Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Fortsätter på Vikanderspåret

Som Mia skrev i det tidigare inlägget så är det verkligen stort att Alicia fick en Oscar igår. Så värd. Hon är verkligen grymt duktig. Jag började kolla runt på Instagram i morse och såg att hennes riktiga konto "bara" har några tusen följare (hon hade runt 3000 i morse och nu är hon uppe i snart 10000) men att ett fan har ett konto som har över 60000 följare. Det är ett lustigt fenomen det där. Att ett fan kan få fler läsare än den riktiga personen.

Kommer ni ihåg när några fans till Kenza startade en fanpage om henne och fick en massa följare. Den fick stängas ner för att Kenza inte var admin.

Det verkar inte vara någon koll på det där längre.

//Anna-Maria, den andra kvinnan.

Update: Allt är tydligen bara fejk. Alicia har inget riktigt konto. Good for her. Det behövs uppenbarligen inte.

Historia

Alla minns vad de gjorde när de fick veta att Olof Palme var skjuten. Det har vi hört en hel del berättelser om den här helgen. Om hur det tog nästan två timmar från det att mordet skedde till radion gick ut med beskedet, eftersom det var nyhetsuppehåll på nätterna på den tiden. Sinnes.

Frågan är då var ni var när ni fick reda på att Alicia Vikander vann en Oscar i natt? Jag var kvar i sängen, men fick faktiskt inte nyheten via sociala medier, vilket jag tror är väldigt vanligt, utan min man berättade det (och han hade nog sett det på Facebook). Mitt vanliga svep på Instagram hade annars varskott mig direkt. Och det är stort! Inte lika stort som en mördad statsminister i och för sig. Men ändå! Första svensken som får en Oscar sedan Ingrid Bergman 1975.

//Mia

Kommentarer...

  • Katrin berättar att Ringo flygit ner själv till sin mormor och morfar i Nice. Någon kommenterar att det är "stark" att låta honom flyga ensam, och att det nog inte är kul för en femåring att störta utan sina föräldrar. Jag tänker att det alltid är tungt att störta och att traumat i det knappt går att toppa.
  • Blondinbella gläds över att hon fått bättre hy på äldre dagar. Att det inte finns någon mirakelkräm, utan att hennes hy mognat, och att hon utan problem kan använda lotion från sitt eget märke. Folk lägger då upp bilder som "bevisar" att hon inte alls har felfri hy. Trevligt!
  • Tyra har varit på sin brors restaurang Lilla Ego, och höjer upplevelsen till skyarna. Restaurangen är fullbokad i flera månader framöver, maten var det godaste Tyra ätit, hon är så stolt över sin bror. Kommentatorsfältet blir en parodi på bloggkommentarer och någon anklagar Tyra för att förstöra för sin bror genom att skriva så "infantila" omdömen om hans restaurang.

Vad är det med folk?

//Mia

Frans kommenterar Frans

Om jag hade fått frågan om när det var den lille sjuåriga Frans med Zlatanlåten var i ropet så skulle jag ha gissat på för fem år sedan. Fick en liten aha-upplevelse när han var med i melodifestivalen igår. (Läs TramsFrans rapport.) Det är tio år sedan han sjöng Zlatanlåten. Frans är numera nästan vuxen och han är född 1998. Det var ju typ igår. (Jag tog körkort det året och jag kan fortfarande inte fickparkera.) Jag tänker att han går omkring på något lågstadium i Skåne och sjunger om Zlatan. Men icke. Samma sak med Zara Larsson. Hon kommer vara den där lilla flickan som fick en på fall i X-Factor eller vad det nu var för talangprogram hon var med i när hon var en liten.

Eller rättare sagt så här är det. Miniatyr-Frans och miniatyr-Zara är helt andra personer. Precis som om de existerar samtidigt. Märkligt. Det känns lite gammelmedia. Så kommer det aldrig att bli med bloggare/Instagrammare som man får följa genom livet. Som Zara Larsson sedan hon skaffade bloggen till exempel. Följer man henne så kommer man inte att reagera på att hon blir äldre.

Det är väl samma fenomen som gör det så spännande att se hur barnskådisar i filmer och serier som man såg när man var liten ser ut nu när de är vuxna.

//Anna-Maria

Separation och kärlek

Dessie berättar att hon och hennes kille skall gå skilda vägar. De är för olika skriver hon. De har ju pausat förr men nu verkar det som om det inte gick längre. <3

Jonna Jinton däremot har hittat kärleken, 5 mil bort, och han flyttar i dagarna hem till henne och de båda kommer att bo Grundtjärn. Hon beskriver sin kärlek väldigt fint i inlägget. Jag känner igen den där biten med att det känns som om man har hittat hem. <3

//Anna-Maria

Går gränsen vid bajs?

Var går gränsen för vad man kan blogga om? För Jockiboi gick gränsen inte vid att runka, när det begav sig. Men annars brukar väl folk vara ganska återhållsamma kring hur privat man kan vara? Särskilt när det gäller bilder. Jag har läst en hel del personliga inlägg, men bilder från sexuella aktiviteter, könsorgan och exkrementer brukar lysa med sin frånvaro, även hos de mest avslappnade bloggarna.

Ann Söderlund har gått över en gräns, enligt läsarna. Hm... Jag hade personligen inte gått över den gränsen. Men jag tycker inte att det är SÅ chockerande heller. Kanske för att jag själv har barn? För att jag sett en del bajs i mina dar? Integritetskränkande för barnet? Ja, kanske... Alla bajsar i och för sig... Alla blöjbarn bajsar på golvet första gången de går nakna...

Nej, jag kan inte säga någonting. Jag vet inte vad jag tycker. Jag hade inte lagt upp bilden själv. Tycker däremot inte att Ann är olämplig som mor bara för att hon väljer annorlunda.

Hoppas ni är mer skarpa i era åsikter!

//Mia

#GirlsUnited

Den grymma Clara Henry gör ett samarbete med Nelly där tanken med kampanjen är tjejer som står upp för varandra med #GirlsUnited. Tjejer i 00-generationen som har levt med internet hela livet och som vågar stå för vad de tycker och uttrycker det är målgruppen.

Kampanjen släpps den 29/2 på Nelly.com. Man kan se bilder här på SOLOmag. Den där feministtröjan skulle jag vilja ha även fast jag är en gammal 80-talist.

Vad tycker ni om detta? Bra va!

Ont

Stackars Bella som då och då har problem med cystor som spricker i magen. Det låter helt fruktansvärt. Och vilken vidrig känsla att något går sönder i kroppen och att det rinner ut blod som samlas i magen. Tänk om det hade hänt när hon var gravid. Skräcken då hade ju varit hemsk.

Jag hade glömt detta, men det var en stor händelse i bloggvärlden när Bella råkade ut för detta första gången. Minns ni? På den tiden misstrodde alla allt som hände henne, så en massa folk satt och gapade om att det var ett PR-trick.

//Mia

Sanning eller lögn

Kissie är ju rätt rolig ibland måste jag säga. När hon driver med kommentarer hon får om att hon fixar med sina bilder.

Jag kommer ihåg när hon höll på så förr och midjan kunde vara smal som ett timglas och armarna tunnare på överarmen än underarmen. Hon förnekade retuschering. Det såg så roligt ut och folk var vansinniga. Ja herregud. Det var tider det.

Det var någon av er som frågade i våra kommentarer om vad jag och Mia har för framtidstankar och vi har inte pratat om det. Vi bara kör på. Men en tanke jag fick nu var ett program/intervju som hade varit kul att se/göra/vara med i hade varit att samla ihop alla gamla bloggare om ett par år och diskutera hur bloggeran startade och hur det var då, vad alla hade för relationer, och vad som har hänt efter det. Mycket intressant. Helt otroligt att ha varit med när bloggen som fenomen växte fram. Det är ju bloggar som Blondinbella, Kisse, Kenza, Ebba von Sydow, Underbara Clara med flera inklusive vår blogg som kommer vara med i blogghistoriebeskrivningen i framtiden. Det kommer alltid finnas kvar och läsas av barnbarnbarnbarnbarnbarns barn. Det kommer vara lite som Gustav Vasas krönikesamling. Man vet inte vad som är sanning eller lögn. :D

//Anna-Maria

Feberuari

Varje dag, på samtliga sociala medier, läser jag just nu om sjukdomar. Inte nödvändigtvis allvarliga. Oftast bara feber, typ. Februari är lika med vabruari, säger man ju, men "feb" i februari syftar faktiskt på feber, det är inte många som vet. Eländes elände. Alla gnäller. Det är så dumt ordnat, att alla ska bli sjuka precis på sluttampen av vintern, när alla är som tröttast och har som minst energi, men kanske just därför. Men vad beror det på mer? Att alla är inne mer än på sommaren, och smittar varandra? Jag lyssnar varje vecka på podden Veckans bläcka, av Karin Bastin och Jennie Hammar. Deras podd är nog min favorit-podcast just nu. Men Karin och Jennie bor i Los Angeles. Det tycks dessutom ha varit en ovanligt mild vinter i LA i år. 20 grader var och varannan dag. Och deras familjer tycks vara minst lika febriga och snoriga som vilken vanligt frusen svenne-familj som helst. Vad handlar förkylningen om?

//Mia