Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

Kändisspaning på hög nivå

Dessie har fått träffa riktiga A-kändisar idag. Läsarna är missunnsamma som vanligt. Konstigt? Kan man inte ens unna någon att få träffa ett par gamla kändisgubbar?

//Anna-Maria

Ego är vi allihopa

Inne hos Cissi Wallin diskuteras föräldrar vs icke-föräldrar. Det började med ett inlägg om hur lite föräldrar och barnlösa förstår varandra i vissa lägen.

Diskussionen hamnar så småningom i frågan om egoism. Vissa frivilligt barnlösa tycker det är egoistiskt att skaffa barn, för att bekräfta sig själv, för att suga ut miljön, överbefolka jorden och så vidare. En del föräldrar svarar med att det är egoistiskt att inte föda barn, eftersom människoarten då skulle dö ut, och att nya generationer behöver växa upp för att ta hand om den gamla.

Är det inte fånigt? Det klart att det främst är egoistiska skäl som avgör ens beslut? Ge mig en enda människa som drömmer om ett barn, men väljer att avstå av miljöskäl. Säg också någon som inte vill ha egna barn, men ändå av plikt inför arten föder fram två för att tillsammans med sin partner gå plus minus noll tillväxtmässigt.

Träd fram, om ni känner er träffade.

//Mia

Nya förmågor

Nu är det dags för en ny Löwengrip. Nämligen Blondinbellas lillasyster Julia. Isabella skriver om henne på bloggen så snart är hon nog också en sociala media-kändis.

Det är intressant det här hur redan etablerade bloggare och andra stora inom sociala media kan få sina partners och kompisar stora genom att skriva om dem. Det finns några exempel. Inte för att de inte hade blivit stora bloggare ändå, för man måste ha vettiga saker att skriva om och vara intressant. Den som har lyckats bäst med det måste vara Paula, Hugos sambo. Men hon är ju intressant och duktig på att blogga också.

//Anna-Maria

Mystips

Elsa Billgren har samlat alla sina gamla inlägg om hur man gör en perfekt sommar. Allt blir vackert om du följer listorna. Du själv, resan, festen, picknicken, middagen, instagramflödet.

Jag blir jättepepp, och vill också ha det fint. Nästan alla mår bra av att det är fint runt en. Några få märker inte sånt, men de allra flesta gör det. Det ser man ju på barns reaktioner på vackra grejer. De blir ju trollbundna.

Men jag ser problem med så mycket. En sånt enkelt festtips som konfetti blir jag bara stressad av att tänka på. Det skulle ju ligga små pappersbitar överallt i huset i flera år framöver. Romantisk middag ute vill jag ha! Det älskar jag. Även om det är extrajobb att släpa ut alla tillbehör, och sedan få in allt igen, så är det värt det. Men levande ljus ute..? Vet inte om det är ett västkustrelaterat problem, men ljusen rinner ju inte stearin på ett stillsamt och vackert sätt, utan de slocknar inom en sekund. Man behöver braständare för att få tänt en cigarett här liksom... Nackdelarna med picknick med pussel har Anna-Maria redan skrivit om.

Stockholmsguiden gillar jag jättemycket. Vad dum man är egentligen, när man frågar svenskar om tips i Barcelona, till exempel. Det är ju stockholmare man ska fråga om Stockholm, och barcelonabor om Barcelona. Eller i alla fall någon som relativt nyligen har bott i staden en längre period. Men nejdå, istället lapar man åt sig tips från en som varit där en weekend. Ta en titt på Elsas lista om ni vill uppleva vår huvudstad i sommar.

//Mia

Lyckligare och gladare

Tycker inte ni också att Katrin verkar mycket gladare och lyckligare nu för tiden? Jag har aldrig läst så många glada inlägg från Katrin under hela hennes bloggkarriär, alltså även då hon var ihop med Alex, som nu.

Sen läste jag lite om vad hennes bok handlar om och jag blev faktiskt nyfiken på den. Det är kul att läsa böcker skrivna av kända människor som hintar om verkligheten. Även om det inte är sant så kanske det kan vara det...

//Anna-Maria

Ett annorlunda mors dag-inlägg

Idag har mammahyllningarna kommit extremt tätt på insta och facebook. Jag har även sett en hel del blogginlägg. Det här fick mig att stanna till, på grund av den drastiska rubriken, "Jävla mamma". Programledaren Susanne Delastacia, vars blogg jag faktiskt aldrig tidigare besökt, har skrivit ett allt annat än positivt inlägg om sin mamma. Det är taggat "maskrosbarn", vilket säger en del.

Åh, så sorgligt att inte alla har en mamma som är värd att hylla idag. Jag hade önskat att jag hade min kvar att fira, för det hade hon verkligen varit värd.

Men jag har blivit lite uppvaktad idag i alla fall. Också mycket välförtjänt.

//Mia

Oscars-galan

Igår var det prinsdop i Sverige och det är många som tycker en massa saker om det. En del gillar det inte medan andra älskar det. Själv tycker jag att det inte tillhör en demokrati men nu när vi har det så får vi köra på, samt att det ger Sverige fördelar och oss vanliga dödliga lite flärd emellanåt. Kungahuset är lite som alkohol. Det hade inte accepterats om det skulle införas idag, men nu när det finns så kan man lika gärna frossa i det emellanåt för att sätta lite guldkant på tillvaron. Insupa lite kunglig flärd.

Sen tycker jag lite synd om prinsessorna för de får kämpa som tokar med sina höga skor och fina klänningar samtidigt som de skall hålla i barn som inte riktigt förstår att de skall sitta stilla. Daniel tar sitt ansvar, men annars är det inte mycket hjälp de får från den manliga skaran. Drottningen och kungen sitter som skyltdockor och ser helt handlingsförlamade ut. Så en stor eloge till prinsessorna som inte bryter ihop i direktsändning och börjar hota och muta sina barn.

//Anna-Maria

Att luras på nätet

Jag har i flera år följt en blogg på sättet man tittar på en bilolycka. Det går inte att låta bli.

Det har varit en hel del dramatik i bloggen, men det mesta har känts ganska uppblåst. Tills nu, för ett par veckor sedan, då bitarna plötsligt föll på plats. Blogginnehavaren dömdes för bedrägeri och bloggen på Nouw stängdes ner. Men det dök snabbt upp en ny blogg, på egen portal, eftersom uppmärksamhet tydligen är en livsluft för somliga. Borde kanske inte ge henne den uppmärksamheten, men jag ser ju att det skrivs om det här och var, och jag har som sagt följt henne sedan hon var gravid med sitt senaste barn, och fiskade läsare genom att påstå att pappan var en viss semikändis. DNA visade dock på motsatsen.

Detta känns som ett känsligt ämne när jag skriver om det, men jag blir så provocerad av folk som försöker göra sig kända genom lögner och bedrägerier. I flera år har detta alltså hållit på. Internet gör det möjligt, men det sätter förhoppningsvis också stopp på det.

//Mia

Mer yta

Blondinbella har varit på en salong som flätar håret. Som har flätor som affärsidé. Så bra! Jag har ingen i min närhet som kan fläta mitt hår och jag blir ofta sugen på flätfrisyrer. Mycket snyggt och praktiskt. Jag kan inte fläta mitt eget hår som vissa kan så det är kört.

En filial i Kungsbacka hade varit mycket välkommet.

//Anna-Maria

Killar gillar ju smink

Egoina tipsar om en artikel på svt.se, där tio (mer eller mindre kända) feminister säger sin mening om den 16 år gamla hitlåten "Vacker utan spackel". Minns ni den ens, små barn? Jag minns den och den talade inte direkt till mig, eftersom jag sedan 18-årsåldern sminkat mig to much, och trivts med det. Nu känns texten extremt omodern, och feministerna sågar den.

Ja, varför ska en kille komma med tips? Säg den där om att "killar gillar kurvor, killar vill inte ha skinn och ben" också.

Men jag tycker ändå det är harmlöst. Killen tror sig inte gilla smink, men alla tjejer vet att "lagom" smink anses naturligt, och att skönhetsnormen kräver en hel del jobb med färger. Jag var långt ifrån självsäker när jag var 20, men det var inte så att jag liksom trodde att Joakim Hillson var bättre än jag på att avgöra hur jag skulle sminka mig. Töntig och okunnig text, men inget jag rasar över. Män har ofta en tendens att vilja tala om för tjejer att de duger som de är, och de menar bara gott med det. Ingivelsen att säga det kanske är helt naturlig om man ligger i överläge, vilket de gör i och med patriarkatet.

Sen skriver några av feministerna att de sminkar sig för sin egen skull. Kul för dem. Jag sminkar mig för min egen skull för att jag vill vara snygg när jag träffar killar och tjejer. Är jag hemma ensam så sminkar jag mig inte. Jag sminkar mig väldigt mycket för att se bra ut inför andra. Nästan bara därför jag sminkar mig faktiskt. Jag tycker det är kul också, förstås. Kul att måla något till det bättre.

//Mia