Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Köp och sälj

Petra Tungården skall flytta igen. Hon gör inget annat känns det som. Hon måste ha flyttat varje år sedan den här bloggen startade 2008. Helt otroligt att hon orkar eftersom hon gör så sjukt snyggt överallt också. Nu kanske det blir mer långvarigt i och för sig eftersom hon skall flytta ihop med pojkvännen.

Grattis till lägenhet och samboskap!

//Anna-Maria

Inte sponsrad, men:

Gud vilken praktisk tavla!

//Mia

Skilsmässa

Vimmelmamman och hennes man går skilda vägar. Hon skriver ett jättesorgligt och fint inlägg här om det. Jag förstår att det är otroligt jobbigt och speciellt eftersom boendesituationen är som den är i Stockholm.

Den enda tröst man kan ge henne är att det förmodligen blir bättre med tiden.

Hur har ni upplevt en skilsmässa ni som har skilt er?

//Anna-Maria

Nu ska vi ha kul!

Magdalena Graaf skriver ett plågsamt inlägg om hur det är att vara kass på idrott. Femkamp med kollegorna på Postkodsmiljonären. Ryser av igenkänning. Fast jag var inte mobbad. Jag vara bara sämst och helt ointresserad av idrotten, och det fanns ingen som ville ha med mig i laget. Det är en fruktansvärd känsla att förstöra för ett lag. Lovade mig själv den dagen jag tog studenten att jag aldrig mer ska utsätta mig för brännboll. Fasar för den dagen då mina barns skolor kommer kräva att jag ställer upp på någon sorts avslutning, men har jag lovat mig själv så har jag lovat. Jag är inte med.

Maggans beskrivning är målande. Hon kräver revansch. Hon ser sig själv rädda laget. Och resultatet…

En gång loser, alltid loser. Nu är ju Magdalena lyckad på alla möjliga andra sätt. Hon är fan en av mina favoritkändisar, tror jag.

//Mia

Guldknappenkuriosa

I kväll är det Guldknappen. Alla är där. Alla som bor i Stockholm. Alla förutom Blondinbella. Att de inte tröttnar på varandra. Alla kändisar i Stockholm.

Btw. Galan är tydligen döpt efter den här tjommen. Lelle Gullknappen.

//Anna-Maria

Bloggande hundraåring

Om man vill ha lite perspektiv på sin ålder så kan man läsa Dagnys blogg. Dagny är 102 år och bloggar. Vilken dröm! Jag hade gett mycket för att få bli så gammal och fortfarande kunna blogga. Hon var tydligen med i en SVT-dokumentär häromdagen. Det kan ni läsa om här i bloggen Seriedrottningen.

Jag vet inte hur det är med er men jag kan numera bli avundsjuk på gamlingar. Livet är så skört och att bli gammal är en ynnest. Jag hoppas innerligt att jag också blir minst 80 år.

//Anna-Maria

Saida 2.0

Kissie var på ett event och blev "spådd på plats av en kvinna som heter Regina Lund" och det var tydligen väldigt spännande. Sedan när blev det så med Regina Lund? Att 25-åringar skriver så om henne? För tio år sedan hade det snarare stått "Regina Lund spådde folk på eventet! Så jävla konstigt. Mona i Rederiet står med massa tarotkort och spår i händer…"

Och så rådde hon Kissie att ta semester från sitt företag i två veckor. Det känns ju i och för sig lite 90-tal.

//Mia

Vad är hälsa?

Hugo Rosas skrev ett inlägg om någon bloggare som han hävdar ohälsohetsar. Lady Dahmer kände sig träffad och har svarat på inlägget. Jag förstår båda sidor men jag håller mer med Lady Dahmer.

Det är en fruktansvärt hälsohets i samhället och jag tror ibland inte att de som tränar mycket och äter "rätt" är de mest hälsosamma. Att vara smal är absolut inte lika med att vara hälsosam och att ha övervikt (vem som nu har bestämt vad övervikt är) är inte detsamma som att vara ohälsosam. Om man skulle leva ett liv helt i hälsans tecken så skulle man bara äta ekologiskt, kravmärkt och precis det man behöver, inte stressa vilket betyder att man typ inte kan ha ett jobb eftersom det betyder att man måste få sova så länge kroppen vill på morgonen och ingen hade fått ställa några krav på en överhuvudtaget, man kan inte heller utsätta sig för några kemikalier som finns typ överallt och man kan inte utsätta sig för några risker alls och så vidare. Det går inte i ett modernt samhälle. Det blir antagligen också ett väldigt fattigt liv eftersom man måste tacka nej till så mycket i livet. Är det att leva i hälsa? Att försöka leva så länge som möjligt? Är det inte viktigare att föröka få en balans i livet och blanda hälsan och njutningen? Det kan betyda att man lever som "överviktig" men inte stressar till exempel.

Att träning skulle vara det bästa för kroppen är kanske inte alls sant. En del hatar att träna och varför skall de göra något de hatar? Den stressen det ger är inte hälsosam så då är det kanske bättre att låta bli?

Sen vore det fruktansvärt om en kropp med en massa muskler blev normalkroppen i samhället. Om man bara skulle bli accepterad om man har rutmage. Jag är ju en sådan som älskar att träna för att jag mår bra av det psykiskt och för att jag älskar att känna mig stark och sätta upp mål som jag vill nå och så vidare. Men jag ser att den träningsvärld jag är inne i inte är hälsosam. Det hinkas proteindrinkar och intas en massa konstiga piller och drycker. Det är inte hälsa enligt mig men enligt Hugo som "måste" äta de här kosttillskotten för att få resultat eftersom han tränar för tävling ser det som hälsa. Där är vi av olika åsikt och det är okej. Alla gör som de själva vill med sitt liv men jag tror inte att Hugo lever mer hälsosamt än Lady Dahmer för att han tränar, faktiskt.

Slutligen så tycker jag att vi måste sluta döma andra och acceptera deras livsval. Lady Dahmer gör ett bra jobb med att försöka vara en motvikt till kroppshetsen som faktiskt är den som dominerar och därför behöver en motvikt.

//Anna-Maria

Modevecka igen

Ett bevis på att jag inte är särskilt intresserad av kläder är att jag inte visste att det är en modevecka nu, förrän jag såg att Kenza har varit där. Mina flöden brukar bombarderas av rapporter från Formex. Samma med bokmässan. Men modemässor går mig helt förbi. Jag har bara noterat att det är modevecka i Stockholm väldigt ofta. Hur ligger det till? Försökte googla, och det verkar som att det finns flera olika?

Kenza umgicks förresten med andra bloggare, och den enda jag känner igen är Andreas Wijk. Det är också ett tecken på hur lite modebloggare jag följer.

//Mia

Lady Dahmer är tillbaka

Lady Dahmer är tillbaka i bloggvärlden. Äntligen! Saknad som få.

Ni som har bloggat länge kan inte bara sluta sådär. Ni förstår inte hur saknade ni blir och hur stor tomheten blir efter er. Det är precis som om bloggvärlden består av en kombination av massa olika bloggar som kompletterar och fyller mitt och andras liv. Som en cirkel med en massa tårtbitar (bloggar). Slutar en tårtbit (blogg) så blir det ett hål att fylla och det kan inte vem som helst göra. Därför är det också svårt för nya bloggar att ta plats i den här cirkeln. Det går men det är väldigt svårt.

Håller ni med?

//Anna-Maria