Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Några timmars trendspaning

En trend som jag har uppfattat, så här långt (kort) som mors dag har varat, är att lägga upp gamla bilder på sin mamma i sociala medier. Det är nytt för i år att så många gör det. Jag tycker att det är jättekul att se hur lika/olika alla är sina mammor och gamla riktiga foton är så fina. Det är annat än dagens filterförstörda teknik.

Här är en bild på Kissie och hennes familj. Gulligt!

Grattis på mors dag alla grymma mammor!

//Anna-Maria

Den uråldriga dokusåpan

Trots att jag är antirojalist så älskar jag att följa kungligheter. Uppskattar till exempel Ebbas Fredagsgodis, som jag hoppas att hon kommer fortsätta med efter hon slutat på SVT. Bland veckans fredagspraliner fanns min kungliga favorit, drottning Maxima av Nederländerna. Vilken favorit har ni, i kungahusen runt om i världen?

//Mia

Hur kan man glömma?

Cissi Wallin skriver om den våldtäkt som hon var med om för nio år sedan. Det är mycket bra skrivet. Jag förstår varför hon gör det, för hon fortfarande är drabbad av det som hände. Hon blir straffad om och om igen men han bara går vidare. Folk säger till henne att glömma. Hur kan hon göra det när hon blir påmind om det i vanliga jobbsammanhang? Han tänker förmodligen inte på det överhuvudtaget eftersom det inte drabbar honom. Därför kan han och andra män göra om de här brotten om och om igen. Handlingarna ger inga straff och det blir inga konsekvenser. Då är det inte konstigt att de fortsätter. Därför är det bra att det uppmärksammas och att de som blir drabbade vågar tala om det. Annars kommer det aldrig att bli någon skillnad.

Kram på dig Cissi!

//Anna-Maria

Happy birthday!

Grattis till min bästa kollega Anna-Maria, som fyller år idag! Hon är så jävla bra att driva företag med. Vi har aldrig bråkat. Visserligen beror det kanske till viss del på att vi är ganska konflikträdda, men framför allt på att hon är vettig och samarbetsvillig och att vi är någorlunda lika.

Jag tror inte att hon firar speciellt stort, för vi brukar sällan göra det. Men jag minns en del stora bloggfödelsedagar. Blondinbella brukade vara värst. Sedan blev hon gravid och födde barn i några år. I höst fyller hon 25 och är troligtvis inte gravid. Kanske är det något stort på gång! Börjar nästan hoppas på det.

//Mia

Hovmarskalk

Det börjar dra ihop sig inför kungliga event. Bröllop och en ny prins/prinsessa. Mycket spännande. Ebba gör ju det där så bra. Med bevakningen av kungligheterna menar jag. Så bra att jag och Mia har spekulerat lite i Ebbas nya jobb. Vi har så klart ingen aning men hade det inte varit fantastiskt passande om Ebba börjar jobba för kungafamiljen? Som den nya Tarras. Jag saknar Tarras. Hon var en mycket bra hovmarskalk. Den som är nu har jag inget ansikte eller namn på. Googlar. Tydligen någon Mats Nilsson.

Ebba hade varit grym på det jobbet. Hoppas att det är något i den stilen.

//Anna-Maria

Fiender för alltid

Noterade att Kissie och Katrin äntligen har träffats. Är det några gamla trogna läsare kvar som minns deras historia? Det var Katrin som fick Kissie att bli känd, genom att håna den då unga och okända Kissie och anklaga henne för att vara en copycat. Läsare strömmade till och Kissie såg till att slå mynt av besökarna, som därför stannade. Snabbt blev hon en av de allra största. Mycket större än Katrin. Nu hånas de tydligen irl, och tycks trivas med det.

//Mia

Det är bara nu som finns

Cecilia Blankens gör ju skor som heter just Blankens och har gjort det i ett år nu. Gud vad fort tiden har gått. Jag vet att jag skrev ett inlägg om det när hon släppte de första skorna och att det redan är ett år sedan känns helt sjukt. Men det är ju alltid så med tid. Som till exempel när jag går på sommarlov och vet att jag inte kommer att vara på skolan på nästan åtta veckor så känns det som en evighet men sedan när man är tillbaka på skolan i augusti så är det precis som om sommarlovet aldrig har existerat. Det hade lika gärna kunnat vara en vecka istället för åtta. Samma sak när jag nu skriver om Blankens skor så känns det som det var igår och inte ett år emellan.

Apropå detta med tid så kommer det att kännas precis så när man blir gammal och skall dö. Jag föddes och nu skall jag dö. Vad har jag gjort däremellan? På det sättet så existerar inte tiden. Det är bara nu som finns. Och sen finns man inte mer. Jävligt obehagligt.

//Anna-Maria

Bebban

Ja, Elaine fick ju som sagt sin Maggan igår. Arbetsnamnet var alltså Maggan, och därför har många, även jag, antagit att hon kollat kön och tagit reda på att hon väntar en dotter. Så var inte fallet. Jag läste på Instagram häromdagen om historien bakom arbetsnamnet. Storebror hade gissat att bebisen är en lillebror. Mamma frågade vad han då skulle heta. "Margareta" var svaret. Därav smeknamnet Maggan.

Hittills har alla arbetsnamn jag hört varit neutrala eller mansnamn. Ärtan, Bosse, Grodan, Leffe, Myran, Styrbjörn, Harry, Bebben, Napoleon… Jag har hört många, men aldrig tidigare ett kvinnonamn.

Varför?

Min gissning är att det manliga är neutralt. Därför är Elaines Maggan något oneutralt, och något utpekande. Därför har hon fått många frågor kring könet innan bebisen kommit.

//Mia

Dubbelgrattis

Stort grattis till Elaine som har fått sin dotter idag. Det gick med rasande fart. Innan jag åkte till träningen så hade Elaine skrivit att hon var öppen 5 cm och när jag kom ut från träningen så var ungen ute och Elaine såg så fräsch ut att det såg ut som hon skulle iväg och föreläsa. Så kul att det gick så bra!

Den lilla nyfödda har dessutom samma födelsedag som Mias dotter. Grattis till båda!

//Anna-Maria

Blogghändelser genom åren

Vet ni vilken händelse som dragit mest trafik till vår blogg genom åren?

Ni kan säkert gissa. Det är inget svårt.

Det var den dagen då Blondinbella födde Gillis.

Varför, egentligen? Han var ju knappast den första ungen som föddes i historien, inte ens i blogghistorien. Men det klart, vi hajpade ju själva händelsen ganska mycket innan… Bella själv hade för övrigt över två miljoner läsare i den vevan.

Men det här med barnafödande har ju inte med bloggar att göra egentligen. Jag minns en riktig blogghändelse också. Minns ni? När Katrin som då bloggade på Finest skrev ett hånfullt inlägg om en kvinna som gjorde reklam för något gym. Kvinnan var för tjock för det, enligt Katrin. Annonsörer rasade och Katrin slutade på Finest och började blogga på egen domän istället. Säkert klokt av henne, eftersom hon nu kopplat sin shop till bloggen. Men det var ett tydligt tecken på att reklamfinansierade bloggar inte är fria.

Har ni något särskilt bloggminne?

//Mia