Karin Bylund

Celebrating sixty years in fashion

I mitten av september tog jag tåget till Göteborg, där Lindex tillsammans med Bindefeld bjöd in till jubileumsfest för att fira modekedjans sextio år i branschen - och deras samarbete med Jean Paul Gaultier. Visning med modeller influgna från världens alla hörn (däribland Izabel Goulart, Frida Gustavsson, Caroline Winberg och Karen Elson), artister som Icona Pop och Agnes på scen, god mat och ett storslaget besök från den ikonska designern själv. Och fest.

Här ovan ser ni bilder från detta pompösa dygn.

P.S. Imorgon landar resultatet av designsamarbetet i butik.

The journey of thousands of miles

Roadtrip 2014 [California - Arizona - Nevada]

En månad och fyra dagar har gått sedan jag kom hem från min roadtrip genom de tre delstaterna, sedan jag körde den sista av sammanlagt 4 500 kilometer.

Jag har ännu inte gått igenom de tusentals bilder jag själv tog under dessa två veckor. Sparar de för kommande, mörka vinterdagar. Håll till godo.

Day XIII - Big Sur

Ph: Dennis Wernersson

Torsdagen den fjortonde augusti, efter att ha spenderat en fri dag i San Francisco, tillbringades på Highway One och Big Sur (bland annat med den här låten i bilens högtalare, givet).

Vid midnatt var vi framme i Los Angeles, och där slöts cirkeln på resan tillika det största äventyret jag någonsin varit med om.

Lördagen den sextonde augusti flög jag tillbaka till Stockholm.

Day XI - San Francisco

Ph: Dennis Wernersson

Tisdagen den tolfte augusti körde jag över Golden Gate, vilket i sig var en surrealistisk känsla, och in i fantastiska San Francisco.

Day X - Yosemite

Ph: Dennis Wernersson

Måndagen den 11 augusti i Yosemite.

Day IX - Mammoth Mountain

Ph: Dennis Wernersson

Söndagen den tionde augusti på Mammoth Mountain, en lavadom nära staden Mammoth Lakes i Sierra Nevada.

Day VIII - Death Valley

Ph: Dennis Wernersson

Från en oas i öknen - Las Vegas, det vill säga - till bara öknen. Lördagen den nionde augusti i Death Valley.

Day VI – Las Vegas

Ph: Dennis Wernersson

Torsdagen den sjunde augusti körde jag, via vad som en gång var Route 66, ut från Williams - den pittoreska lilla staden där vi spenderat två nätter och där jag under en morgonpromenad traskade förbi tre cowboys som lät sina hästar stå och beta vid vägkanten - med siktet ställt mot Las Vegas. Från Arizona till Nevada och ett stopp vid Hoover Dam som skiljer de två delstaterna åt.

Anlände till Las Vegas, neonskyltarnas och de enarmade banditernas oas, under den sena eftermiddagen och checkade direkt in på New York New York för att senare på kvällen äta middag i Caesars Palace.

Kontrasternas dag.

Day V - Grand Canyon

Ph: Dennis Wernersson

Onsdagen den sjätte augusti i världsarvet Grand Canyon, nordvästra Arizona.

Day IV - Colorado River

Ph: Dennis Wernersson

Tisdagen den femte augusti rullade vår karavan på tre SUV:ar ut ur Kalifornien in i älskade Arizona. Två fotoanhalter gjordes. Den första tog plats i Antelope Canyon, den smala, eldfärgade dalgången som bäst beskrevs som någon slags kombination av en tavla och en naturlig konstinstallation. Den andra vid Horseshoe Bend, den hästskoformade meandern som i vilken Colorado River flyter. Just den anhalten, som dessutom ägde rum under en fantastisk solnedgång, är den mest överväldigande naturupplevelsen jag någonsin erfarit.