Karin Bylund

Day VIII - Death Valley

Ph: Dennis Wernersson

Från en oas i öknen - Las Vegas, det vill säga - till bara öknen. Lördagen den nionde augusti i Death Valley.

Day VI – Las Vegas

Ph: Dennis Wernersson

Torsdagen den sjunde augusti körde jag, via vad som en gång var Route 66, ut från Williams - den pittoreska lilla staden där vi spenderat två nätter och där jag under en morgonpromenad traskade förbi tre cowboys som lät sina hästar stå och beta vid vägkanten - med siktet ställt mot Las Vegas. Från Arizona till Nevada och ett stopp vid Hoover Dam som skiljer de två delstaterna åt.

Anlände till Las Vegas, neonskyltarnas och de enarmade banditernas oas, under den sena eftermiddagen och checkade direkt in på New York New York för att senare på kvällen äta middag i Caesars Palace.

Kontrasternas dag.

Day V - Grand Canyon

Ph: Dennis Wernersson

Onsdagen den sjätte augusti i världsarvet Grand Canyon, nordvästra Arizona.

Day IV - Colorado River

Ph: Dennis Wernersson

Tisdagen den femte augusti rullade vår karavan på tre SUV:ar ut ur Kalifornien in i älskade Arizona. Två fotoanhalter gjordes. Den första tog plats i Antelope Canyon, den smala, eldfärgade dalgången som bäst beskrevs som någon slags kombination av en tavla och en naturlig konstinstallation. Den andra vid Horseshoe Bend, den hästskoformade meandern som i vilken Colorado River flyter. Just den anhalten, som dessutom ägde rum under en fantastisk solnedgång, är den mest överväldigande naturupplevelsen jag någonsin erfarit.

Day III – Joshua Tree

Ph: Dennis Wernersson

Måndagen den fjärde augusti spenderades på vägarna i Joshua Tree, sydöstra Kalifornien. Kommer aldrig glömma hur Los Angeles långsamt gick förlorat för att ge plats åt detta ökenlandskap, smala och krokiga vägar utan ände. Hur jag trädde in i ett landskap jag tidigare bara drömt om.

När solen gått ner riktades blickarna mot Arizona och Phoenix.

Day II - Los Angeles

Ph: Dennis Wernersson

Lördagen den andra augusti landade jag i Los Angeles. Samma dag tog starten av Emma Svenssons fotoresa tillika roadtrip i USA plats, under vilken jag den här ronden (andra till sextonde augusti) är ansvarig för en av bilarna. En silverfärgad SUV av märket Ford. Vet inte hur många miles vi tillsammans tagit oss fram vid det här laget, eller hur många fantastiska vyer vi passerat, då vi i skrivande stund är inne på resans sjätte dag. Oändligt många.

Söndagen den tredje augusti - alltså resans andra dag - spenderades i Los Angeles. Hollywood Hills, Beverly Hills och Santa Monica, närmare bestämt.

Breakfast Cereals XVII

Ph: X

July XXX.

@karinbylund, Instagram

July XVIII.

@karinbylund, Instagram

July XVI.

@karinbylund, Instagram