Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Stopp

Katrin blir helt galen av GT:s kampanj godisstopp, som går ut på att man inte ska äta godis i februari. Katrin tycker det är idioti för hon har inte ätit godis på fyra och ett halvt år, och frågar sig vem som frivilligt äter godis.

Alla reagerar vi olika på såna här grejer. Själv känner jag en litet lyckligt sting i kroppen när jag kommer på att jag äter vad fan jag vill.

//Mia

Rolig sminkfråga

Vilken rolig fråga Linda Hallberg ställer till sina läsare! "vad skulle du aldrig lägga pengar på?" Underförstått handlar det om skönhetsprodukter. Jag önskar hon själv svarar också. Vill gärna veta vad proffset tycker är onödigt. Även om jag misstänker att min gräns för onödiga grejer är dragen långt innan hennes.

Jag blir förvånad över att så många svarar ögonfransböjare. Jag har använt det prick varje dag som jag sminkat mig, sedan 20 år tillbaka. KAN inte använda mascara utan att böja ögonfransarna först. Känns helfel. En billig produkt att köpa också, eftersom den håller i minst tio år.

Jag kan inte förmå mig att köpa antirynkkrämer, eftersom jag tyvärr inte tror att de funkar. Men det är rätt skönt också, att bara bestämma sig för att något inte funkar, och därför bara släppa det och lägga pengar på roligare saker (nagellack) istället.

//Mia

Bloggsallad

Här kommer ett inlägg där jag samlar ihop ett par blogghändelser.

  • Blondinbella har tagit körkort i veckan. Grattis till det!

  • Petra Tungården har gjort ett sjukt snyggt bord DIY-style.

  • Fruktsalladen verkar minsann vara tillbaka. Men det är verkligen inte godare än godis. Den gubben går inte. ;)

//Anna-Maria

Spekulationer

Vår blogg går ut på att skriva om det som skrivs i andra bloggar. Om det som skrivs, inte om det som inte skrivs. Det är svårt ibland att inte fylla i luckorna och dra egna slutsatser utifrån det man ser. Det är nog mänskligt att göra så, för att försöka se ett sammanhang och förstå sin omgivning. Men Anna, på garderobsgrubbel & byråbekymmer, påminner här om att vi faktiskt inte vet särskilt mycket om en bloggares liv.

Under det här inlägget har spekulationerna gått över styr fullständigt. Bloggare som nischat in sig på trender och konsumtion får vänja sig vid att folk har åsikter, men ärligt talat så vet vi ju ingenting om en enskild bloggares ekonomi. Vi vet ingenting om inkomst, partners inkomst, skulder, utgifter, överenskommelser för olika prylar som visas upp i bloggen, vad som ägs och vad som lånas, vad som betalas och vad som fås och vad som behövs för att upprätthålla den nivå som bloggen kräver. En del av de här faktorerna bör vi som läsare ha insyn i, och en del bör vi skita hejdlöst i.

//Mia

Sjukstuga

Här hemma är alla däckade i influensan. Det är absolut inte lika stiligt och fint som Ebba Zingmark har det när hon är sjuk. Här orkar ingen lyfta ett finger. Här är det pyjamas hela dagen, dammråttor och grejer överallt och det enda vi äter är värktabletter, typ. Det känns mer som hemma hos Rausings. Hade jag dött hade min sambo bara orkat lägga täcket över mig.

//Anna-Maria

Fotbollsfrun ryter till om betyg

Malin Wollin aka Fotbollsfrun skriver om något som det verkar som folk antingen är för eller emot. Betyg från åk 4 i skolan. Jag är emot av den anledningen att barn inte förstår varför de skall bli betygsatta i den åldern. Det skapar klyftor och det kan ruinera självförtroenden. Betyg låter inte barn vara barn. Barn vet om de är bra eller inte lika bra och de behöver inte papper på det när de är 9-10 år. Lärarna vet vilka elever som behöver mer hjälp och det vet eleverna också utan en stämpel i pannan.

Är det föräldrar till duktiga barn och föräldrar som själva har varit duktiga i skolan som är för? Jag tror nästan det.

Vad tycker ni om detta?

//Anna-Maria

Dessie bryter tabu

Dessie har skrivit sitt bästa inlägg någonsin, enligt mig. Hon är en av få som vågar prata om det osexiga ämnet: kvinnokroppen efter förlossning.

Hon undrar varför det aldrig pratas om det, och varför man får så lite information. Jag tror att alla som någon gång varit gravida känner igen sig i det extrema fokuset av förlossningen. Jag har aldrig tagit till mig någon information som handlat om vad som händer sen. Överlever jag och bebisen förlossningen så är allt bra, liksom. Det tror jag är den första anledningen till varför man aldrig "får" eller kanske snarare söker någon information om hur kroppen är efteråt. Och sedan då det andra, att det är så skambelagt att prata om en trasig kropp som inte fungerar, särskilt inte sexuellt. Särskilt när man är ung och fertil och precis blivit mamma.

Heja Dessie! Hon bröt mark när hon några veckor efter förlossningen berättade om sitt underliv i Gravid - vecka för vecka.

//Mia

Stor dag

Blondinbella klarade körkortet! Tjoho! Grattis! Måste kännas helt underbart efter alla år, och nu med snart två småbarn i hemmet.

Nu har väl "alla" storbloggare tagit körkort? Det känns som att vi kan vända blad nu, och skriva om något annat.

//Mia

Lite av varje

Jag bjuder på ett "lite av varje"-inlägg här nedan.

Blondinbella har klarat teoriprovet idag. Grattis till det! I morgon är det uppkörning. Någon av er läsare kommenterade att ni trodde att hon redan hade tagit körkortet eftersom hon har skrivit så mycket om sitt körkortstagande och nämnt exakt på vilken dag allt händer. På teoriprovet står det dagens datum så om Blondinbella inte har manipulerat med det så får vi väl tro att hon inte försöker att luras.

Katrins försäljning av LCHF-produkter går bättre än någonsin nu i januari när alla skall banta. Det är ju också roligt.

Om man vill äta något riktigt gott och jämna ut nyttigheterna så kan man prova den här cheesecaken av Bambi. Den ser onekligen gudomligt god ut. Bambi gör alltid otroligt goda bakverk.

Ordningsblogg

Träffade för ett tag sedan en tjej som arbetar med att organisera åt folk. Det sköna är att hon älskar det. Hon har skitmånga bra idéer för oss som är sämre på att fixa den där ordningen som alla drömmer om. Jag hoppas hon börjar uppdatera mer flitigt, för jag tar tacksamt emot fler tips.

//Mia