Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Nya tider

Blondinbella ba: "Ingen har väl missat att det är första advent idag!"

Och man ba: "Nä, det har man verkligen inte."

Har idag sett fler adventsljus än vad jag sett under hela mitt liv sammanlagt hittills. På sociala medier. Annars så sägs det ju att sociala medier förstärker den individualistiska prylen. Men just det här med traditioner blir ju bara större och större, tycker jag.

För tio år sedan, när jag var 24 år, student och utflyttad från hemmet så skulle jag ju kunna glömma av en fars dag eller någon av de fyra adventsdagarna. Men inte nu inte.

//Mia

Smink som smink?

Det här med smink är intressant som Plus tog upp häromdagen. Jag håller med Ebba om att det hade varit mer intressant att få veta om det dyra sminket innehåller bättre ämnen så att säga. Man förstår ju att man inte blir snyggare av dyrt smink.

Själv försöker jag också köpa det mest naturliga sminket, men favoritmascaran som jag använder varje dag dödar mig förmodligen långsamt. Dyra krämer har jag inget förtroende för. Själv använder jag kokosfett i ansiktet om jag är torr, annars ingen kräm. Det är helt naturligt och innehåller ämnen som finns i bröstmjölk. Billigt och drygt är det också. Låter bra va!

Tänker ni på vad ni köper för smink?

//Anna-Maria

Dom dåliga är lika bra som dom bra

Gud vad bra inlägg av Mondo Kanel om skönhet/fulhet. Hon poddade om fulhet och fick kritik eftersom en del inte tycker att fulhet existerar eller bör benämnas.

Mondo Kanel ba:

"Detta går ju lite hand i hand med ”Alla är vackra!”-kampanjen som är den dummaste av alla kamper. Som att man kan förändra samhället genom att vara medvetet omedveten om samhällets värderingar, som att det är en själv som hittat på skönhetsideal och förtrycker sig själv."

Heja! Tänk postitivt, grotta inte ner dig, var snäll mot dig själv, tänk inte fula tankar, peppa dig själv framför spegeln varje dag! För det är dina tankar det är fel på, ingenting annat!

Gah!

//Mia

Julfilmer

Den här torftiga samlingen filmer som Matplatsen nämner i det här inlägget gör mig bedrövad. Det är tydligen en lista på bästa julfilmer som hennes läsare har listat. De som jag tycker är bra på listan är The holiday för vuxna och Polarexpressen för barn. Varning för Bad Santa. Sämsta film jag sett.

Finns det inga andra julfilmer tänker jag? Kan vi inte hjälpas åt att lista filmer som är bra.

Jag gillar Charles Dickens "En julsaga" och "Karl Bertils jul"

//Anna-Maria

Perfect day

Perfect day (Hannah och Amanda) har en ny hemsida. Snygg. Ett projekt som de har är Poddkampen med Alex & Sigge. De har under en månad tränat ridning och skall på lördag tävla mot varandra i hoppning i Friends arena. Jag är nervös för deras skull för jag vet hur svårt det är att rida.

Om ni gillar Alex & Sigge så måste ni se alla avsnitt av Poddkampen. Det är otroligt bra och roligt. Kolla här!

//Anna-Maria

Tvärtomleken

En läsare tipsar om det här inlägget av Hugo Rosas. Han utger sig för att vara dottern Molly, som berättar om sin pappa. Läsarna är relativt eniga. Hugo är världens bästa pappa.

Jag önskar att Dessie kopierar det där inlägget och låtsas att det är Theodore som beskriver sin mamma. Hade gärna velat jämföra kommentarerna i studiesyfte.

//Mia

Arga Clara

Underbara Clara skriver ett väldigt bra inlägg om hur vi arbetar idag och vad som är problemet. Jag håller med henne.

Både jag och min man jobbar heltid. Som tur är jobbar jag som lärare och slutar tidigare vissa dagar. Som lärare har man ju inte 40 timmars vecka. Man har 45 timmars vecka men 35 timmar gör man på skolan och resten hemma. För att få tid till barnen handlar jag inte utan vi kör med hemleverans. Vi har funderat på städhjälp men jag vet inte om jag vill ha det. Jag vill att barnen skall lära sig att man städar själv. Fast det är kanske bättre med städhjälp än att barnen lär sig att det är mest mamma som städar. Vad vet jag?

När det gäller att bara jobba sex timmar per dag så tror jag att det är värt ett försök. Jag hade gärna sett att vi fick fler lärare/elevassistenter på skolan. Nu går många som arbetar på knäna och många går arbetslösa. Inte en hållbar situation.

Vad tycker ni om detta?

//Anna-Maria

Den nya trenden

Som svar på Mias fråga.

Den nya trenden måste vara att bloggare startar en egen podcast. Det har exploderat den senaste tiden och det är inte många bloggare som inte har en egen eller som aldrig har varit med i en podcast. Precis som Twitter och Instagram har blivit ett komplement till bloggen så har även podcasten blivit en sådan. Det är alltid spännande med "nya" format för en bloggare som kanske inte är så stor i bloggvärlden kan bli superstor på Instagram eller få en massa lyssnare till podcasten.

Frågan är väl bara vilket forum som bäst kan förmedla det som personen i fråga vill nå ut med och vilket forum som lyssnaren/tittaren/läsaren föredrar.

Intressant.

//Anna-Maria

Inlåst

Kitty Jutbring har varit med om ett light-trauma som förälder. Nikki-Lo låstes inne på vinden, typ. Eller Kitty i hissen. Lång historia. Kitty blev ganska hysterisk och hon förundras nu i efterhand över hur hon reagerade. Jag tycker inte det låter så konstigt. Små barn är ju helt hjälplösa. Och så tänker jag att barnen lätt får trauman av olika grejer. Men Kittys tvååring verkar må bra efter händelsen.

Mina barn blev inlåsta i bilen en gång när en var 2,5 och den yngsta bara några månader. Det var också helt fruktansvärt även om de precis hade ätit, båda hade blöjor och lagom med kläder på sig och det var september och ösregnade, vilket gjorde att temperaturen var bra  i bilen. De fick sitta i en timme tills min man kom med extranyckel och låste upp. Jag var helt slut efteråt och satt intryckt baksätet mellan dem hela vägen hem och klappade på dem. Det är just det där att inte kunna vara hos dem (även om man står bakom en glasruta) och hjälpa dem. Sjukt frustrerande.

//Mia

Mens

Vi måste prata om mens och preventivmedel. Jag tycker inget funkar bra. Hur har ni det? Ett jävla gissel det där om ni frågar mig.

Det här verkar bra som Hej Blekk har. P-dator och en app till? Eller? Någon som har testat.

Den enda jag vet om är Blondinbella och hon blev ju gravid. Hehe.

//Anna-Maria