Fokis ex, har alltså varit Foki i princip. Han har gjort allt och Foki har bara varit ansiktet utåt. Mycket intressant. Tittar man på Fokis blogg nu så har hon "vanliga" kläder på sig och hela konceptet Foki verkar vara borta. Foki och Ricky var tillsammans ett framgångsrikt team men nu när det är slut så kan det inte bli lika bra. Undrar om det finns fler duos som gör så här?

Jag minns när jag och Mia var gäster hos Bella & Tyra-show. Foki var där samtidigt som oss och även entreprenören Douglas Roos. Han sa att Foki var superstjärnan för kvällen och det var sant, men då visste ingen att hon bara vara ansiktet utåt och att Ricky var allt annat.

Undrar vad som händer med Foki nu?

//Anna-Maria

Norgetips?

Idag är jag i Norge och hälsar på vänner. När jag tänker på det så är jag bara bekant två bloggar från Norge, och den ena drivs ju av svenska Josefine, så den räknas väl knappt. Hon skriver på svenska, vilket är ett stort plus för mig, men slänger allt oftare in norsk ordföljd och norska uttryck, vilket ger en härlig och unik klang. Den andra är såklart den allra största norska bloggen, Fotballsfruen. Många har säkert henne som favorit, men jag fastnar inte riktigt. Lite har det säkert att göra med språket, för jag har svårt att få rätt inlevelse när jag läser på andra språk än svenska.

Men andra har inte samma dåliga språköra som jag. Har ni några tips på bra norska bloggar?

//Mia

Kul tips

Är i stort behov av att skratta just nu, och tipsar därför (ännu en gång) om min absoluta favorithånarblogg. Bloggen som får mig att roas på bekostnad av sinnessjukt misslyckade skivomslag. Jag undrar så vem det är som driver den bloggen.

//Mia

MacBookkärlek

Jag har inte ångrat mig en dag sedan jag köpte min MacBook. Så grattis Amir! Min kamp med mina PC-datorer vill jag inte minnas. Det var virus, på virus, på virus vilket resulterade i att jag köpte ny dator varje år för att det var billigare än att laga. Till slut investerade jag i en Mac och jag har inte ångrat mig en sekund. Det var dyrt då men det är billigare i längden och väldigt bra för mina nerver. Det enda som har hänt med min MacBook var att fläkten gick konstant för ett tag sedan. Men när jag startade om datorn (efter tre veckor, fråga mig inte varför jag väntade så länge) så försvann det. Det här är inget sponstrat inlägg. Jag älskar bara min dator.

//Anna-Maria

Spanienplaner

Blondinbella och Odd har varit och kollat hus i Spanien, nu när de hälsar på Elaines familj nere i Torrevieja. Men de kom fram till att de hellre satsar på ett hus i stockholmska skärgården. Jag älskar svensk skärgård, men tycker det verkar så meckigt att bo på en ö, om det inte finns bro. Sen så känns det förresten som väldigt överflöd för oss här i en liten semesterort på västkusten att köpa hus i skärgården. Det är liksom en tanke som aldrig slagit mig. Jag drömmer snarare om en övernattningslägenhet i Stockholm.

Men Bella, minns ni när hon skulle köpa lägenhet i Marbella? Hon skulle skriva böcker där. Varför blev det inte av? Hon träffade inte Odd förrän året därpå, så det har inte med det att göra.

//Mia

Också synd om

Dessie är också på sjukhus. Hon har ju åkt in på akuten några gånger nu, för magsmärtor. Förra gången hittade de ingenting, och hon fick åka hem. Den här gången verkar problemen tas på allvar och hon ska opereras. Hon har dock inte meddelat vad det är för ingrepp som ska göras. Lite synd tycker jag, för det blir bara en massa spekulationer. Till och med jag som har noll kunskap och begränsat intresse av sjukvård börjar fundera på vad det kan vara.

Förresten, vanligaste bloggbilderna av fötter i liggläge måste vara:

1. Solbrända tår framför en pool, kanske pyntad av en hand som håller i en öl.

2. Fötter under gul sjukhusfilt, kanske pyntad av en arm med ett plastarmband.

//Mia

Uppgivenheten

Den här bilden på Anitha Schulman säger allt. Sådär kan bara en höggravid som tappat orken se ut. Jag förstår henne, för hon var så taggad i morse, när hon lade upp bilder på sjukhusbandet. "Dags att föda barn"-laddad. Och så nu sitter hon där, med hot om att få ligga inne en vecka innan bebisen kommer.

Någon som minns varför hon fick snittas förra gången förresten? Jag kommer inte ihåg.

//Mia

Bloggtips

Fanny Staaf har skrivit en lista på tio saker som man skall tänka på om man vill få en bättre och mer framgångsrik blogg. Väldigt bra lista tycker jag. Speciellt den sista punkten att lyssna på sina läsare. Det försöker jag och Mia göra genom att läsa alla kommentarer och ta till oss det ni skriver och vad ni vill läsa om.

//Anna-Maria

Semesterläge

Blondinbella och Odd är och hälsar på Elaine och hennes Gustav på semestern i Torrevieja. Älskar att läsa om bloggare som umgås och höra olika beskrivningar av saken. Här är det till exempel lustigt att Odd skriver att de saknar Wifi och att det därför är svårt att få iväg blogginlägg, samtidigt som Bella och Elaine bloggar på precis som vanligt. Bella och Odd firar två år idag. Det kommer jag ihåg, eftersom jag kom hem från BB med min dotter den dagen de blev ihop.

Semestermode för de flesta bloggarna idag va? Känns ovanligt lugnt inför långhelgen.

//Mia

Ytligt

Det här med lösögonfransar har jag tänkt på ett tag. Jag har själv ganska långa fransar och en del har frågat mig om jag gör lösfransar. Jag är glad över mina egna för jag hade aldrig orkat lägga tid eller så mycket pengar på lösfransar som det kostar och jag vill inte skapa fler "måsten" för att se "normal" ut om ni förstår vad jag menar. Men jag kan ju säga att jag aldrig skulle göra det eftersom jag redan har långa. De som har korta kanske tycker att det är jätteviktigt? Fast jag tror faktiskt att grejen är att folk gör fransar för att man skall göra det just nu. Oavsett hur ens egna ser ut. Jag vet inte vad jag tycker om att folk numera kan jobba med enbart ögonfransar. Är inte det en märklig företeelse. Jag såg en bil häromdagen som hade reklam för en ögonfransfirma. "Vi limmar på dig" var deras slogan. Väldigt Göteborgskt.

Jag undrar också varför man bara gör på övre fransraden? Jag har aldrig sett någon som har både uppe och nere. Det är bara vi som fortfarande sminkar oss med mascara som har det. Det är så vi skiljs åt.

//Anna-Maria