Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Det är dyrt med barn

Fy vad jag känner igen det här som Anitha och Calle råkade ut för häromdagen. Den lilla utsöta dockbebisen Tom Allan går bananas på deras nya soffa och ser efter tilltaget grymt nöjd ut.

Man kan inte bli arg på bebisen. Men det blir man. Fast man visar det inte utåt, mer än att man ser lika förtvivlad ut som Anitha medan man försöker att ställa tillrätta eländet i panik, trots att man vet att det inte går.

Det fick bli fårskinnsfäll på.

//Anna-Maria

Låtsasrörligt

Varför använder inte fler bloggare sig av den här funktionen på sina bilder? Det är ju jättebra om man vill visa upp dagens outfit, frisyren eller utsikten, till exempel. Nähädå, istället envisas alla med att antingen visa stillbilder, eller då och då lägga in en jätteseg video som folk somnar av att titta på.

//Mia

Sjuknärvaro

Det här inlägget som Tyra skrev alldeles nyss passar mig ypperligt att kommentera. Jag blev nämligen jättejätteförkyld under dagen. Började med lite snuva och slutade med en förkylning av mansmått. Sådär så att jag släpat ut täcket till soffan för att med nöd och näppe orka se True Detective. Ligger och suckar högljutt för mig själv (och för min man). Och så tänkte jag att sjukdom knappt är en giltig frånvaro som bloggare. En bloggare orkar alltid beklaga sig över sina krämpor. Till och med de allra sorgligaste bloggarna, skrivna av någon som lider av en allvarlig sjukdom uppdateras ända fram till det bara är några dagar kvar av lidandet.

Tyra har något migränliknande. Jag har en mancold. Mer orkar vi inte skriva.

//Mia

Surftrenden

En till trend som jag har lyckats skönja i bloggar är att många numera skall surfa. Det är ett flertal bloggare som åker iväg på surfresor. Angelica Blick var en av de första som åkte iväg (och skrev om det i bloggen). Det var nog för tre år sedan jag läste om det. Surfing har ju ett visst skimmer över sig och det är en snygg sport med vältränade, solbrända lite ruffiga män och saltvattensnygga hår. Det blir snygga bilder.

Det är säkert jättekul. Jag förstår att de lockas av det.

//Anna-Maria

Underhållning

Knivlisa tipsar om ett roligt Instagramkonto. Luuk here.

//Anna-Maria

Slarv är charmig, smuts är äckligt

Katta Kvack beklagar sig över småbarnskaoset:

Och det är nu man ska flika in lite snyggt att visst, vi har det stökigt hemma, men inte skitigt. Fast grejen är att vi har både stökigt och skitigt.

Eller hur!?! Den vanligaste städningsklyschan är: "Jag är såååå himla slarvig. Det ligger liksom kläder i drivor hemma, för jag provar allting och orkar aldrig hänga tillbaka. Och så har jag tusen par skor som inte får plats i garderoben. Min kille blir gaaaalen! Men det är inte smutsigt. Jag håller rent, men är hopplös på att organisera."

Mm, säkert. Om man inte orkar lägga tillbaka sina grejer där de ska vara, så är ju chansen att man orkar lyfta undan allt och dammsuga och torka rent under och sedan lägga tillbaka prylarna på alla dessa ologiska ställen, helt obefintlig. Jag menar inte att det behöver råda total sanitär olägenhet bara för att det är lite stökigt hemma, men det klart som fan att det blir ganska dammigt och äckligt under grejerna till slut.

Idag tog jag tag i vår hall. Det låg cirka 70 par skor på golvet, på grund av årstidsväxlingar, storleksförändringar, slarv, orkeslöshet, fyrpersonshushåll och ombytande väderlek. Jag rensade ur, sorterade och plockade undan, och på golvet där skorna legat låg naturligtvis högar med grus, gräs, damm och hårstrån. Det är ju så det blir om man inte plockar upp saker som ligger på golvet. Sen dammsög jag, och moppade och jag kastade INTE tillbaka alla skorna i en stor hög igen.

//Mia

Ingen vill ta på din trallala så länge du mansplainar

Hela den här Zara Larsson-grejen blir jag så trött på. Jävla karlar som tror att de är så viktiga. Zara har så rätt att kräva sin plats. Karlar gör det hela tiden. Överallt. Men så fort en kvinna tar plats så får karlarna panik och tror att de kommer att glömmas bort eller vad det nu är som är så farligt.

Jag har lite dubbel ilska just nu för jag tycker att jag blir mansplainad överallt jag går just nu och jag kan bara tänka mig vad unga tjejer som Zara blir.

Den senaste skiten jag fick ta var en man som skulle berätta för mig att våra instinkter som vi hade som stenåldersmän är borta för länge sedan. Okej, sist jag kände efter så hade jag matlust, sexdrift och sömnbehov. Men jag är ju bara en liten kvinna som inte vet någonting om livet.

En annan jag har varit med om var när en taxichaffis 40 plus skulle berätta för mig om hur man skall hantera kycklingfilé. Han hade förmodligen precis lärt sig det och skulle berätta för mig om den stora nyheten. Han tyckte nog att det var konstigt att det inte var på löpet den dagen. Han berättade det självklara att det var viktigt att man skar grönsakerna på en annan skärbräda än kycklingen, nämligen. Han hade förmodligen legat under en sten under de första 40-åren av sitt liv.

Kan inte ni berätta om era värsta mansplainingar här. Det är så roligt att höra om. Give it to me!

//Anna-Maria

Ny bloggtrend

Något nytt som har dykt upp i bloggar är att ta hjälp av en inredare för att inreda lägenheter och olika slags rum. Blondinbella har fått hjälp med barnrummen. Det ger både personen som inreder reklam samt att man kan göra reklam för de olika prylarna som inredaren inreder med. Säkert en skitbra affär för både bloggare och de som skänker produkterna. För inredaren vet jag inte? Själv hade jag inte tackat nej till hjälp men är för snål för att lägga pengar på det. Så därför får jag stå ut med krafset här hemma och kolla i bloggar för att få lite avlastning från mitt egna kaos.

//Anna-Maria

Högre höjder

Katrin misstänker att hon är en ny trend på spåren, när hon ser Sofi Fahrmans höga och fluffiga svall. Jag tänker att det kanske bara kommer en kastvind precis när bilden tas. För Sofi har ju aldrig den frillan annars. Men jag gillar det annars. Tycker om tydliga trender när det gäller hår. Högt! Som eventuellt nu då. Krulligt som på 80-talet. Eller spikrakt som på 90-talet. Eller den där höga och stenhårda snedluggen som regerade när jag gick på högstadiet. Man visste liksom vad man skulle satsa på, och det kunde inte bli för mycket. Det värsta är "slarvig knut och naturliga slingor", typ. Det är ju omöjligt att veta hur man ska jobba på det.

Jag kan se mig själv tupera och spreja faktiskt. Det kan bli kul!

//Mia

Pinsamma träningshistorier

Tack för alla kommentarer under mitt förra inlägg om cykelfadäser. Jag skrattar ihjäl mig. Så roligt. Det är sådant som man kan komma och tänka på flera år efteråt och skratta lika mycket åt som när det hände. Om inte mer.

Petra Tungården står för dagens garv när hennes byxor sprack mitt i en squat. Killarna som såg henne måste ha fått sig en upplevelse.

Så nu får ni ge mig era pinsammaste träningshistorier.

//Anna-Maria