Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Dokutips

Idag tog jag Elsa Billgren på orden och tittade på den här SVT-dokumentären. En vanlig fucking människa handlar om en kille, som föddes i en tjejs kropp. Det bästa med dokumentären förutom att den är så extremt nära, eller intim eller vad jag ska säga, så visar den också hur vanlig den här killen är. Möjligen ovanligt stark, efter alla prövningar, men mest som en ung människa är mest. Titeln är alltså väldigt träffande. Tack Elsa för att jag fick upp ögonen för den. Nu skickar jag vidare tipset till er.

//Mia

Byte av header

Det är inte varje dag i bloggvärlden som folk byter header numera. Därför får man passa på att njuta när det händer. ;) Jag och Mia fasar för vårt nästa byte. Ta kort är det värsta som finns.

Elaine skall nämligen skaffa en ny header och hon frågar om hjälp om vilken bild hon skall ha. Titta här. Jag tycker lätt bild nummer ett av headerbilderna. En jättefin bild där Elaine ser glad, trevlig och inbjudande ut. Eller det gör hon på de andra bilderna också men mest på den första.

Vad tycker ni?

//Anna-Maria

En saga

Adventljusstakarna i förra inlägget var riktigt vackra. Jag blev inspirerad att härma, men hade bara tre gammaldagsa mässingsljusstakar...

Någon som är betydligt bättre på att få till vackra grejer är Jonna Jinton. Läs här om hur hon fick till sin tolkning av John Bauers Tuvstarr. Fin historia. En saga lika magiskt som dess föregångare (kastar jag ur mig utan att ha läst ursprungssagan).

//Mia

Första advent

Idag är det första advent. Jag tror i och för sig inte att ni har missat det, men om ni har det eller bara inte har fixat en adventsljusstake ännu och snabbt måste rodda ihop en så har jag bästa tipset här.

Snyggt, snabbt och billigt.

//Anna-Maria

Saker jag och Anna-Maria pratar om

Jag googlade Sandra Beijer och Paradise Hotel, för jag vet att hon också gillar det programmet, men hittade inget färskt inlägg. Istället ser jag att hon läst Martina Haags bok och gått in för den på samma sätt som jag och Anna-Maria. Vi messade varandra senast idag om den boken. Den var drabbande. Någon kommenterar hos Sandra att man ju inte kan hjälpa om man blir kär i någon annan. Nej, jag vet. Det är det som gör det så fruktansvärt. Det finns ingen rättvisa, ingenting att argumentera för, ingenting att göra. Allt är helt nyckfullt och det är därför det är så lätt för utomstående att leva sig in i det. Att bli lämnad kan hända alla som har en partner.

//Mia

Kärlek

Måste bara skriva av mig lite om Bachelor och Bonde söker fru. Några saker som jag har tänkt på under veckan.

Pär i Bachelor har inte blivit kär i någon av deltagarna. Det märker man tydligt. Annars hade han inte påpekat saker som att Mika kanske inte är lika social som han är eller att han skulle vara orolig för att Carro inte ville flytta i från Mallorca och så vidare. Blir man kär i min bok så har inte något sådant betydelse. Då löser det sig eftersom. Kärleken är mycket mer kravlös än så. En riktig kärlek accepterar att man är olika. För mig är inte kärlek att leta efter den perfekta produkten, precis som man letar efter den perfekta kaffebryggaren eller vad det nu kan vara för materiellt. Det är något som uppstår mellan två människor när man hittar hem till en trygghet som man kan vila i. Där är kärleken. Då spelar det inte någon roll om ens partner är lite tyst i ett socialt sammanhang.

Jag undrar vad det är Pär är ute efter? Är det en trofé? Mika är med sin "stelhet" om man kan kalla det så, ett tydligt exempel på att han vill ha en tjej att visa upp som alla skall tycka: -Åh, vad trevlig och glad hon är. Vilken energi hon ger.

Det där med energi som Pär tjatar om blir jag så trött på. Har han inte egen energi nog att hålla sig själv glad och pigg så får han fan jobba på det själv. Inte kräva att någon annan skall upprätthålla hans energidepåer.

Tacka vet jag Bonde söker fru. Där säger det klick och så är de kära på riktigt. Måste vara ett av de mest lyckade programmen när det gäller att få till riktig kärlek.

Vad tänker ni? Är kärlek något man kan leta sig fram till som den perfekta produkten eller är det något som bara händer mellan två människor?

//Anna-Maria

Nyhetsbrevsfråga

Det är ju väldigt trendigt just nu att skicka ut nyhetsbrev till sina följare, som känd inom sociala medier. Jag följer inte ett enda. Vilket ju känns lite efter, med tanke på vår blogg.

Så jag undrar om ni prenumererar på något nyhetsbrev från någon bloggare/instagramare/twittrare/poddare/whatever. Och då undrar jag såklart från vem. Och om det är bra. Något du rekommenderar?

Sista frågan: Skulle VI ta och göra det? Hehe, det var en spontanfråga, jag fattar inte ens vad vi skulle skriva om.

//Mia

Paow till Göteborg

Paow skall ta sitt pick och pack och flytta till Göteborg. Fantastiskt att få en till kändis här omkring. Det finns inte så många att spana efter. Igår parkerade jag bredvid Leif Mannerström. Yey! Kändisspaning när det är som bäst i Göteborg, typ.

Kul att hon kommer hit ändå. Vi ville ju att hon skulle bli ihop med Bonde söker fru-Pontus och flytta till Kungsbacka men så blev det ju inte.

Alla vägar bär till Götet,

(om du skriver in det på en GPS.)

//Anna-Maria

Kissie och botox

Kissie visar en bild när hon ser bedrövad ut på, och en när hon ser glad ut på. På den andra bilden har hon behandlat sig med botox.

Jag gör exakt samma min på före och efter bilden haha!  Okej inte med läpparna men med ögonen och ögonbrynen.

Okej, missvisande eftersom läpparna är det enda som ser samma ut.

Visst lite av mimiken i ansiktet försvinner ju, men samtidigt vill jag inte kunna dra ihop ögonbrynen sådär mycket. Jag kan fortfarande lyfta dom och se förvånad, glad eller arg ut. Okej kanske inte arg men vem vill se arg ut..

För mig sätter hon fingret på ALLT som är negativt med botox. Jag vill kunna dra ihop mina ögonbryn om jag känner för det. Jag vill kunna se så arg ut som jag känner mig. Jag vill inte vara bedövad i hela ansiktet. HELA ANSIKTET! Jag hatar när ena kinden känns bortdomnad efter ett tandläkarbesök. Kul att gå runt så i flera månader i en del av kroppen som dels är ganska framträdande och dels är ganska uttrycksfull, nämligen hela fejset!

Alltid när folk med jättemycket bedövningsmedel i huvudet försöker se arga ut, så ser de helt desperata ut. Ögonen ser ut så som ögon på folk i som borde blivit nedsövda inför en operation, men inte lyckats bli det pga slarv, eller ögon på en kvinna i en skräckfilm som blir bedövad av sin galning till man, bara för att han tänker göra sig av med henne på något sätt som är listigt, plågsamt och lite extra tidskrävande eftersom filmen ännu bara är 72 minuter lång.

Man kan väl i alla fall vara ärlig med att ett stort minus med att få ett slätt och ungt utseende är att man inte kan använda sina muskler som man annars gärna gör?

//Mia

Att fly verkligheten

Jag är för tillfället inne i en fly verkligheten-period. Det är en kombination av att det är sjukt mycket på jobbet (läs: jobbar med att rätta texter och prov all vaken tid) inför betygssättningen och att det är så mycket hemskheter runt omkring i världen. Det gör att jag bara vill äta godsaker och shoppa för att få upp mina lyckonivåer en smula samt fly ansvaret i ett par minuter. Träning funkar också men det finns det knappt tid till.

Så en sak som jag blev sugen på att köpa är Petra Tungårdens träningskläder. Sjukt snygga och sköna ser de ut. Men så tänkte jag på mitt motto: Köp bara det som Göran Greider hade passat i.

Och då föll det.

//Anna-Maria