Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Tiderna förändras

Kissie recenserar senaste goodiebagen och det slår mig hur sällan man ser sånt nuförtiden. För några år sedan var en goodiebag något det skröts om i storbloggarna varenda vecka. Nu ser man sällan röken av någon. De stora bloggarna är väl för rutinerade för att göra reklam utan att få något mer än prylarna i påsen. Intressant att se att man fortfarande delar ut goodiebags i alla fall.

//Mia

Makt i relationer

Lady Dahmer skriver ett inlägg om att hon hoppas att hennes dotter blir lesbisk så att hon slipper förtryckas av en man. Jag kan förstå vad hon menar för överlag har hon rätt, men samtidigt så tror jag att det finns maktförhållanden i alla relationer. Det spelar ingen roll om parterna är av samma kön i ett förhållande. En kommer att ha mer makt än den andre. Det kan handla om pengar, utseende, klasstillhörighet, kunskap, socialt nätverk, etncitet, hudfärg och så vidare. Så i vissa fall kan det nog vara bättre att vara ihop med en man om könsskillnaden är den minsta maktfaktorn i förhållandet.

Jag hoppas bara att mina barn väljer partner förståndigt och inte fastnar med någon idiot som jag skall få dras med. ;)

//Anna-Maria

Metadiskussion nummer tusen

Plötsligt är folk väldigt exalterade över den där klänningsbilden och jag kan tänka mig att jag hade varit lika fascinerad, om jag hade hamnat i en diskussion om den. Men det blir extremt märkligt att bara läsa texterna OM debatten. Eftersom jag vare sig varit på twitter eller träffat verkligt folk det senaste dygnet så läser jag bara om att det finns en bild på en klänning och på grund av ljuset så tolkar människor bilden olika. Antingen tror man att klänningen är antingen vit och guldig, eller blå och svart. Och när man kommer in från det hållet i debatten så blir det ju fruktansvärt ointressant.

Men på bilden är väl klänningen ändå ljusblå med svartguldskimrande spets? Även om man kan försöka föreställa sig att den har annan färg i verkligheten, så kan vi väl vara överens om att det är ljusblått och mörkguld man ser?

//Mia

Påsken och lidandet

  • 26 feb
  • 22:18
  • odd

Nja, inte riktigt men påskmusten har kommit ut i butik enligt Odd. Vi människor liksom härdar ut livet genom att börja med nästa firande strax efter det som precis tog slut. Vi längtar så mycket till helger, lov, semester och förkastar vardagen. Sorgligt om man tänker på att det som till slut väntar runt hörnet är döden. Den längsta semestern av alla. Så varför längta bort från nuet hela tiden? Jag gör också det men har blivit bättre på att vara i det. Typ som en guldfisk. Det är mindre ångestladdat att inte oroa sig för saker som kommer att hända sen och det motiverar mig till att tänka NU för jag kan grubbla ihjäl mig över saker. Ofta mår man ganska bra i nuet men fasar för något längre fram och då blir både nuet och det som kommer sen ångestladdat och man mår dåligt hela tiden istället för korta stunder när det verkligen är jobbigt, ångestladdat, pinsamt eller vad det nu kan vara för hemsk upplevelse. Sen kryddar jag vardagen med aktiviteter och väntar inte till helgen. Det har gjort min vardag roligare och nu kan jag längta till alla dagar i veckan. Man orkar också mer än vad man tror när man gör roliga saker. Det ger energi, klyschigt nog.

Skit i mindfulnessdravlet nu. Det var egentligen det här jag skulle säga. Påskmust. Är det verkligen samma som julmust som Odd hävdar? Han tycker att jag är en idiot som inte fattar att det är samma men jag tycker att det smakar olika.

Vad säger ni? Har vi en mustexpert bland läsarna som kan berätta hur det egentligen ligger till?

//Anna-Maria

Tiden går och går

Såg det här avsnittet av Ett härligare liv, med Hannah och Amanda igår. Om att åldras. Amanda sminkas helt otroligt av ett proffs, så att hon ser ut att vara mellan 85 och 90, ungefär. Jag tycker det var fascinerande, och kan bara föreställa mig hur Amanda och kanske framförallt hennes mamma tyckte. Tänk att se sitt barn gå förbi en själv i ålder!

De pratade om det här med att vara ett visst antal år, och känna sig som något helt annat. Jag tänkte direkt att jag känner mig som 28. Sen kom Hannah och Amanda fram till (i eftersnacket tror jag) att de och antagligen de flesta känner sig som någonstans mellan 25 och 30. Så unik är jag! (Och Lady Dahmer också tydligen). Stämmer det för er också? Jag undrar det… En del stannar ju i en mer ansvarslös stil hela livet, och de kanske känner sig som 16 jämt. Och andra är ju jättelillgamla och kanske går runt och känner sig mycket äldre än vad de är (jag slänger här in en länk till Martin Huss som poddar med Hanapee).

Undrar vad det är som avgör vilken ålder man "stannar" i? Tänkte först att det kanske har att göra med när man mår som bäst, men det stämmer inte här i alla fall. Jag mår bättre nu än då. Men det kanske är då som ens psyke och kropp bäst matchar, helt enkelt?

Eller, jag fick barn när jag var 29. "Jag" kanske försvann lite då, under stressiga småbarnsår då man lever mycket för andra. Men i så fall kommer jag väl börja "växa" igen nu när jag har mer tid för reflektion. Jag vet inte. 28 kanske bara känns bra. Inte för omogen, men heller inte gammal. Jag borde jublat. Jag var förresten 28 när den här bloggen startades. Jag slutade utvecklas då..?

//Mia

Kära Liv och Caroline

Liv och Caroline som gör podden "En varg söker sin pod" kommer ut med en bok i april där de svarar på frågor som de har fått från sina lyssnare. Boken heter "Kära Liv och Caroline" och den ser jag verkligen fram emot. Jag hade glömt bort det men eftersom jag läser Bokhorabloggen så blev jag påmind.

Bra med bloggar som kan informera en om saker man glömmer.

//Anna-Maria

Avunden

Klart man inte vill byta liv med någon egentligen, för alla har vi ju våra plågor och bekymmer bla bla, men just idag känner jag väldigt starkt att jag vill vara Kenza. För det första ser det alltid ut som att det är varmt där Kenza är. Är något med hennes klädstil och lyster på huden som gör att hon ser ut att aldrig frysa. Och hon sitter där och får håret lockat medan hon svarar på mail, och så ser hon så otroligt självsäker ut jämt. Hon tjänar en massa pengar på sin glamourösa image. Hon är så fantastiskt härlig och har en dragningskraft som går genom skärmen. Det är lite tonårsaktigt att avundas henne, men jag gör det just idag. (Just irövdag. Det är en sån dag idag.)

Har ni någon annan bloggare vars liv ni vill få smaka en dos av? Kom gärna med en motivering.

//Mia

Nominerade i Finest Awards 2015

Jag skulle kolla in vilka som hade blivit nominerade till Finest Awards 2015 och bläddrade, bläddrade och bläddrade neråt. Det är många olika kategorier och jag slöade till lite. Men då allra längst ner på sidan. Sist men inte yngst, fanns vi i kategorin Blogg: Hederspris. Det är vi och andra gamla bloggrävar som Alex Schulman, Kissie, Underbara Clara, Kenza, Blondinbella, Engla, Tyra, Egoina och Forni.

Roligt att vara nominerad till ett bloggpris igen. Rösta gärna på oss så kanske vi dyker upp på galan.

//Anna-Maria

Knappt ett halvår kvar nu!

UnderbaraClara har utefika på en renfäll i en skogsglänta och grubblar "Jag vet inte om det här med att fika i snödrivor är en norrlandsgrej?"

Svar: Ja, inte är det någon västkustgrej i alla fall.

Kan dra senaste dagarnas väder lite snabbt. Igår kom det stora mängder nederbörd. Främst snöblandat regn. På grund av starka vindar letade sig den halvfrusna sörjan in under hakan och gjorde samtliga klädlager blöta. Torkskåpet på dagis höll på att sprängas.

Idag är marken snustorr. Trots att det vräkte ner snöregn igår så har allt torkat upp, eftersom det återigen blåser kraftigt.

Det blir ingen utefika idag heller. Men jag bor kvar här, eftersom jag hoppas på ett par ljuvliga veckor i månadsskiftet juli-augusti. Kämpa!

//Mia

Tävla och vinn produkter från Maria Åkerberg

Den här veckan har du chans att vinna tre fina produkter från MARIA ÅKERBERG. Tävlingen är ett samarbete med det svenska märket MARIA ÅKERBERG, som tillverkas i Frillesås som är vår grannby.

MARIA ÅKERBERG är synonymt med svensktillverkad, ekologisk hudvård av toppkvalitet.  Exempel på det är ögonkrämen, Eye Cream More,  som lanserades för ett år sedan och blivit en toppsäljare då den effektivt behandlar svullnad, mörka ringa, hängande ögonlock och fina linjer runt ögonkonturen. Ett annat exempel är ansiktsmasken Face Mask More, askungemask som omedebart återfuktar och ger en lifting effekt.  Båda innehåller närande ingredienser som utslätande nyponfröolja och exklusivt extrakt från persiskt silkesträd. De är även berikade med havtornsolja. Vi ger dig även möjligheten att komma åt en nyhet, Rouge Caramel. Puderrouget som går i en nougat/rosa nyans och ger en naturlig look. Kan även användas på ögonlocken. Även det är ekologiskt.

Låter detta som produkter du vill få hemskickade?  Svara då på följande två frågor:

1. Vilket år grundades företaget som tillverkar MARIA ÅKERBERG?

2. Vilken av produkterna vill du helst vinna? Motivera ditt svar.

Tre vinnare kommer utses. En för varje produkt. Tävlingen kommer pågå till och med tisdagen den 3 mars, klockan 23.59. Vinnarna utses av MARIA ÅKERBERG.