Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Problem som aldrig upphör

Kenza blev återigen mot sin vilja tafsad på i Barcelona. Hon vädjar nu till oss föräldrar med söner, att lära dem att en kvinnas kropp tillhör kvinnan och ingen annan. Självklart! Det måste jag verkligen pränta in i honom! Men jag känner mig ändå hjälplös. Förutom att jag precis som alla andra föräldrar inte tror att just min son skulle ge sig på en kvinna, så känner jag också att han klart som fan kommer att veta att man inte får göra vad man vill men någon som inte samtycker. Det tänker jag att alla egentligen fattar. Rätt och fel lär man ju sig i förskoleåldern. Säger någon nej så slutar man. Ändå sker det hela tiden.

//Mia

Uthållighet är grejen

Dessie tänker kring det här med att vissa bloggar ligger kvar på topplistorna år efter år och tror att det är för att vi som ligger kvar där gör det för att vi gillar att blogga. Visst stämmer det. Jag kan hålla med. Men jag tror att det handlar om att vi som har bloggat sedan urminnes tider inte ger upp. Vi har ett tålamod utan dess like och bloggar varje dag genom glädje och sorg. Det är ihärdigheten som gör att vissa bloggar ligger kvar på topplistorna år efter år.

//Anna-Maria

Fredriks Britt-Marie

Jag skall precis börja läsa Fredrik Backmans bok Britt-Marie var här och hamnade av en slump på hans blogg idag. Han är helt otrolig på att skriva alltså. Det är fängslande, roligt och intelligent. Läs det här inlägget så kommer ni att hålla med mig.

Nu skall jag ta tag i boken om Britt-Marie. Någon som har läst?

//Anna-Maria

Sommarinlägg

Ett sånt där härligt tips som man ibland har turen att få i semestertider är detta som Garderobsgrubbel & byråbekymmer-Anna bjuder på här. Hade jag haft vägarna förbi Töreboda så hade jag åkt dit direkt, och det hade varit lätt att få med min hamburgerälskande familj.

Älskar också att Anna är med på depptåget över sommaren som försvann. Buhuhuu… I-landsproblem kanske. U-länderna brukar väl generellt ha varmare somrar än vad vi har? Jaja, det finns i all fall en chans att vi får en ny sommar nästa år.

//Mia

Cirkeln är sluten

Inspiration till att skapa blogginlägg kan man få från en massa olika håll. Tramsfrans skriver att han har fått inspiration att skriva om det här sjuka uttalandet av Paolo Roberto av Cissi Wallin. Det har han också eftersom han läste det på hennes twitter. Men var har Cissi fått det ifrån?

Jo, från Mias Facebook. Mia uppmärksammade detta vansinniga uttalande häromdagen nämligen.

Ganska kul hur saker och ting sprids på nätet faktiskt. Nu känns det som jag har slutit cirkeln lite här.

//Anna-Maria

Är det vädret?

Vad gör ni när ni är på jävligt dåligt humör? Brukar ni försöka muntra upp er genom att till exempel läsa något feel good-aktigt? Typ surfa in på Facebook-länkar med texter som gör en rörd till tårar på grund av någon snäll gubbe eller unge eller så? Eller göder ni er ilska genom att söka er till sånt som stör er?

Båda de alternativen tycker jag är dåliga. Jag blir bara ännu surare. Mitt bästa knep är att läsa eller lyssna på andra arga. Folk som är skogstokiga, folkilskna och bittra muntrar upp mig när jag själv är grinig.

Därför blev jag så sprallig av att läsa kommentarerna under det här inlägget hos Blondinbella. Är folk alltid så konstiga på hennes blogg? Det var längesen jag läste kommentarerna nu nämligen, men här är de sådär lustigt irrationellt förbannade, på allt och alla.

//Mia

Tack för tipset!

Mia har tipsat mig om podden Geniförklarat och den är ju hysteriskt rolig. Jag höll på att köra av vägen idag när jag lyssnade i bilen för att jag grät av skratt. Nu har jag inte lyssnat på så många avsnitt ännu men jag älskar hur Messiah Hallberg och hans sambo Christina Nordhager gnabbas. När Christina berättar hur Messiah låter när han äter soppa i det första avsnittet är helt underbart.

Gillar ni Geniförklarat?

//Anna-Maria

Inte nytt, men ändå någonting

Någon som ännu inte lagt prinsbröllopet bakom sig? I så fall har Ebba precis gett sig i kast med en sammanfattning av vad hon tyckte om tillställningen i juni. Jag hade nog i och för sig börjat släppa den där grejen, men jag välkomnar ändå det här initiativet eftersom det ger mig en känsla av att saker och ting är på gång igen. Snart är det augusti, och jag börjar se fram emot att semesterkoman tar slut. Är vädret ändå kasst så...

//Mia

För vems skull gör vi det?

Läste det här långa och bildsatta inlägget hos Kitty Jutbring i morse. Tänkte att antingen har tiderna blivit lite bättre, eller också så läser jag inte lika mycket mode/dam/tjej/skvaller-tidningar som förr. För jag har inte sett de där reportagen om "klä dig efter din kroppstyp" och "före- och efterbilder, vilken skillnad!" på ett tag. Slogs i alla fall av hur deppiga de är. Som om man helt ska ignorera sin egen smak och stil, och bara utgå från vad som klär en bäst enligt rådande skönhetsnormer. Kände hur jag bröts ner av att bara se bilderna i Kittys inlägg och tänkte att det är skönt att jag inte ser dem så ofta längre.

Men av en slump så hittade jag strax därpå hårbloggaren på Damernas Värld, och hon jobbar mycket så. Det här senaste inlägget tycker jag är rent osmakligt. "Gammal", "tjock", "konstig", "hoptryckt", "grå", "matt" och "gammal" igen är omdömena kring massa kända kvinnor som tydligen stylat sig "fel".

//Mia

Semesterstress

Underbara Clara skriver ett bra inlägg om "semestern" som inte är en semester. Småbarnsåren är inte något njutbart, enbart. Det är ett hästjobb och jag förstår precis varför Underbara Clara blir provocerad av folk som säger att man skall njuta av småbarnstiden. Folk som säger så har glömt bort hur det är och minns bara det mysiga, precis som man glömmer bort hur jävligt det är att föda barn eller springa maraton eller något annat mycket påfrestande. När man kommer ur det så kommer man säkerligen sakna det precis som man kan sakna alla andra stadier i livet som inte kommer tillbaka.

Skönt att semestern har fått Underbara Clara att komma på att ta det lugnare året om. Det är just det som semestern är bra till. När hjärnan får lite plats över och inte bara är fylld av jobb hinner man tänka lite på hur man vill ha det sen.

//Anna-Maria