Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Nej tack till tips, jag pajar helst mitt förhållande själv

Elaine har blivit varnad av en äldre man (äldre män varnar ju ofta, för de vet så himla mycket) för att hon förstör sitt äktenskap genom att umgås sönder det. Elaine har de senaste, höggravida, månaderna velat mysa i soffan med sin man. Den här herren spenderade mycket tid med sin förra fru, men det slutade med att de skiljde sig, eftersom det täta umgänget gjort att de inte längre hade något att tala om med varandra. Hans råd är alltså att göra saker på egen hand emellanåt, för att skaffa material att berätta.

Jag vet inte… Det var säkert så i den här mannens förhållande, men det stämmer garanterat inte på alla. Jag lyssnar aldrig på äktenskapsråd, för hux flux så har experten själv separerat. Eller så stämmer tipsen inte in på just mig. Jag vet till exempel många som har skiljt sig och förklarat det med att de båda parterna aldrig umgicks med varandra, att de levde parallella liv och inte hade något att prata om.

Och vissa tycker det är viktigt att göra sig fina inför varandra, och alltid visa sig på topp, för attraktionens skull. Andra skrattar ihjäl sig när de hör det och påstår att ett förhållande aldrig blir riktigt intimt om man inte kan fisa inför varandra.

Det vore ju jävligt lustigt om allas förhållanden krävde precis samma saker. Då hade man ju kunnat vara ihop med vem som helst. Bara blunda och peka: "Jaha, det blev visst vi. Vi ska gifta oss. Nu börjar vi följa den här äktenskapsmanualen om hur man får ett lyckligt förhållande."

//Mia

Makramé

Ett event som det här skulle jag vilja gå på. Ser så mysigt ut och jag vill också lära mig att knyta makramé. Min mamma hade en massa sådana när jag var liten. Jag tyckte att de var svinfula då, men nu har jag ångrat mig.

Men det är ju det som är så bra med nätet. När man känner för att göra något som man inte kan, så är det bara googla.

//Anna-Maria

Bästa tipset

Läsare tipsar om att Hanna Hellquist har börjat renoveringsblogga. Ni vet, radio-Hanna. Jag faller direkt för headern och underrubriken: "att leva och dö i Grums". Den lovar något helt annat än Starwomans blogg. Starwomans blogg gör mig numera mest grön av avund. Hannas blogg gör antagligen något annat med mig.

//Mia

Sanna historien

Vet inte om det är ärliga veckan just nu, men vart jag än vänder mig så läser eller hör jag människor som talar ut om svåra perioder eller nederlag i livet. Läs Sanna Brådings berättelse om vad som hände när livet vände och hon äntligen kunde börja ta sig ur sina ätstörningar och missbruk.

//Mia

Bebisar i mängder

Stort grattis till den lilla fina pojken Noah Emanuel. Det är alltså Att vara någons fru som har fått sin andra son.

När jag fick mitt andra barn så kände jag att mitt liv var komplett. Jag hade fått allt jag önskade och känner fortfarande så. Kände ni som har fler barn än jag också så efter barn nummer två eller kom längtan efter fler barn senare? Ni kanske hade bestämt sedan innan att ni ville ha fler barn?

//Anna-Maria

Lovely life

För att koppla till de två senaste inläggen om hus och hem så har siten Lovely life en massa fins hemma hos-reportage att titta på under fliken Home visits. Tipstack Trendenser. Bland annat det här hos den före detta Paradise Hotel-deltagaren och bloggaren Cimon och det här hos Amelia Widell för att ta två fina exempel.

//Anna-Maria

Inspiration

Igår umgicks familjen Blondinbella med familjen Elaine, och de skulle tydligen prata husdrömmar. Kanske pratade de blogginlägg också, för klockan 15, respektive 15.11 publicerade de varsitt inlägg med bilder på hur deras lägenheter har sett ut genom åren.

Jag känner mig inte särskilt modemedveten, men även för mig blev det i de inläggen tydligt hur åren går och stilar och trender förändras. Kanske inte hos de flesta vanliga människor, men i hemmen som syns utåt.

//Mia

Grattis till huset!

Spiderchick med familj har köpt hus. Grattis! Jag har följt husletandet med spänning och nu är det äntligen i hamn. Det kan vara en massa ångest i det där. Speciellt när det handlar om mycket pengar. Man ser sig själv stå i Lyxfällan efter att ha bott i huset en månad, typ.

Men slutet gott, allting gott.

//Anna-Maria

Ärlighet

Jag såg Sara Varga på Nyhetsmorgon i morse. Hon pratade om att hon gått in i väggen och blivit jättedeprimerad under hela förra året. Det var väldigt fint att höra henne prata om allt.

Nu ser jag att Josefin Knave bloggade om sin ångest igår. Också så jäkla ärligt och befriande. Lästips alltså.

//Mia

Göra slut med en förälder

Blondinbella och Elaine sitter i samma båt, och har för x antal år sedan sagt upp bekantskapen med sina respektive fäder. Bella tipsar om Elaines inlägg om hur man ska bemöta folks kommentarer. Tydligen har många svårt att acceptera eller förstå hur man kan avsluta sin relation med en förälder. Det har nog ärligt talat jag också, lite grann. Just eftersom jag INTE drog någon nitlott i föräldralotteriet, men där min mamma däremot dog ganska tidigt. När jag får förklarat för mig hur någon resonerat när de "kastat ut" en förälder så förstår jag såklart, men rent generellt tänker jag precis sådär som Elaine skriver att en del säger, "det är ju ändå din mamma/pappa..."

Nyttigt för mig att läsa den där listan alltså, så att jag inte kläcker ur mig något dumt.

//Mia