Tess Montgomery
om bloggen + om bloggen -
stang

Tess är Stockholmstjejen som sedan åtta år tillbaka bor i London. I bloggen delar hon med sig av staden, shopping, resor och livet som reklammodell. Du når Tess enklast på tess@stureplan.se

Om ni vill boka Tess, kontakta Kathryn@motmodel.com

Sök

Nya fönster

Det är fantastiskt väder ute, vilken supersommar!

Tyvärr sitter jag för tillfället inne och väntar på att våra fönster-killar ska dyka upp. De ska byta ut hela vårt fönster på framsidan. Det tog sin lilla tid att hitta någon som kunde göra det utan att använda någon plast (och inte var vråldyr) men nu kommer vi att få lite mer inbrottssäkra fönster som fortfarande ser fina ut.

Någonting som vi har varit väldigt noga med när vi har renoverat är att bevara alla viktorianska detaljer, så först ville vi verkligen inte byta ut de här vackra fönstren, men efter många om och men bestämde vi att det var säkrast för oss och att de gamla fönstren har börjat ruttna. Bättre att göra det nu när vi har rutin på att packa ihop alla de olika rummen.

Detta är anledningen till att det inte blir så mycket inredning på bloggen nu. Vi ska nämligen ha all vår "snagging" gjort inom de närmaste veckorna. Det vill säga fixa alla småsaker som små listbitar, omålade fönsterkarmar, väggar som behövs målas om etc. Efter det kan vi sätta igång med inredningen på allvar.

Gud så jag längtar till att hänga tavlor! Jag har så många fina som ligger i rullar och väntar, jag planerar att göra en tavelvägg över soffan. Tavlor gör ett hem så mycket mer hemtrevligt!

Present - Jo Malone och panamahatt

Som tack för att de fick stanna hos oss ett tag fick vi en underbar handtvål från Jo Malone av Gia och Jon.

Jag älskar det märket och har ett par ljus därifrån som jag aldrig riktigt vill tända, de är så himla fina. Jag gissar att det blir likadant med den här tvålen. Det är så härligt att ha, men tråkigt när det tar slut. Kanske någonting att spara till vårt hem är helt klart...

Hatten är en äkta Panamahatt som praktiskt nog går att rulla ihop och lägga i väskan när man reser. Den vecklar upp sig och får sin vanliga form om man ångar den när man kommer fram. Hur smart som helst! Även den är en present, men från Readly, som även skickade med ett 3 månaders medlemsskap. Så nu ska jag läsa både böcker och tidningar på Ipaden hela sommaren. Topp!

Lilla familjen, The breakfast club, dagens wod och Sport castingar.

Gia, Jon och Celeste flyttade ut från oss i går och in i sin egen fina lägenhet här i Clapham.

Det är lite tråkigt att inte vakna till ett stort leende från den lilla prinsessan på bilden över, men det är skönt för dem att få sitt eget hem här i London. Det har varit så underbart kul att få spendera tid med lilla familjen. De flyttade till USA för över 2 år sedan och det är fantastiskt att ha dem tillbaka och till på köpet precis runt hörnet. Gia är en av mina absolut bästa vänner samt även en av mina bridesmaids och Celeste kommer att få vara en flowergirl! Vi måste bara lära henna att inte äta blommorna först...

Lilla familjen må ha flyttat ut från vårt hem i går, men jag fick se dem i morse ändå. Det är nämligen Gias födelsedag och Jon anordnade en överraskningsfrukost på "The breakfast club" här i området. Jag och Lara kom och överraskade med presenter och blommor. Mysigt och en god frukost!

Nu har jag 3 av mina bästa vänner i mitt område. Bailee i Balham, Gia i Clapham och Lara i Putney. Alla på cykelavstånd, sjukt ovanligt i London.

Efter frukosten cyklade jag över till In2crossfit och körde en timmas pass. Jag börjar bli så himla mycket starkare, det känns så kul att se en så snabb utveckling. I början kunde jag knappt ens hänga från stången och i dag kan jag nästan nästan göra en "kipping toes to bar". Det känns som en sådan himla bra utmaning att lära mig alla de här olika teknikerna ordentligt. Jag känner mig typ som superman när jag cyklar hem från gymmet efter ett pass. SuperTess!

Castingen jag hade efter var på cykelavstånd och för ett sportmärke, så jag cyklade hem, duschade, bytte om till fräscha gymkläder och cyklade över. Om de vill ha sportiga tjejer så kan de lika gärna använda oss som faktiskt tränar. Allt för ofta ser jag supersmala tjejer utan muskler i sportreklam och kampanjer och det känns lite motsägelsefullt tycker jag personligen.

Dagens Wod

15 min AMRAP (så många rundor du kan på 15 minuter)

4 min på, 1 min av  (kör 4 min, vila 1 min, kör 4 min osv)

8 toes to bar eller knees to elbows

8 push press

8 boxjumps

Så efter att du har vilat börjar du helt enkelt där du slutade och glöm inte bort att räkna dina rundor (8+8+8 =1 runda)

Jag klarade av 8 rundor + 7 knees to elbows (jag kan än så länge inte göra toes to bar tillräckligt väl för att göra dem i en wod, men snart så) på 15 minuter.

Om ni testar den här woden, skriv gärna en kommentar på hur det gick och vilket resultat ni fick!

London - Lunchtips

Efter dagens enda casting lunchade jag med den här snyggingen uppe på 5e våningen av Harvey Nichols.

De har en jättesöt takterass och där satt vi och åt en god sallad var samtidigt som vi lät vinden långsamt fläkta oss i strålande solsken och 30°C. Vem behöver medelhavet?

Jag rekommenderar verkligen en lunch 5e våningen på Harvey Nics om ni befinner er i Knightsbridge, de har flera olika små restauranger och om vädret är bra så är takterassen perfekt nu under sommaren.

Jag tycker för övrigt att det är det bästa varuhuset för shopping, så det är svårt att inte browsa när man ändå är där. Vi tittade på bröllopsskor...och jag kan ha köpt ett par. Tjoho, ännu en sak att stryka av listan inför bröllopet!

Vacker klänning

Hur fin är inte den här Alice + Olivia klänningen som jag plåtade i förra veckan?

Den var en storlek för stor för mig, annars hade jag nog bett att få köpa den av vår duktiga stylist.

Jag har fått frågan om vi ofta får kläderna vi plåtar i och svaret är att oftast inte. Ibland om du jobbar för ett specifikt märke och i deras kläder kan du få något plagg att ta med dig hem. Även om du gör ett större jobb och de har bra klädbudget och inte ska försöka lämna tillbaka kläderna efter (+ generös stylist) så kan man kanske få ett favoritplagg.

Men annars blir det tyvärr inte så mycket. För min del gör det inget eftersom det är väldigt sällan provstorlekarna passar mig och jag skulle i så fall behöva sy in dem. Men om något är fint och passar bra så frågar jag stylisten om jag kan få köpa plagget. Oftast går det hur bra som helst.

Dag 3

I dag var sista dagen på ett 3 dagar långt jobb och det var återigen värmerekord i London.

Vi sparade bilden där vi skulle springa längst floden till sist då vi hoppades på att det skulle ha svalnat lite till dess, men icke sa Nicke. De fick äkta svett på träningsbilderna i dag... I övrig plåtade vi i Blackheath och efter det på en pub i Woolwich Arsenal. Det är så himla vackert vid floden när det är strålande sol, som det var i dag.

Jag såg på instagram att Dan Korkelia är i full färd med att retuschera bilderna från vår senaste plåtning och över ser ni ett litet smakprov.

Nu är jag helt slut i bollen och ska krypa ner i vår sköna säng och ta en ordentlig sovmorgon i morgon. Vid 11.30 ska jag dra med mig Gia till vår Box för att testa crossfit. Jag tror att hon kommer att gilla det, she is a tough cookie! (En tuff kaka?)...

Just nu - shootday

Just nu sitter jag i en location van precis vid The gherkin (en byggnad i centrala London) och väntar på att det ska bli min tur att plåta. Tidigare i dag var vi i supercoola baren "Mint leaf" vid Trafalgar square och jag fick ha på mig den vackra skapelsen ni ser på bilden längst ner.

Jag älskar  dagens hår och make, lite Tippy Hedren!

Old vs. New

Återigen plåtade vi på Londons gator i dag. Det blev "shopping" på Bond street med min "make", "arbete" i "vårt" penthouse och så plåtade vi även i en underbart fin inomhuspool.

Det är kul att få se så många olika typer av lägenheter/hus/span etc som jag får se i mitt jobb. Det får mig verkligen att tänka på vad jag själv vill ha i livet. Ett jätte modernt penthouse känns liksom inte riktigt så lockande. Kanske den dagen vi är svinrika och har en övernattningslägenhet i New York, men här i London föredrar jag verkligen de gamla viktorianska och georgiska husen. De har så mycket charm och personlighet. Jag föredrar även att ha en trädgård än en balkong och utsikt.

Det lustiga är att om ni hade frågat mig för 10 år sedan så hade jag sagt tvärtom, jag älskade nybyggda supermoderna lägenheter. De kändes exklusiva och lyxiga. Jag tänkte stora fester, lyxiga bilar och en walk in closet full av designerkläder. Nu ser jag istället framför mig en liten lycklig familj som leker på gräsmattan utanför vårt personligt inredda och hemtrevliga hem. Jag ser fortfarande en garderob full med kläder, men inte lika många coctailklänningar som cashmeretröjor. Tänk vad man mognar och ändrar fokus.

Någonting som har börjat ploppa upp i huvudet så där i framtidens horisont är ett landställe i Sverige. En liten stuga vid vattnet mitt ute i ingenstans där vi kan kura, njuta av naturen och bara vara. Det eller ett litet vitt hus på en ö i medelhavet, med vinrankor, havsutsikt och sol hela sommaren lång. En liten dröm... och ni vet vad som är skillnaden mellan en dröm och ett mål? Ett mål är en dröm med en tidslinje. Dröm-vision-mål.

Än så länge är vårt andra hem en liten dröm, men bli inte förvånade om det snart blir till en vision och så småningom till ett mål.

Tacksam <3

Mina dagar bara flyger förbi just nu.

Jag var ledig i dag, men det innebar fortfarande crossfit (jag satte nytt PB på deadlifts 50 kg!), lunch med Gia, Celeste och Bailee, mys med lilla Celeste och en stor BBQ för alla vuxna på kvällen. Jag älskar livet så mycket just nu, lägenheten är nästan klar (Garth håller på att bygga min garderob just nu), vi planerar vårt drömbröllop och alla våra vänner mår bra, har söta små bebisar, gifter sig och är allmänt lyckliga. Sedan att det är värmebölja och jag jobbar riktigt bra just nu gör det här till en riktig toppenmånad.

Ibland måste jag stanna upp och bara sätta mig ner och uppskatta allting jag har. Jag är så otroligt tacksam för mitt liv just nu, speciellt efter att ha gått igenom hela bygget och kämpat så hårt för att få allting att funka. Vi får aldrig glömma bort att vara tacksamma, vi har så mycket och är så otroligt lyckligt lottade. Det är lätt att glömma bort det mitt i alla i-landsproblem, små gnabb och irritationer. Att vara tacksam kan ändra hela min syn på livet och min attityd, det får mig att släppa små irritationer och verkligen uppskatta nuet.

Hörrni kompisar, glöm inte bort att vara tacksamma och om ni inte har gjort det redan, sätt er ner och skriv en lista på allt som ni är tacksamma för. Jag lovar att ni kommer att vara lyckligare efter. Ibland behöver man bara påminna sig själv lite...

Dagens Wod

3 x

2 minuter on, 1 minut off.

10 dumbbell backsquats (jag bar 10 kg i varje hand)

5 bartouching burpees (du måste nudda någonting som sitter minst 15 cm högre än vad du kan nå)

Så kör så många omgångar + reps du kan på 2 minuter, ha en minuts vila, starta där du slutade och räkna dina omgångar + hur långt du kom på sista omgången. Jag klarade av 7 rundor och 1 burpee (så 7 rundor + alla 10 backsquats + 1 burpee)

Plåtning på stan

I dag plåtade vi på 5 olika ställen här i London. Vi hade en location van som vi bytte om i och jag har fått leta toaletter på fik och barer. Men det var perfekt väder för att plåta ute , varmt och soligt!

Vi tog en bild precis i en tunnelbaneuppgång, inte så bra ställe att stå i vägen när alla kommer springande stressade. Sen samlas det nästan alltid en grupp människor som tittar på och då blockerade vi ingången ännu mer. Det var varianten, spring 5 steg ner för trappan, vänd och spring upp igen ca 100 ggr. En riktig gym-timma i sig! Inte så kul att titta på, men folk är förvånansvärt nyfikna och lättroade.