Tess Montgomery
om bloggen + om bloggen -
stang

Tess är Stockholmstjejen som sedan åtta år tillbaka bor i London. I bloggen delar hon med sig av staden, shopping, resor och livet som reklammodell. Du når Tess enklast på tess@stureplan.se

Om ni vill boka Tess, kontakta Kathryn@motmodel.com

Sök

Londondvenskars årliga kräftskiva

I Torsdags vad vi på LondonSvenskars årliga kräftskiva och åt oss mer än mätta på mumsiga kräftor.

Vi kände egentligen bara Charlotte som driver Londonsvenskar och nästan alla andra som var där var svenskar som vi aldrig förut har träffat, jätte kul. Vi klickade direkt med två gulliga tjejer på andra sidan bordet och satt mest och snackade med dem resten av natten.

Det fans gott om kräftor, lax, skagen, sill och en massa andra goda svenska maträtter som jag har saknat. Jag kan faktiskt ha ätit flest kräftor av alla... Vi drack svensk cider, nubbe och någon form av rom-bål, skålade, sjöng och skrattade. Kräftskivan hölls på den svenska restaurangen "Lisas" lilla söta bakgård på Portobello road. Jag har inte varit där tidigare, men de ska visst servera som en typ av svenska tapas, så det måste vi testa.

Det här var Garths första ordentliga kräftskiva och han sjöng med, pillade kräftor och åt upp allting som fanns kvar på bordet. Jag tror att han tyckte att det var riktigt roligt, även om lönen för mödan när det kommer till kräftorna är ganska så liten.

Lite smått runda om fötterna redan här...

Hatten på och i djup koncentration

Fina Charlotte från Londonsvenskar delade ut nubbar.

Haha, jag älskar den här bilden. Min kärlek <3

Gulliga bordsgrannar

Vi kommer absolut att gå på kräftskivan igen nästa år, toppenkul!

Hello

  • 01 sep
  • 16:29
  • me

Hej September!

London kör i gång första höstmånaden med riktigt passande väder, mörk himmel och någon typ av duggregn som känns mer som en dimma. Jahapp, så var sommaren slut. Fast lite ser jag fram emot att krypa ner i varma sockor med en kopp té och en bra bok under filten i soffan, det är någonting otroligt mysigt med hösten.

Nu har jag precis kommit hem efter en recall för en reklamfim och en fitting för en annan reklamfilm. Jag älskar att göra reklamfilmer, så jag har ingeting emot att köra igång hösten med en eller två. Augusti är vanligtvis en ganska lugn månad i modellbranschen, men den här gången har det varit full rulle, nu håller vi tummarna för att det håller i sig in i September med.

Nu ska jag tvätta av mig sminket, sätta på mig mina mjukisar, bädda ner mig i soffan och kika in nya katalogerna från Ikea och White Company. Är man inrednings-nörd så är man.

me on Make A Gif

Hemmet - Skira vita linnegardiner

Hemma-fixar-dag i dag och Garth håller på att skruva upp gardinstänger på framsidan...

...och det blir inte så mycket mer än stänger eftersom vi inte har köpt några gardiner än. Egentligen skulle jag helst inte vilja ha gardiner alls (och jag gillar inte shutters, som är väldigt populära här i London), men för insynens skull så behövs de och därför har jag bestämt mig för väldigt skira vita linnegardiner. Precis lagom täta så att ingen kan titta in, men filtrerar fortfarande in ljuset och blir snyggt till resten av vardagsrummet. Jag gillar att linne har lite struktur och är långt från "mormorsgardiner" trots att de är skira och vita, det ger mig istället vibbar av medelhav och ljumma vindar.

Nu kommer dock den stora frågan. Var ska jag få tag på dem? Det är ett burspråksfönster, så storleken är lite udda med  3.5 m i vidd, vi har 3 meter i tak och jag vill ha dem långa och lite släpande i marken, så de går antagligen inte att köpa färdiga. Så då är valet om jag ska låta sy upp dem (ca £400 skulle det kosta för ett fönster) eller vågar jag mig på att sy dem själv? De ska inte ha foder, så det kan väl inte vara så klurigt, eller? Jag har en symaskin...

Vad säger ni? Någon som vet vart vi kan få tag i extra breda och långa, skira, vita linnegardiner eller kanske har ni sytt ett par själva? Tips mottages tacksamt.

Bröllop - Nu händer det grejer!

I dag har jag inte gjort många knop, eller vi började visserligen dagen med ett ganska hårt crossfit-pass, men numera räknar jag det inte riktigt som någonting "jobbigt" för det är så himla kul.

Efter det har vi bara suttit på soffan och fixat med bröllopet, 3 datorer, två ipads och 3 telefoner har gått varma. Vi sammanställer vår slutgiltiga gästlista, på måndag är absolut sista osa-dagen så alla som inte har svarat innan dess kommer att räkas som ett nej. Man kan liksom inte hålla på och dalta för länge.

Jag har även börjat greja med saker som menykort, beställt bordsnummer och annat smått och gott från Ebay och Etsy. Det blev en indisk delivery till middag och när vi skulle öppna dörren såg vi ett litet kuvert i brevlådan... Det var från mina bridesmaids och var full av instruktioner, det vankas nämligen möhippa!

Yikes, vad kul!!

Modelljobb - Omslag Healthy Magazine

Jag hittade precis mig själv i tidningshyllan, på omslaget av Healthy magazine.

Vi plåtade tidigt i våras precis efter den där kampanjen jag gjorde där de färgade mitt hår nästan vitt. Jag hade det så i drygt en vecka och jag vet inte hur många killar som kom fram och sa att jag såg precis ut som Kalisi i Game of Thrones. Det blev nästan lite obehagligt, så det var skönt att få färga tillbaka det till min vanliga färg igen.

Hemmet - Shopping

Häromdagen gick jag förbi TKMaxx, för att lämna tillbaka ett paket doftljus som var trasiga när jag öppnade kartongen.

Och som vanligt kom jag inte ut tomhänt (går det ens?!) utan fick syn på det här fina settet bestående av en bordsduk och servetter från Ralph Lauren till ett jätte bra pris.  Jag snodde åt mig dem illa kvickt och känner mig väldigt nöjd över mitt fynd. Det är kul att ha någonting lite extra fint att ha på bordet vid speciella tillfällen och den här grå nyansen passar perfekt in i vårt vardagsrum.

Jag håller även alltid utkik efter tvålarna från "Savon Marseille" och köpte på mig både en stor flaska till köket och en liten till badrummet.

TKMaxx, vilken pärla till butik.

Frågestund - Garth och Bröllopet

1. Hej! Jag älskar verkligen din blogg och är glad att du känner att du fått tillbaka 'viljan att blogga' så att säga, din blogg är verkligen jättebra och jag hoppas du fortsätter med den länge! Tycker det är jättekul att höra om bröllopet och jag hoppas du delar med dig av bilder från bröllopet!

Vart har ni tänkt åka på eran 'buddy moon'? Viktoria

Hej Viktoria!

Tack, vad glad jag blir att höra dina fina ord. Jag tycker om att blogga, så jag tänker fortsätta så länge jag tycker att det är kul och ni läser!

Vår "buddy-moon" kommer att se ut så här - Bröllopsstället (rosa flagga på kartan, men inte på rätt ställe) ->Hwange national park -> Victoria Falls -> Husbåt på Karibasjön.

Det blir allt som allt 10 dagar vi åker runt med vänner och familj och efter det beger vi oss på vår "mini-moon" på Bumi Hills. Det ska bli skönt att få behålla våra gäster längre än bara på själva bröllopsdagen. Jag tror inte att vi kommer att hinna umgås så mycket med alla som vi vill på själva dagen, så på det här sättet får vi spendera ordentlig tid med alla våra gäster och ha världens äventyr tillsammans.

2. Hej! Detta kan vara för personligt i vilket fall ignorera gärna. Men jag kommer ihåg för relativt länge (1.5 år?) sen nämnde du i bloggen att du och G hade en svacka och att ni inte var säkra på att ni skulle fortsätta relationen. Jag har för mig att du skrev pga kulturskillnader. Jag undrar vad det var för kulturskillnad ni upplevde, behöver inte vara för ingående om du inte vill men typ "olika åsikter om barnuppfostran" eller vad det nu kan vara, och hur ni tog er igenom det? Är intresserad för jag är även i relation med en engelsk man och kan också uppleva detta ibland. Tack. Hanna

Hej Hanna!

Jag kan inte komma ihåg att vi någonsin var nära att göra slut, men alla förhållanden går alltid upp och ner. Det handlar ju i slutändan om två helt olika människor med olika uppsättningar värderingar, drömmar och mål, oavsett var vi kommer ifrån.

För oss så har nog kulturskillnader varit det som har varit svårast. Vi är uppvuxna med helt olika syn på många saker och jag kan till exempel känna att Garth är okänslig som tycker att jag är larvig som inte gillar att gå själv hem från tunnelbanan när det är mörkt. Men i från hans perspektiv så är det hur säkert som helst, det är ingen som skjuter här, vi är inte i krig, London är säkert i hans ögon. Som svensk så är man lite mer ängslig, medans nere i Zimbabwe hjälper det inte att oroa sig.  Hans kultur är helt enkelt lite "hårdare" än min på så sätt, så han kan ha svårt med empatin just runt den här typen av saker.

Men det är någonting vi har jobbat med och jag har fått sluta vara allt för känslig och han har fått inse att ibland är det bra att oroa sig lite och att jag mår bättre om jag känner mig trygg.

Sedan är relationen till familjen annorlunda, jag är nära min familj, men absolut inte på samma sätt som Garths familj är. De är vana vid att se varandra hela tiden och pratar i telefon varenda dag. Det är ingenting negativt egentligen, jag tycker att det är himla fint. Då det blir ett problem är när jag känner att vi och vår tid inte riktigt räcker till, speciellt i början av året när vi hade mycket med renoveringen av nya lägenheten. Då satte vi oss ner och redde ut allting, så att de förstod att vi bara hade mycket att göra och att det inte var att vi aktivt valde att inte träffa dem lika mycket. Som med allting annat så har vi fått lära oss att vi är olika och kompromissar för att lösa problemet, det är verkligen det bästa rådet jag kan ge.

När det kommer till just barnuppfostran så tror jag att vi kommer att vara ganska så ense. Jag gillar det sättet som Garth är uppfostrad på och Garth gillar mina värderingar runt barn och familj. Jag kommer säkerligen att vara den mer oroliga föräldern medan Garth kör på zimbo-ordspråket "let's make a plan" (slarvigt översatt till "vi löser det när det händer"). Han är helt enkelt med laid back och jag är mer neurotisk, frågan är bara om det är kulturellt eller bara hur vi är som personer.

3. Hej, vill börja med att tacka för en inspirerande och intressant blogg.

Jag skulle tycka de vore roligt om du vill berätta din och Garths historia, hur träffades ni och hur blev ni sedan ett par?? Vore roligt att få veta lite mer om de inför stundande bröllop. Hälsningar Karoline

Hej Karoline!

Tack gulle dig! Jag tycker att du ska kika in på det här inlägget som jag la upp för ett tag sedan, där hittar du både min och Garths historia hur vi träffades. Det är kul att se att vi har beskrivit det lite olika med, beroende på våra olika perspektiv.

4. Undrar också om bröllopet, hur länge ni planerat och vad ni har för budget etc. Gifte mig i juli och det var underbart, men jeez vad det drog iväg pengamässigt! Karin

Hej Karin!

Vi har planerat sedan dagen efter vi förlovade oss. Jag tror att vi hade vårt första utdrag av gästlistan kvar inom en vecka haha. Vi kommer att ha planerat hela kalaset över 1.5 år, men det är först de sista 9 månaderna som det har satt igång riktigt ordentligt. 4 månader kvar nu och det börjar bli hektiskt!

Vår budget är ganska hög (tycker jag i alla fall) eftersom vi har valt att ha bröllopet i Afrika, så det tillkommer hotell och resor för oss, samt en del saker som vi bjuder våra gäster på (transporter etc). Vi har även valt ett ganska speciellt ställe att gifta oss på, som kräver lite mer organisation än om vi hade haft det här i UK. Vi försöker att satsa på kvalitet över kvantitet och lägger mer pengar på tex fotografi, tärnornas klänningar och tårtan än att vi ska ha lass med gäster. Nu blir det verkligen våra närmaste och vår familj och det känns väldigt bra. Det är som du säger väldigt dyrt att gifta sig, men vi planerar att bara göra det en gång i livet, så det får det vara värt.

5. Jag ska gifta mig nästa år och är i full gång med alla planeringar. Vad har ni för budget? Hur tänker ni kring ringar? Betalar ni tärnonas klänningar/resor? Annika

Hej Annika!

Grattis vad roligt att du ska gifta dig!

Vår budget är högre än vad jag egentligen skulle vilja eftersom vi har valt att ha vårt bröllop i Zim. Vi har till exempel fått flyga in fotografer och de som ska filma vår bröllopsvideo från Sydafrika och en hel del andra krångliga saker. Men vi får ta det eftersom vi genom det får gifta oss på vårt drömställe.

Vi har precis börjat titta på ringarna nu, Garth vill ha någonting enkelt, men maskulint och han vill inte behöva vara rädd om den, så att han kan ha på sig den jämt. Själv vill jag gärna ha en ring liknande denna, jag tror att den skulle vara fin till min förlovningsring. Jag behöver inte ha diamanter hela vägen, utan föredrar att de enbart är på övre halvan så att jag inte behöver tänka på att repa glas eller att smuts ska fastna. Det känns lite onödigt att ha diamanter på undersidan av fingret ändå.

Vi betalar för våra tärnors och brudnäbbars klänningar och marskalkars outfits, jag har valt att köpa klänningarna från ett lite dyrare märke och tjejerna har haft mycket input och har fått välja mycket själva. Jag hoppas att de kommer att känna sig fina och kommer att ha användning för klänningarna igen. Vi betalar inte för deras resor ner, men däremot för deras och våra familjers övernattning på bröllopsnatten. Skor och smycken får de ta med sig själva, i huvudsak vill jag att de ska vara bekväma och ha roligt på vår stora dag.

6. Vill börja med att säga att du har världens bästa blogg!

Sedan undrar jag lite om ert bröllop, vad har varit det svåraste att ordna med eftersom att det är i Zimbabwe? Något ni fått avstå eller ändra på för att det är i ett annat land med, troligtvis, annat utbud? Skulle vara kul att få höra hur det varit att planera och hur ni gjort :) och sedan undrar jag hur mycket ni kommer dela med er av er stora dag här på bloggen? Elin

Hej Elin!

Tack så mycket, vad glad jag blir att höra att du tycker om bloggen!

Gud, jag vet inte ens vart jag ska börja, det är sååå mycket saker vi har fått kompromissa med. Allt från blommor till ljushållare, underhållning och färg på stolarna. Men jag har bestämt mig från början för att vara flexibel och i värsta fall kan vi flyga in saker om det skulle krävas. Det är ett äventyr helt enkelt och det blir lite att ta vad vi kan få tag i. Det kommer att bli grymt oavsett, det faktum att vi är där nere gör allting ok. Hittills har vi fått flyga in fotografer och videokillarna från sydafrika, vinet kommer även det över gränsen och vi kommer nog att behöva skicka ner en låda eller två fulla med saker vi inte kan få tag i där nere. Allt löser sig i slutändan.

Vi kommer att dela med oss en hel del av vårt bröllop, ni kan hitta oss under hashtaggen #TessandGarth på instagram, men däremot kan det vara lite knepigt med internet nere i Zim. De har trådlöst nätverk i receptionen där vi gifter oss, men ingen annanstans. Det jag planerar att göra är att förprogrammera en hel del inlägg och visa alla de sakerna som jag inte vill visa innan bröllopet, som skor, smycken, tärnklänningar, inspirationen till dukning, färger och tema, vår bröllopssida och liknande. Resten uppdaterar jag så fort jag har tid och internet. Jag funderar på att ta helt ledigt från bloggen under vår minimoon och då funkar förprogrammerade inlägg perfekt. Vi hade ju en väldigt publik förlovning så det skulle kännas lite larvig att bli super privata runt bröllopet.

kram

Tess

London - Kräftskiva

Min dag har verkligen sprungit iväg.

Jag har haft två castingar och nu är jag hemma och laddar batterierna en stund innan jag och Garth ska på Londonsvenskars årliga kräftskiva. Jag ÄLSKAR kräftor och det kan faktiskt vara det jag saknar mest här i London - en riktig hederlig svensk kräftskiva. Så att haka på i kväll kändes mer än givet.

När vår trädgård är i ordning så skulle det vara kul att anordna en årlig kräftskiva här, kanske med något kul utklädnings tema. Bjuda in alla svenska kompisarna och en del engelsmän, sjunga snapsvisor och äta kräftor i mängder. Tåls att tänkas på... Kanske nästa år då jag inte har ett bröllop att planera längre.

Jobb - Berkeley Homes

Jag gjorde en ganska stor kampanj nyligen, för Berkeley Homes som är ett stort fastighetsföretag som säljer lyxiga lägenheter här i London.

Ni kanske kommer ihåg att jag plåtade på Bond Street, i en pool och ett stor penthouse nyligen, det var det jobbet. Min vän Craig som gjorde jobbet med mig hittade de här två bilderna på billboards i dag. Det är alltid kul att se jobben när de är klara, allt för ofta ser man ingenting om man inte ber klienten att skicka över bilderna. Det är kul att få se dem "in action" så att säga.

Dagens smink

Direkt från ett jobb till nästa, jag plåtade en träningsartikel för en tidning nu i morse, vi var klara på 3 timmar, vilket var skönt.

En grej som jag märker på plåtningar, speciellt på senaste är att 90% av alla make up artister helt glömmer bort ögonbrynen. Jag tycker att de är viktigast av allt, så jag förstår faktiskt inte riktigt hur de kan missa det nästan varenda gång? Kolla mitt smink över i dag, allt är fint och fixat, utom ögonbrynen som står åt alla håll och kanter. Jag vet aldrig om jag ska påminna dem eller inte, jag själv vill helst inte att de ska lägga sig i mitt jobb, så bör jag lägga mig i deras?

Nu är jag i alla fall hemma och kan ta tag i allting från helgen. Garth har försökt tvätta kläder... Han är duktig på det mesta min karl, men att tvätta kläder det kan han inte. Om han inte glömmer att hälla i tvättmedel, så lämnar han kläderna i maskinen för länge så att de luktar illa, eller så tvättar han allting på för hög värme eller mixar material som inte riktigt vill bli tvättade tillsammans. Han vill hjälpa, men det blir tyvärr mer stjälpa... Så nu ska jag tvätta om och se om mina stackars kläder fortfarande är i min storlek.

Tror ni at det är så att vi  tjejer helt enkelt faller in i rollen att tvätta eller är det att vi investerar mer pengar i våra kläder så vi inser vikten av att tvätta dem rätt?Garth tvättar helst allt i en och samma tvätt om han får.