Tess Montgomery
om bloggen + om bloggen -
stang

Tess är Stockholmstjejen som sedan åtta år tillbaka bor i London. I bloggen delar hon med sig av staden, shopping, resor och livet som reklammodell. Du når Tess enklast på tess@stureplan.se

Om ni vill boka Tess, kontakta Kathryn@motmodel.com

Sök

Off Duty

 • 24 apr
 • 20:44
 • me

Håret i tofs och en tröja som visar att arbetsdagen är slut.

Nu ska jag googla lite recept till min svenska tjejmiddag jag har här hemma i morgon. 6 coola, snygga, roliga och smarta London-baserade tjejer, sydafrikanskt vin att testa inför bröllopet och en massa snack. Garth skickar jag på övernattning hos sin mamma och pappa i Cambridge.

Skönt med en kort vecka, i morgon är det fredag igen. Vad tiden springer just nu!

Vad kul att så många av er är med och tävlar om REN produkterna förresten, det känns som om det kan bli min populäraste tävling hittills.

New In - Pastel bargains

Efter min casting så sprang jag förbi Dorothy Perkins på vägen till tunnelbanan och såg att de hade 30% rea, så det kändes som ett bra tillfälle att shoppa hem lite pastelliga plagg. Jag slog till på en blå jumper, en blågrå lite mindre väska och ett rosa skärp. Allt för £25, perfekt när det kommer till trendledda saker som det finns en risk att man tröttnar på efter en säsong.

Alla brott på en gång

 • 24 apr
 • 16:40
 • me

Jag vågar knappt skriva det, men jag har råkat ut för någonting obehagligt IGEN!

24 timmar senare och ännu ett brott, great!

Den här gången stod jag i rulltrappan på väg upp i en tunnelbanestation och kände hur någonting nuddade vid kanten av min klänning nertill. När jag tittar bakåt så står en man som ser på pricken ut som "Uncle Fester" från Addams family och är på väg att sticka in handen under min kjol. Jag blev så galet förbannad, jag skällde ut honom efter notor och när vi kom upp till spärrarna så ropade jag till vakterna vad han hade gjort. Fester kutade förstås som en tok för att hinna undan och det gjorde han också, en av spärrvakterna satte ändå fart efter honom, men hann tyvärr inte ikapp.

Så jag anmälde honom till säkerhetsvakterna och de loggade allting i deras bok. De undrade om de skulle ringa polisen, men jag kände att 2 polisbesök på 24 timmar räcker. Så jag gav hans signalement, som var oerhört enkelt eftersom han såg ut som Fester fast med ett ärr i ansiktet. Vem begår brott när man är så himla lätt att beskriva och känna igen? De tog mitt namn och nummer och om gubben kommer tillbaka så kan jag välja om jag vill polisanmäla honom då.

En del av mig tänker att jag borde anmäla eftersom han antagligen kommer att försöka antasta tjejer igen, men en annan del av mig tycker att det känns lite lönlöst. Jag är glad att jag skällde ut honom ordentligt och förhoppningsvis skrämde det honom att nästan åka fast.

Detta är för övrigt en av anledningarna till att jag alltid bär antingen svarta strumbyxor eller shorts under klänningar och kjolar när jag åker tunnelbana i London. Förra gången någonting liknande hände var det en man som försökte fota med sin telefon upp under min klänning. (Hoppas han gillade mina yogashorts jag hade under!) Den gången gick allt för snabbt och jag blev lite för rädd för att reagera. Så jag är glad att jag verkligen sa i från den här gången.

Nu hoppas jag på att slippa prata med poliser och vakter på ett tag, inte för att de inte är trevliga, för det måste jag säga att jag är imponerad över att de verkligen alltid är. Men nästa gång har jag kanske inte så mycket tur som jag har haft de senaste dagarna.

Tävling - Vinn ett startkit från REN

I samarbete med REN har jag lyckats få 10 stycken av deras "startkit" att lotta ut till er som är nyfikna på att prova mitt favorit-skönhetsmärke.

Toppen tycker jag! Då kan ni testa och se om deras produkter funkar lika bra för er som de gör för mig. Jag själv har sensitive skin-produkter, ni kan se vilka här och de har funkat så himla bra för min hud. Aldrig för hårda eller irriterande och jag gillar att de är så noga med att inte ha en massa parabener och syntetiska ämnen i sina produkter.

Sen luktar de himmelskt gott, speciellt deras Rosa Centifola cleansing balm, jag står alltid och djupandas i duschen när jag använder den ansiktstvätten. Lite aromaterapi och spakänslatill vardags.

"Normal skin" kittet innehåller ;

 • Rosa Centifolia Cleansing Gel (25ml)
 • Vita-Mineral Day Cream (15ml)
 • Frankincense Revitalising Night Cream (15ml)
 • Glycolactic Radiance Renewal Mask (15ml)

"Sensitive skin" kittet innehåller;

 • Hydra-Calm Cleansing Milk (25ml)
 • Hydra-Calm Global Protection Day Cream (15ml)
 • Omega 3 Overnight Lipid Renewal Serum (10ml)
 • F10 Smooth and Renew Peel Mask (15ml)

För att vara med i tävlingen måste ni;

 1. Gå in och gilla RENs facebook-sida
 2. Välja vilket kit ni vill vinna, "Normal skin" eller "Sensitive skin".
 3. Motivera i en kommentar vad ni tycker är viktigast när det kommer till hudvård och varför ni är nyfikna på att testa REN.

De tio vinnarna lägger jag upp här på bloggen på fredag 2/5. Glöm inte bort att lämna ert namn och emailadress!

Lycka till!

Bröllopsinbjudningar

Om vi överger allt som har med inbrott att göra och pratar om någonting roligare så hämtar Garth även upp våra inbjudningar till bröllopet i dag!

Jag skulle egentligen ha hämtat dem förra veckan, men de var inte riktigt som vi hade tänkt oss, så vårt tryckeri har ändrat ett par saker åt oss. Detta betyder att vi kommer att börja skicka ut inbjudan i nästa vecka, tjo vad kul och pirrigt! Då blir det inte bara ett bröllop med en fin klänning utan även ett med gäster...

25 pers har redan bokat sina biljetter ner till Zim, men när vi får allas RSVP så kommer vi att veta lite mer exakt hur många som kommer. Allt som allt ska vi skicka ut 120 inbjudningar och hoppas på att landa runt ca 100 gäster. Det blir lite större bortfall när man har ett "destination" bröllop.

Bilder från Pinterest

En annan rolig grej är att jag har världens bästa tävling som kommer upp på bloggen nu i kväll. Så missa inte det!

jag är ingen räddhare

Efter inbrottet har jag spenderat dagen i lägenheten.

Jag skulle egentligen ha åkt upp till agenturen i Berkhamsted, men eftersom vi har allt från poliser, forensic, låssmed och oroliga grannar att prata med så tog både jag och Garth ledigt istället. Han är iväg och köper nya lås till våra fönstren och jag vaktar hemmet så länge.

Det där med att vara rädd är jag inte så himla bra på. Jag vet att jag är liten och relativt svag i jämförelse med en (antagligen) manlig inbrottstjuv. Men det känns ändå som att de är räddare för att åka fast än vad jag är för att bli attackerad. Jag har aldrig varit särskilt rädd av mig, mest för att jag vet att jag i första hand blir riktigt rasande i den här typen av situationer och antagligen hade kastat allt jag hade kunnat hitta på killen om han faktiskt kom in. Garth säger alltid att han tycker synd om den som vågar sig på mig, för jag kan bli riktigt vanvettigt arg om det krävs.

Jag frågade även polisen om vad som är rimligt våld man får använda om någon bryter sig in och man får faktiskt försvara sig ganska så ordentligt. Så det blir mer i den banan jag tänker, jag puffar upp mig och blir "vaktig" istället. Jag tror att det kommer från stalltiden, jag har liksom aldrig varit rädd av mig även om jag kanske bör vara det med tanke på min storlek. Så det är väl både på gott och ont.

Andra anledningar till att de t inte känns så farligt är för att de aldrig kom in i lägenheten ordentligt och inte kunde ta någonting, vi har en polisstation precis runt hörnet, det var i princip i dagsljus och folk på gatan och enda anledningen till att killen på framsidan kunde jobba ostört var en buske som vi nu ska klippa ner. Baksidans problem är att de som har installerat våra glasdörrar har gjort fel, så de kommer redan i dag och fixar det. Tjuvarna har klättrat över 6 olika staket för att komma till vår tomt och bröt sig in i två skjul på vägen. Det blir bättre så fort vi har fått upp vårt nya staket, så om någon vågar sig på all den där klättringen så kommer de inte in till oss i alla fall.

Vi bor i ett väldigt lugnt bostadsområde och polisen sa att den här typen av inbrott är vanligast just här då det är en lite finare gata än många andra i närheten. Vi har även många barnfamiljer och pensionärer som grannar som är hemma hela dagarna och det är antagligen därför de försökte ta sig in på natten.

Vi har både finger och skoavtryck som polisen tog. Utöver allt det här sa vi installera larm, sätta upp gardiner och byta ut låset på vår delade ytterdörr. Så en hel del förändringar som gör att vi förhoppningsvis inte behöver vara med om det här igen. Så på ett sätt är vi nästan tacksamma till tjuvarna som visade alla våra svagheter, så att vi kan fixa dem och få ett säkrare hem.

Sedan har jag ju Garth...han är inte direkt liten och en väldigt ilsken och till på köpet totalnäck kille i hans storlek som kommer mot en är inte att underskatta som avskräckare. Vi blev lika arga båda två och såg hur adrenalinet började pumpa, trots att det var så tidigt på morgonen.

Ingen ska få komma här och få mig att bli obekväm i mitt fina hem som jag har kämpat så hårt för! Nåde den som försöker.

Usch, vilken natt!

 • 23 apr
 • 10:46
 • me

I natt hade vi ett inbrottsförsök!

Det hela började med att jag hörde ljud häromdagen, små konstiga skrapande ljud mitt i natten. När vi gick upp och tittade så hittade vi ingenting, men det lämnade mig med en riktigt olustig känsla och jag har sovit väldigt lätt sedan dess. Jag låste till och med alla dörrarna mellan rummen när jag gick hemifrån igår och jag kände mig även iakttagen när jag lämnade lägenheten. Allt det hade antagligen ingenting med det som hände i natt att göra, men det gjorde att jag sov väldigt lätt.

Så i natt vid 5 hörde jag någonting på framsidan och väckte Garth, men eftersom jag har hållit på sådär några nätter så gick han inte upp och kollade utan trodde att jag hade drömt någonting. Som tur är hade han satt klockan på 05.25 för att gå på crossfit, så 05.30 vaknar jag av att Garth ropar från framsidan. När jag kommer ut står han spritt språngande och ropar ut genom ett av våra fönster på framsidan. Då hade en kille varit halvvägs in genom fönstret när han gick upp och blev skrämd när Garth kom ut på framsidan. Hade han inte varit naken så hade han jagat och säkert fångat killen, men tiden den tog för honom att sätta på sig kläderna hann tjuven försvinna.

Våra fönster på framsidan är riktigt gamla och är på vår to-do list och det faktum att vi inte heller har haft gardiner utan folk har kunnat titta in gör det hela ännu mer lockande. Nu kommer det att bli larm, nya fönster, nya lås och gardiner. Jag har tjatat på Garth om det här i evigheter, men jag tror att han behövde ett wake up call för att inse.

Så nu har vi haft polisen här hela morgonen och har även upptäckt att grannarna bredvid hade sitt skjul brutet in i. Så de har även varit i vår trädgård + lyckats öppna vår glasdörr till sovrummet och har tagit nycklarna. Vi sov antagligen då, så jag gissar att de satsar på att komma tillbaka. Som tur är märkte vi att nycklarna var borta, så nu är vi i full fart med att byta alla låsen.

Vilken tur att Garth gick upp tidigt och vilken tur att jag är en sådan sjusovare att de inte vågade sig in på baksidan eftersom jag var där. Men himla läskigt!

Wanties - Röd aftonklänning

Jag fick ett email från Lydia som undrade om jag kunde rekommendera några långa röda aftonklänningar.

Klart jag kan göra det! Det finns inte direkt drivor att välja mellan, men dessa är de som jag tycker var finast och som inte är hutlöst dyra.

Rött är en färg som jag nyligen har börjat tycka mycket om, så jag kunde inte motstå att slänga in ett par kortare varianter med när jag ändå var i farten. De är i blandade prisklasser, men de lite dyrare är på rea, så det beror helt på hur mycket man vill spendera. En aftonklänning använder man kanske inte lika ofta som en cocktailklänning, så man behöver inte allt för många i garderoben.

Rött för mig är både kvinnligt och sensuellt, det är ingen färg man direkt kryper längs väggen med utan bär snyggast upp rakryggad och med stolthet. Jag personligen känner mig ofta extra självsäker i röda klänningar.

Medurs från vänstra översta hörnet - 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11

Blond igen

Nu känner jag mig som mig själv igen.

Håret är fortfarande lite för ljust, men vi har en plan för att ta ner det till en mer naturlig nyans med mer av min egen färg i med tiden. Det var skönt att bara få sitta och läsa tidningar i några timmar. Jag lusläste Net-a-porters nya tidning "Porter". Himla intressant, en uppenbar konkurrent till Vogue fullspäckad med supermodeller/fashionistor/kulturistor och alla andra välkända ansikten man kan tänka sig. Jag vet inte om jag skulle välja Porter över Vogue, men det är bara första upplagan, så vem vet i framtiden.

Nu ska jag knyta upp håret i en knut och bege mig till Yoga Haven för 75 min hot flow. Jag behöver röra lite på mig efter en dag av stillasittande. Jag sprang och hoppade visserligen på min casting i morse men det räknas inte...

Just nu - frisören

Jag är tillbaka hos de duktiga tjejerna på "Four" och gör upp en plan på hur mitt hår ska se perfekt ut till bröllopet. Jag vill ha en lite mer naturlig blond färg, så vi ska börja med att ge håret lite djup och en ordentlig toppning.