Hej!

Är inte Spotlight enbart för högskoleutbildade skådespelare, dvs de som tagit en bachelor i acting på någon av skolorna i England alternativt scenskolan i Sverige? Detta är bara något jag hört, behöver absolut inte vara så. Jag antar att man kan komma med om man kan visa skdåespelarerfarenhet som motsvarar scenskolan. Men återigen kan jag ha fel. Vad är kraven för medlemskap i Spotlight?

Hej Elli!

Jo, du har delvis rätt. Du kan antingen ha läst minst ett grundår på en dramaskola eller så kan du söka på credits. Du behöver 4 roller med dialog i tv eller film för att komma med i Spotlight. Sen kan du även ha läst fristående kurser och räkna in dem med. Själv får jag förhoppningsvis mina 4 credits godkända, annars får jag göra en kotfilm till och söka igen efter det.

Jag känner dock tjejer som knappt har gjort någonting alls som ligger på Spotlight samt tjejer som har hur många credits som helst som aldrig verkar få några godkända. Så de är lite småskumma ibland på vem som är godkänd och inte. Tyvärr räknas inte reklamfilmer eller musikvideor in.

Men jag säger som alltid, det värsta man kan få är ett nej, och då är det bara att jobba vidare och försöka igen.

kram

Tess