Bloggkommentatorerna
om bloggen + om bloggen -
stang

Anna-Maria och Mia kommenterar, diskuterar och analyserar bloggar. Här uppdateras du om det senaste i bloggvärlden. Den vinklade versionen.

Du når dem bäst på mail.

kategorier

Sök

En blogglista

Jag eftersökte listor igår och idag har det kommit upp ett flertal. Några har kopierat HanaPees hatlista som Engla och Egoina. Spiderchick har gjort en ångestlista och Sandra Beijer har slagit på stort med en fin blogglista. Härlig läsning!

//Anna-Maria

Är Gynning något att ha eller?

Är det någon som har sett Carolina Gynnings nya tv-program? "Hjälp jag har inget att ha på mig". Fånigt namn, men tydligt. Jag behöver inte ens beskriva vad det handlar om. Jag har inte sett det för det är mitt i kvällsbestyren, men play-tjänsten funkar väl. Är i behov av avkopplande program. Började titta på Top Model igår, för första gången på många år. Det är vad det är, och första avsnittet är aldrig bra på en dokusåpa så jag har förtröstan.

//Mia

Ta tillbaka listan

Jag älskar listor. Listor var bloggvärldens signum för ett par år sedan. Sen blev det tjatigt men nu är det dags för en come back. Det tycker jag att bloggarna skall ta i beaktning.

HanaPee har gjort en rolig hatlista. Oförarglig hatlista skall tilläggas.

//Anna-Maria

Kärleken och skräcken

Elsa Billgrens lille bebis har varit sjuk. Hög feber och jätteont i magen, och Elsa är alldeles skakad över detta. Hon skriver det finaste och mest skrämmande om att vara mamma:

Jag är fortfarande rädd. Rädd att han ska försvinna från mig. Rädd att all denna kärlek jag känner ska förinta mig inifrån.

Exakt så är det. Det känns fan livsfarligt att älska någon så mycket som man älskar sina barn. Mina barn frågar ofta mig, när de ska sova, vad jag är rädd för. Jag kan ju inte säga att jag är livrädd för att det ska hända dem något. Då skulle ju de bli lika skakade som jag. Bäst att inte väcka den björn som sover, så jag brukar säga att jag är rädd för att gå upp på stegar. Men för deras skull hade jag ju klättrat upp till himlen, om det hade varit möjligt.

//Mia

När man blir besviken

Annika Leone överreagerar inte. Det var ju tur att det tog slut med den killen trots allt. Han verkar inte ha alla hästar i stallet.

Eller vad säger ni?

//Anna-Maria

Vem startar rykten?

Det ryktas om att niobarnsmamman Carola från Familjen Annorlunda är ihop med mångbarnspappan Peter från samma serie. Carola förklarar här hur det ligger till. Det ligger alltså inget i påståendet, men det uppstod när hon och han skojade på Instagram om att campa tillsammans. "Tydligen så får man inte ha vänner av motsatt kön längre." skriver hon.

Klart man får, men folk måste ju få spekulera lite också? Vilket faktiskt verkar vara helt ok för Carola, hon är inte upprörd över ryktet eller så. Men visst är det helt naturligt att man tänker lite på hur andra lever och då och då hamnar i spekulationer. Hörde på ett gammalt avsnitt av Fredagspodden häromdagen. (Jag tycker det är väldigt lugnande att lyssna på gamla avsnitt av någon pladdrig pod, för då vet jag att det är lugnt, och att jag inte kommer få ångest av något jag inte är beredd på. Fattar ni vad jag menar?) Då pratade Amanda om att hon kan se på folk om de är nära en skilsmässa. Andra människor har gravidradar. Jag är ganska observant där också, och anar just nu en graviditet som ännu ej är outad. Hursomhelst, huvudsaken är att man inte går runt och babblar om det! Man kan möjligen dryfta det med sin bästa vän, men man sitter inte och skriver det på sociala medier, eller frågar rakt ut, som en jävla elefant i en porslinsbutik. Man är disktret, för det är inte trevligt att folk ska behöva sitta och bemöta rykten som uppstått av långsökta spekulationer.

//Mia

Tänka snälla tankar om sig själv

Fint skrivet av Underbara Clara. Jag håller med om att självhjälpstips ofta gör att man känner sig ännu mer värdelös. Man får fler saker att kämpa med och det är inte riktigt det en människa i dagens samhälle behöver.

Det som Underbara Clara avslutar med, när hon skriver att man skall se på sig själv med Guds blick. Det tycker jag att man kan översätta till att man skall tänka om sig själv som man gör om andra. Man är mycket mer förlåtande mot andra. Kanske för att man ser helheten? På sig själv hakar man upp sig på det som inte är bra.

//Anna-Maria

Veckoslut

Jag hittar inte någonting att blogga om idag. Söndagen är bloggarnas sämsta dag, och så har det alltid varit. Folk orkar inte, och för oss (som inte heller orkar) är det svårare än någonsin. Dessutom brukar läsarna vara så himla elaka också, på söndagar. Eller, så var det förr i alla fall. Vi skrev någon gång om det, och lade fram olika teorier kring varför folk var så sura just på söndagar: 1. Bakfulla 2. Ångest inför arbetsveckan 3. Uppsvällda och tänker att en plågsam bantningskur börjar i morgon. Och alla ba svarade helt seriöst, typ:  "För mig är det alternativ 1 som gäller..." och så vidare. Otroligt roligt.

Men nu tycker jag att alla generellt är lite snällare, men jag kommer ändå inte på något att skriva om.

Har ni några förslag så hojta till!

//Mia

Guldknappen

Igår var det Guldknappen, som är Damernas världs modegala. Det var många bloggare där. För oss vanliga dödliga som inte är bjudna är det rätt kul att kolla in röda mattan efteråt.

Eller vad säger ni?

//Anna-Maria

Återta bröstet

Igår frågade jag vilken blogghändelse som förvånar läsarna mest. Någon svarade:

Jag är mest förvånad över Garderobsgrubbel/Avanna. En vuxen människa som lägger ut den ena avklädda bilden efter den andra.

Jag rusade omedelbart dit, eftersom jag faktiskt inte besökt hennes blogg på flera månader. Upptäckte att hon lägger upp en del lättklädda bilder, och jag gillar det! "En vuxen människa", ja, det kanske är det som gör att jag gillar det! Hon är i 35-årsåldern och fy fan vad kvinnor över 30 är underrepresenterade på det området. Anna skriver här om hur hon numera tänker när hon exponerar sig på nätet, och jag tycker det låter helt rimligt. I en krönika skriver hon: Låt detta bli sommaren då framförallt vi kvinnor tar tillbaka rätten helt och hållet till våra kroppar. Vad sägs om det, sommaren då Frankrike förbjöd burkini, och sedan tvingades backa?

//Mia